Για πρώτη φορά…

Ανάμεσα στον θεσμικό εκσυγχρονισμό, ευρείας κλίμακας, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση -ενάντια σε καθυστερήσεις από «αρμούς» που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι και η αποκατάσταση της πρωθυπουργικής αξιοπιστίας. Αυτό επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας εξ αρχής ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, κατά τη συνταγματική επιταγή.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

ΒΕΒΑΙΑ, θα ικανοποιούσε την αντιπολίτευση αν ο πρωθυπουργός, την επαύριο της εκλογικής αναμέτρησης, ανακοίνωνε και την ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης. Είναι κι αυτός ένας τρόπος, ώστε η κατισχυμένη αντιπολίτευση να κρατά τους οπαδούς εντός της στάνης, να συντηρεί την προσδοκία των στελεχών για μελλοντική αξιοποίηση, να συσπειρώνει τους βουλευτές με το καρότο της μελλοντικής υπουργοποίησής τους. Με έναν λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την τετραετή κυβερνητική θητεία ως… ακορντεόν, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός -και αξιοπιστίας χάριν- σταθερά επαναλαμβάνει την πρόθεσή του. Πολλώ δε μάλλον αφού η προκήρυξη εκλογών είναι αποκλειστικά πρωθυπουργικό προνόμιο. Αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές…

ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα δημοσιοποιήθηκαν και σπουδαιοφανείς αναλύσεις με εκλογικό περιεχόμενο. Οι συγγραφείς δεν ανέλυαν τους πιθανούς λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατέφευγε σε πρόωρες εκλογές, αλλά τα «σημεία» που αποδεικνύουν ότι ανυπερθέτως θα πάει σε πρόωρες εκλογές! Οπότε οι επαναλαμβανόμενες πρωθυπουργικές δηλώσεις πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετούς κυβερνητικής θητείας θεωρούνταν σχεδόν ως μη γενόμενες.

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ τα σχετικά ρεπορτάζ και τις αναλύσεις, αποκομίζεις δύο προθέσεις: Η πρώτη είναι η δημιουργία προεκλογικού κλίματος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ζημία, όταν κατεβαίνουν τα πάσης φύσεως μολύβια, υπέρ της άγρας ψήφων. Η δεύτερη είναι η δημιουργία εντυπώσεων ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον βηματισμό της.

ΠΩΣ ΚΑTΕΛΗΞΑΝ στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται πρόωρες εκλογές; Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, την αύξηση του κατώτατου μισθού -δύο από τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Τσίπρα-, την παροχή voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς, που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, την ανασυγκρότηση στο Μάτι και τις πρωθυπουργικές περιοδείες ανά την Ελλάδα! Ούτε ένα ρεπορτάζ ή άρθρο δεν έλαβε σοβαρά, π.χ., τι σημαίνουν, το 2022, η άντληση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η εκτέλεση έργων που το 2023 θα βρίσκονται στο στάδιο της περάτωσης, οι νέες θέσεις εργασίας από τις νέες επενδύσεις, αλλά και οι δικαστικές εξελίξεις για Novartis, τηλεοπτικές άδειες, ως τα μέσα 2023…

ΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ υπόψη τους οι σχολιαστές; Τα έργα που εκτελούνται, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και οι νομοθετικές ρυθμίσεις αναφέρθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού! Ο Μητσοτάκης δηλώνει εκλογές στην τετραετία, επειδή, ανάμεσα στα όσα κάνει, εγκαινίασε και τη σχολή της πρωθυπουργικής αξιοπιστίας. Εδώ αρμόζει αυτό που λένε «για πρώτη φορά».

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.