Η Μόρια είναι η αρχή…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, Συγγραφέας

Η Μόρια ήταν ένα προαναγγελθέν γεγονός…
Μόνον αφελείς θα πρέπει να αιφνιδιάστηκαν…
Είναι στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας…
Εκτελεστές, οι έμποροι ανθρώπινων ψυχών…

Ιθύνων νους το καθεστώς του Ερντογάν, που ουδέποτε έκρυψε ό,τι χρησιμοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων…
Καιρός να ξυπνήσουμε ως χώρα και ως λαός και να δούμε την σκληρή πραγματικότητα.
Αρκετά με τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο Hot Spot, ούτε, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, να συντηρεί στρατιές προσφύγων σε άθλιες συνθήκες.
Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη.
Είναι ντροπή και αποτελεί εμπόριο ανθρώπινων ψυχών.

Η Ελλάδα αδυνατεί να σηκώσει αυτό το βάρος.
Γκετοποιούνται οι πόλεις της, εποικίζονται τα νησιά της, πόλεις και χωριά της Βορείου Ελλάδος, υποβαθμίζονται τα δημόσια σχολεία της, ενώ ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας αντέχει να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Το λαθρομεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να καταπιεί την Ελλάδα.
Μπορεί να την αποτελειώσει.
Όσοι δεν το βλέπουν, απλώς εθελοτυφλούν.

Η ευαγγελιζομένη ενσωμάτωση δεν γίνεται με ευχολόγια, αλλά με βάση συγκεκριμένες μελέτες, οι οποίες θα απαντάνε στο βασικό ερώτημα: πόσους πρόσφυγες έχει την δυνατότητα να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία χωρίς ν’ αλλοιωθεί ο χαρακτήρας, η φυσιογνωμία της και ο πολιτισμός της;

Δεν γίνεται σ’ ένα χωριό της Βορείου Ελλάδος, με 70 κατοίκους, να μεταφέρονται 1000 πρόσφυγες!
Ελεος!

Μια χώρα, που μόλις εξέρχεται από μια δεκαετή κρίση που την διέλυσε, με ανοιχτά εθνικά μέτωπα και προκλητικές διεκδικήσεις από τους εξ ανατολών γείτονες, δεν μπορεί να γίνει ξέφραγο αμπέλι για οποιονδήποτε αναζητά μια καλύτερη μοίρα στον κόσμο.

Και όλως περιέργως, όλοι αυτοί οι “πρόσφυγες” τυχαίνει να είναι μουσουλμάνοι!

Καλές οι προθέσεις για επίδειξη αλληλεγγύης και φιλοξενίας, αλλά πρέπει να έχεις την δυνατότητα και τους πόρους να το κάνεις και πρωτίστως να έχεις φροντίσει τους πολίτες σου, που είναι και η προτεραιότητα κάθε οργανωμένου κράτους.

Θυμίζω ότι και ο …Καλός Σαμαρείτης του Ευαγγελίου ήταν ένας ….εύπορος πολίτης ο οποίος έκανε τις …αγαθοεργίες του, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει τα του οίκου του!

Αν η Ευρώπη θέλει να επιδείξει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τότε έχει έναν πολύ απλό τρόπο να το κάνει.

Όσοι εισέρχονται, παράνομα, στην Ελλάδα να κατανέμονται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Και επειδή το “παιχνίδι” αυτό δεν είναι εντελώς αθώο, η Ελλάδα πρέπει να το πάρει απόφαση και να προστατέψει αποτελεσματικά τα σύνορά της και τον ελληνικό λαό.
Τελεία και παύλα!

Και πολύ φοβούμαι ότι η Μόρια ήταν η αρχή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.