“Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της ΑΧΕΠΑ στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία”

Τo Τμήμα HJ-10 Pericles της AHEPA HELLAS, συνεχίζοντας την εντατική του προσφορά στον Πολιτισμό και στην ανάδειξη των Αρχών και Αξιών του Ελληνισμού, διοργανώνει την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, μεγάλη εκδήλωση με θέμα “Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία”. Η εκδήλωση έχει σαν στόχο να ρίξει φως στην πλούσια δραστηριότητα και ουσιαστική προσφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας μέσα στο χρόνο, δραστηριότητα που δεν έχει τύχει της προβολής που της αξίζει.

Ενδεικτικό της σημασίας και της βαρύτητας της όλης εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι σε αυτή θα παρευρεθεί ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Carl Hollister, και τα μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA που θα επισκεφθούν την περίοδο εκείνη την χώρα μας. Επίσης, την ίδια ημέρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το Τμήμα HJ-10 Pericles της AHEPA HELLAS οργανώνει και δείπνο προς τιμήν του Υπάτου Προέδρου και της συνοδείας του.

Το Τμήμα HJ-10 Pericles της AHEPA HELLAS θεωρείται ως ένα από τα πλέον δραστήρια Τμήματα, τόσο στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Ιστορία, όσο και σε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν τον έντονα κοινωνικό της ρόλο.

Η AHEPA ιδρύθηκε το 1922 στις ΗΠΑ από 8 μέλη της ελληνικής κοινότητας και αποτελεί ως σήμερα την μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως, απαριθμώντας περισσότερα από 30.000 μέλη.

Έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αφρική. Έχει ως σκοπό τη δημιουργία και διατήρηση των σχέσεων ανάμεσα στην ελληνική ομογένεια και τη διάδοση των αξιών του Ελληνισμού, της Παιδείας και της Φιλανθρωπίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.