Γιατί το μετεμφυλιακό σύνδρομο δεν μας έχει εγκαταλείψει;

Γράφει ο Δημήτριος Γκοβίλας, Πολιτικός Επιστήμονας

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς είναι ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας και σκοπός του είναι η υπενθύμιση των αγώνων των εργατών για καλύτερες συνθήκες εργασίας, οχτάωρο, άδεια με αποδοχές, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το να τιμούμε τους ανθρώπους που πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους γι αυτά τα πανανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που οφείλουμε και πρέπει να το κάνουμε με τον δέοντα σεβασμό. Βέβαια και αυτή η παγκόσμια απεργία, είναι ταυτισμένη στην συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων με την αριστερά και τα κινήματα που προέρχονται από αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Άλλο όμως είναι η τιμή και ο σεβασμός και διαφορετικό η ιδεοληψία ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος γι ακόμη μια φορά δεν πειθάρχησε στους νόμους του κράτους και έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία από καθαρά εγωιστικά κίνητρα. Την ώρα που όλοι οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και δεν βγαίνουν παρά μόνο για κάποιο σοβαρό λόγο, που καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, που όλα τα σχολεία είναι κλειστά και πολλές δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι αριστεροί θέλουν να δείξουν ότι αυτούς δεν τους πτοεί τίποτα.

Αγνοώντας επιδεκτικά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, οι οποίες προέρχονται μετά από υποδείξεις των επιστημόνων της ιατρικής κοινότητας, που τόσο πολύ τιμά η αριστερά, συγκεντρώθηκαν στο σύνταγμα και σε άλλους συμβολικούς χώρους κατά εκατοντάδες για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, λες και όλοι οι υπόλοιποι που μείναμε σπίτι μας έχουμε λιγότερο σεβασμό για αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα.

Η κυβέρνηση ενώ είχε απαγορεύσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ακόμα και τον εορτασμό του Πάσχα, έχοντας αναστείλει νωρίτερα την λειτουργία των ιερών ναών, και καλώς έκανε, δεν βρήκε λύση ούτε έκανε καμία σύλληψη για την αγνόηση της απαγόρευσης εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς από την αριστερά. Θα ήθελα να υπενθυμίσω εδώ, όλους τους καλοπροαίρετους αριστερούς που έβγαιναν κάθε μέρα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και απαιτούσαν από την κυβέρνηση να κλείσει τις εκκλησίες, τώρα δεν είδα κανέναν από αυτούς τους «τιμητές» της δημόσιας υγείας να καταδικάζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, ίσως γιατί συμμετείχαν όλοι τους σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδεικνύεται ότι η συντηρητική παράταξη δεν έχει ξεπεράσει το μετεμφυλιακό σύνδρομο της στρατιωτικής νίκης που μεταβλήθηκε σε ιδεολογική ήττα. Ενώ όλοι οι πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα της κυβέρνησης και όσοι δεν πειθάρχησαν το πλήρωσαν με βαριά πρόστιμα, την ώρα που το σύνολο των πιστών γιόρτασε το Ορθόδοξο Πάσχα στο σπίτι του, τη στιγμή που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την άρση των απαγορεύσεων, οι αριστεροί αποφάσισαν για μια ακόμη φορά να γράψουν τις κρατικές και επιστημονικές επιταγές στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και η ελληνική κυβέρνηση δεν βρήκε τίποτα να πει αλλά ούτε και να κάνει.

Τελικά όποιοι είναι αριστεροί σε αυτή τη χώρα συγκαταλέγονται στους προνομιούχους του συστήματος, γιατί γι αυτούς δεν ισχύει, ότι προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, δυστυχώς το μετεμφυλιακό σύνδρομο δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμα.

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί το μετεμφυλιακό σύνδρομο δεν μας έχει εγκαταλείψει;

 • 05/05/2020, 15:22
  Permalink

  Δεν είναι αυτό που γράφεις. Η αριστερά προκαλεί , πάντα προκαλούσε, για να έχει άλλοθι , να δημιουργήσει πρόβλημα. Το έκανε στα Δεκεμβριανά , και καταλήξαμε στον εμφύλιο, ξέρει καλά το παιχνίδι, αλλά τώρα μάθαμε , δεν έπρεπε να πέσουμε στην παγίδα. Τελικά έπεσε η ίδια η αριστερά στην παγίδα που ετοίμαζε για τους άλλους, άλλαξαν οι καιροί, η πλειοψηφία τους αποδοκίμασε όπως και την χθεσινή των ψευτοοικολόγων. Αυτή η Δούρου κάθε μέρα για το περιβάλλον μιλάει, το περιβάλλον που η ίδια όταν ήταν περιφερειάρχης κατέστρεψε στο Ματι, στην Μάντρα , στα Μεγαρα , μαζί με 140 ψυχές , και ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει , όπως δεν τιμωρήθηκαν και οι εμπρηστές στην Μαρφίν , μέρα που είναι σήμερα, δέκα χρόνια και ακόμη. Όταν αφήνεις και δεν τους τιμωρείς αποθρασύνονται, κάνουν χειρότερα. Tέσσερις στην Μαρφίν 140 στο Ματι και στην Μαντρα.

  Σχολιάστε
  • 07/05/2020, 11:17
   Permalink

   Ο λαός περιέγραψε με δυό λόγια την σωστή άποψη που περιγράφεις: “Σφάξε με αγά μ’ να αγιάσω”. Αυτό περίμεναν πως και πως οι συνήθεις διαμαρτυρόμενοι που στις χώρες των ονείρων τους θα τους απαγόρευαν και τη σκέψη.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.