Πολυ κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες. Στο χέρι μας το πισωγύρισμα ή όχι

Γράφει ο Blood

Κοντά δυο μήνες μπήκαμε (όχι όλοι μας…) στην απομόνωση, με ατομικές στερήσεις για να αποφύγουμε έναν επικίνδυνο αόρατο εχθρό που βρισκόταν παντού και πουθενά.

Ένας εχθρό που μας περιόρισε στα σπίτια μας μακριά από τα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς μας, από τους φίλους και τις δουλειές μας. Μας «απαγόρευσε» τις αγκαλιές, τα φιλιά, τις χειραψίες, Μας αφαίρεσε το χαμόγελο και όλα αυτά τα ωραία και ανθρώπινα συναισθήματα, για να κυκλοφορεί αυτός ελεύθερα παντού. Όχι μόνο στις γειτονίες ή στην χώρα μας, αλλά σε όποιο μέρος του πλανήτη αυτός ήθελε. Κατά βάση βέβαια του άρεσαν οι χώρες που τον υποτίμησαν και δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία.

Στις χώρες που τον θεώρησαν «πολύ μικρό» σε σύγκριση με την ανθρώπινη δύναμη, εκεί, ο «αόρατος εχθρός», έκανε ξέφρενο…party!!! Τους έδειξε ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο.

Στις χώρες που τον «σεβάστηκαν», (φοβήθηκαν) απλά πέρασε, κοντοστάθηκε, είδε, άφησε ένα μικρό στίγμα, μιας και δεν μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο, για να δηλώσει ότι είναι παρών και,.. δεν έφυγε. Έμεινε και καραδοκεί. Θέλει να δει αν ακόμα τον «σέβονται» (φοβούνται) για να πράξει ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι, «στο χέρι μας είναι» να τον απομακρύνουμε ακόμα περισσότερο ή θα τον ξαναφέρουμε ανάμεσα μας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιώδρας τον οποίον ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου εμπιστεύτηκε πλήρως (υπήρχε όπως πάντα και η παραφωνία των γνωστών σοφών παντογνωστών…) χαρακτήρισε τις επόμενες 15 ημέρες κρίσιμες.

Η ατομική ευθύνη είναι στο κέντρο του όλου πλάνου. Επισημαίνει ο κ. Τσιώδρας:

«Αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικά φορείς του κορωνοϊού και συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής των χεριών και όσα αφορούν τις αποστάσεις και εάν περιορίσουμε με τη θέληση μας τις πολλές επαφές μας, τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού, θα έχουμε λιγότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από τη Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές»

Τι ζητάει από όλους μας να κάνουμε χωρίς να στερηθούμε τίποτα για να συνεχίζουμε να “κερδίζουμε” αυτόν τον παράξενο, αόρατο αλλά πολύ ισχυρό εχθρό;  Λίγα και πολύ απλά πράγματα.

“Συνεχόμενο πλύσιμο χεριών, σαπούνισμα ή αντισηπτικό, να μην βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο μας, να κρατάμε τις αποστάσεις, 2 μέτρα,, και να αποφεύγουμε πολλές πολλές επαφές και συναθροίσεις.. Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε“. 

Προσέχουμε 15 – 20 μέρες διότι ΜΟΝΟ έτσι θα κερδίσουμε οριστικά πίσω την καθημερινότητα μας.

Άλλωστε τι είναι 15 ή 20 ημέρες ή αν θέλετε ακόμα και 5 ή 6 μήνες μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή που έχουμε ακόμα να διανύσουμε και να χαρούμε όπως εμείς θέλουμε; Τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.