Γίνε η ασπίδα του διπλανού σου

Γράφει ο Ε.Α.,

Στην Αρχαία Σπάρτη μια φάλαγγα ήταν τόσο ισχυρή όσο και ο πιο αδύναμος οπλίτης της. Το όπλον ή αλλιώς η ασπίδα, κάλυπτε το μισό σώμα του οπλίτη που την έφερε και το άλλο μισό του συμπολεμιστή του. Σήμερα μπορεί να μη βρισκόμαστε σε ένα κλασσικό πεδίο μάχης, αλλά βιώνουμε μια αόριστη και πρωτόγνωρη απειλή για τα δεδομένα της γενιάς μας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή νομίζω πρέπει με την ασπίδα του ο καθένας να προστατέψει τον διπλανό του. Με την πανδημία που ανακοινώθηκε πολλές επιχειρήσεις παρατηρούν κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους. Ξενοδοχειακές
μονάδες παραμένουν κλειστές – γυμναστήρια – καφέ – γήπεδα κλπ. Σε αυτό το σημείο νομίζω είναι η ώρα να αναλάβουν δράση οι πολίτες και να δείξουν ειλικρινή αλληλεγγύη στον συμπολίτη τους. Κι ιδιαίτερα οι κρατικοί λειτουργοί οι οποίοι θα συνεχίσουν αναπληρώνονται από το κράτος. Πάντα τους κακοχαρακτήριζαν ως
τεμπέληδες και ράθυμους. Είναι η ώρα να κερδίσουν και αυτοί το σεβασμό της
κοινής γνώμης. Κύριοι κρατικοί λειτουργοί, αυτή είναι η δική σας ώρα.

Ως αξιωματικός Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρετώντας καθημερινά την πατρίδα και τους πολίτες αυτής, νιώθω την ανάγκη να σταθώ έμπρακτα δίπλα σε αυτούς τους συμπολίτες μου που δοκιμάζονται. Πιο συγκεκριμένα και μετά από συννενονόηση με μικρομεσαίο επιχειρηματία ο οποίος τυγχάνει να είναι και φίλος μου, αναλαμβάνω κομμάτι από τα τρέχοντα μηνιαία του έξοδα, ώστε να μπορεί να καλύψει τμήμα από τις απαιτήσεις τόσο της επιχείρησής του όσο και του προσωπικού του.

Γνωρίζω στους καιρούς αυτούς δεν περισσεύουν σε κανέναν μας κι ιδιαίτερα μετά τα χρόνια της κρίσης. Παρολαυτά, νιώθω την ανάγκη να δηλώσω με αυτό τον τρόπο ότι δεν είμαστε δίπλα τους μόνο όταν καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα σύνορα από το cockpit του F16. Είμαστε εδώ δείχνοντας όχι μόνο έμπρακτη συμπαράσταση στον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση, τόσο αυτών όσο και οικογενειών που ζουν από αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς τις θυσίες του, προκειμένου τα ιπτάμενά μας μέσα να καθίστανται αξιόμαχα.

Σίγουρα μια τέτοια πράξη δεν επικροτείται από το σύγχρονο οικονομικό σύστημα.

Εδώ όμως είναι η στιγμή μας…

Εδώ γράφεται Ιστορία…

Κάποτε διδάξαμε ήθος, το οποίο διαμόρφωσε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ήρθε η ώρα να ξαναδιδάξουμε και να αποδείξουμε ότι δίκαια καταγόμαστε από τη Γη των Θεών.

Σγός (Ι) Ε. Α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.