Γενικοί γραμματείς και… Φαρισαίοι

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Να ξεκινήσουμε με τα θετικά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι γενικοί γραμματείς είναι άτομα με γνώσεις κι εμπειρία στο αντικείμενο τους και η κομματική τους παρουσία δεν είναι από αυτή που θα τους χαρακτήριζε “παραγοντίσκους” που δεν θα επικεντρωθούν στα καθήκοντα τους αλλά θα χρησιμοποιήσουν το πόστο τους για να στήσουν προσωπικούς ψηφοθηρικούς μηχανισμούς.

Ακόμη κι όσοι έχουν υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια υποψήφιοι βουλευτές, όχι στις πρόσφατες εκλογές, δείχνουν σχετικά αποστασιοποιημένοι από την ιδιότητα του πολιτευτή. Εδώ όμως έρχεται το θέμα, του γιατί ένας εν ενεργεία πολιτευτής πρέπει υποχρεωτικά να αποκλειστεί από την τοποθέτηση σε μια σημαντική κρατική θέση;

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος γενικής αρχής που να δικαιολογεί μια τέτοια επιλογή. Μια πλήρως μηδενιστική, φαρισαϊκή λογική που θυμίζει δύο αντίστοιχες προσεγγίσεις. Την εξ ολοκλήρου άρνηση στην πολιτική εμπλοκή των γόνων πολιτικών οικογενειών και τα περί μικρού επιτελικού κράτους.

Όπως λοιπόν κάθε γόνος διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι, με μόνο κριτήριο την απόδειξη της αξιοσύνης μέσω της προσωπικής του πορείας. Όπως λοιπόν το κράτος ιδανικά το θέλουμε μικρό κι ευέλικτο για να μην ανακυκλώνει γραφειοκρατικά και διεφθαρμένα κυκλώματα.

Έτσι ακριβώς και κάθε πολιτευτής πρέπει να κριθεί με βάση τα εχέγγυα ικανότητας και καυαλληλότητας κι όχι για επικοινωνιακοΰς λόγους να αποκλείεται από μια διαδικασία όπου μοναδικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι οι αποδεδειγμένες δυνατότητες.

Από την “αξιοποίηση” κάθε πολιτευτή που δεν διαθέτει τα προσόντα κάλυψης ενός κρίσιμου κυβερνητικού πόστου, όπως οι γενικές και ειδικές γραμματείες ή οι διοικήσεις οργανισμών έως την προκαταβολική αποβολή απάντων από τη σχετική αξιολόγηση, μας χωρίζει μια άβυσσος!

Υ. Γ. Η κ. Δημαδάμα, νέα γ.γ. Ισότητας, πέρα από το ότι λίγες εβδομάδες πριν θεωρούσε τη ΝΔ, μια… Δεξιά ανάξια συνεργασίας, πώς θα συνδυάσει τις δικές της woke culture αντιλήψεις με αυτές της κυβέρνησης. Εκτός κι αν απότομα ταυτίστηκαν οι δύο κοσμοθεωρίες και δεν το γνωρίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.