Καλοκαιρινές ιστορίες φρίκης…

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαΐδης, Επιχειρηματίας

Όλοι όσοι ζήσαμε στον τόπο αυτό τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λίγο πολύ ξέραμε ποιοι μας κυβερνούσαν και πόση αφοσίωση είχαν στις αρχές της Δημοκρατίας και πόσο χρησιμοποίησαν την Δικαιοσύνη για να εξυπηρετήσουν κάποια παράνομα σχέδια τους. Όλα αυτά τα αντιλαμβανόμασταν μέσα από κάποιους κανόνες της κοινής λογικής με λίγο δόση φαντασίας. Αλλά και η φαντασία του καθενός μας περιορίζεται σε κάποιες παλαιότερες εμπειρίες και κάποιες υποψίες, όλα αυτά μέσα σε κάποια όρια φυσικά. Τα γεγονότα όμως του φετινού καλοκαιριού ξεπέρασαν την φαντασία μας που δεν είχε εμπειρίες ούτε από μεθόδους Καμόρας ούτε από μεθόδους λειτουργίας παρακράτους.

Πρώτο περιστατικό υπόθεση Σάμπυ Μιωνή για την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον χώρο της Δικαιοσύνης. Ο επιχειρηματίας στα πλαίσια της Προκαταρκτικής, παρουσιάζει ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, συνομιλία του 2016, στην οποία ακούγονται τέρατα και σημεία. Εκεί ο Παππάς ακούγεται να παραδέχεται την ύπαρξη «ομάδων που έχουν τη δική τους ατζέντα» και που «έβγαζαν πολλά λεφτά». Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, οι αναφορές αυτές σχετίζονταν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται από τον επιχειρηματία για απόπειρα εκβιασμού. Παράλληλα ο Παππάς ακούγεται να ζητά από τον Μιωνή να πείσει τον Σταύρο Παπασταύρου, άλλο ένα θύμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να καταθέσει σε βάρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και να την εκθέσει.

Σε όλα αυτά, όταν βγαίνουν στην φόρα, ο Παππάς απαντά αορίστως και σαστισμένα. Στην αρχή μας λέει πως δεν αναφερόταν στον Παπαγγελόπουλο όταν μιλούσε για κάποιους που έβγαζαν χρήματα, αλλά στον Αντώνη Σαμαρά. Με ποια λογική δεν μας εξήγησε, απλά επειδή μισούσε το όνομα. Μετά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πράγματι τα είπε όσα ακούγονται αλλά δεν τα εννοούσε και τα είπε για να αναγκάσει τον Μιωνή να μιλήσει. Δικαιολογίες παιδιού Δημοτικού.

Πριν συνέλθουμε από τα παραπάνω, σκάει νέα βόμβα με πρωταγωνιστή πάλι τον Νίκο Παππά. Σε δίκη που διεξάγεται στα ελληνικά δικαστήρια, η μεγάλη Λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC απαιτεί από τον Καλογρίτσα την επιστροφή 3 εκ. ευρώ που του έδωσε το 2017 σαν προκαταβολή για να εκτελέσει μία υπεργολαβία την οποία ουδέποτε εκτέλεσε. Ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως όλη η συμφωνία ήταν πλαστή, καμιά υπεργολαβία δεν είχε να εκτελέσει και το συμβόλαιο ήταν για να δικαιολογηθεί η πληρωμή των 3 εκ. ευρώ από την CCC στον Καλογρίτσα και αυτό ήταν μια συμφωνία των Λιβανέζων με τον Παππά για να μπορέσει ο Καλογρίτσας να μπει στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες όπου σε συνεργασία με τον Παππά θα δημιουργούσαν τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Καλογρίτσας λέει πώς έχει αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που ενισχύουν τον ισχυρισμό του, ενώ ο Παππάς πάλι ψελλίζει πως δεν είναι έτσι. Τα 3 αυτά εκ. κατά τον Καλογρίτσα, όταν αποσύρθηκε από τις τηλεοπτικές άδειες, τα κατέθεσε στο ταμείο του Documento για την έκδοση της φωνής του ΣΥΡΙΖΑ. Μύλος και βρώμα η υπόθεση.

Και φτάνουμε στις αποκαλύψεις της Καθημερινής της Κυριακής, όπου έκπληκτοι μαθαίνουμε για τις πιέσεις που δέχτηκε ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής στον οποίον ο εισαγγελέας ανέθεσε να συντάξει το πόρισμα για τα αίτια και τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Πιέσεις από τον προϊστάμενο του αρχηγό της Πυροσβεστικής ο οποίος τον προτρέπει να παρουσιάσει ένα κείμενο με γενικόλογες αοριστίες και να μην ανακατέψει πουθενά ούτε την Δούρου, ούτε τον Δήμαρχο, ούτε το Δασαρχείο, ούτε την Πυροσβεστική φυσικά, και όπως του λέει αυτές είναι εντολές που ήρθαν από πάνω, από το υπουργείο, με λένε Ολγα Γεροβασίλη και αν παρακούσει οι συνέπειες θα είναι τρομερές και θα μετατεθεί στην Σάμο και αν πιάσουν φωτιές εκεί δεν θα του στείλουν εναέρια μέσα, όπως δεν έστειλε ο τότε αρχηγός το 2017 στα Κύθηρα και στην Μάνη γιατί ήθελε να εκθέσει και να φάει τον τότε υπαρχηγό. Και αν δεν θάψει όσα βρήκε, τότε το μεν Δασαρχείο θα του ανοίξει τον κώλο, η δε Δούρου θα του ανοίξει τα καπούλια. Αυτά είπε στον πραγματογνώμονα ο αρχηγός, ονόματι Βασίλης Ματθαιόπουλος και αυτά διάβασε κατάπληκτη όλη η Ελλάδα.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο και κατρακυλώντας καθημερινά στις δημοσκοπήσεις, άρχισε να βγάζει ασυντήρητες ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί. Ανακοινώσεις που λένε πώς όλα είναι ψέματα και δημιουργία των κύκλων της ΝΔ, που θέλουν με όλα αυτά να αποσπάσουν την προσοχή του λαού από τα τρομερά που συμβαίνουν και που έρχονται. Και είναι τόσο τρομερά αυτά που θέλουν να κρύψουν εκεί στην ΝΔ, που αυτά τα τρομερά της δίνουν ένα πάνω από το 40% ποσοστό στις δημοσκοπήσεις που αυξάνεται συνεχώς, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύπτει όλες αυτές τις μεθόδους του δίνουν μετά βίας ένα 20% στις δημοσκοπήσεις συνεχώς μειούμενο.

Και είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση και του Νίκου Παππά και της Όλγας Γεροβασίλη για τα όσα τρομερά ψέματα τους αποδίδουν και τις τόσες απίστευτες συκοφαντίες που τους εκτοξεύουν που δεν τολμούν να μηνύσουν όσους τόσο ασύστολα τους συκοφαντούν. Και ο μεν Παππάς δεν τολμά να μηνύσει ούτε τον Μιωνή ούτε τον Καλογρίτσα, η δε Γεροβασίλη επειδή έπρεπε να μηνύσει κάποιον για την τιμή των όπλων, μήνυσε την Καθημερινή που αναμετάδωσε τους διαλόγους του Ματθαιόπουλου, αποφεύγοντας να μηνύσει τον ίδιον τον Ματθαιόπουλο. Και είχε μάλιστα η Γεροβασίλη το θράσος να δηλώσει πως με αυτές τις μεθόδους της ΝΔ κινδυνεύει η Δημοκρατία στις μέρες μας, Δημοκρατία που την διδάχτηκαν στα θρανία της ΚΝΕ από όπου απεφοίτησαν οι περισσότεροι, Δημοκρατία που την εφάρμοσαν κατά γράμμα όσο κυβέρνησαν, ακολουθώντας τα διδάγματα που τους μετάδωσαν οι κομμουνιστές ινστρούχτορες τους.

Και βέβαια κλείνοντας δεν μπορεί να μην αναφερθεί η δίωξη από τον Άρειο Πάγο της Τουλουπάκη, αυτής που ενεργώντας σαν εργαλείο του Ρασπούτιν ενοχοποίησε άνευ στοιχείων η με προκατασκευασμένες «κουκουλωμένες» μαρτυρίες, 10 πολιτικούς αντίπαλους της τότε κυβέρνησης. Σωρεία τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται με σημαντικότερο το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας. Τελικά πράγματι είχε δίκιο ο Ρασπούτιν, πράγματι έγινε κάτι που μεγαλύτερο δεν είχε γίνει από την σύσταση του ελληνικού κράτους. Μόνο που αυτό δεν ήταν ένα σκάνδαλο αλλά μια δικαστική σκευωρία.

Κάθε μέρα που περνά κάποιοι βυθίζονται όλο και περισσότερο στον βούρκο από όπου είναι αδύνατον να βγουν και κάποιοι άλλοι δεν σταματάνε να σταυροκοπιούνται συνεχώς για αυτά που γλύτωσαν, γιορτάζοντας σαν την μεγαλύτερη σύγχρονη επέτειο μια σωτήρια μέρα του Ιούλιο του 2019…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.