Η άσβεστη φλόγα της συνωμοσιολογίας

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Από θεωρίες συνωμοσίας έχουμε περισσότερες από όσες μπορούμε να… καταναλώσουμε.

Πριν από μία δεκαετία, ήταν οι «προδότες» των Μνημονίων που τα είχαν κάνει πλακάκια με τον Σόιμπλε, για να μας πάρουν οι Γερμανοί τα σπίτια και τα… παιδιά. Μετά, ήρθαν η πανδημία και το εμβόλιο, που έγινε υποχρεωτικό, για να μας βάλουν το… τσιπάκι. Κάθε λίγο και λιγάκι με κάθε αφορμή και αιτία ξεπηδάει και μία συνωμοσία. Οι ψεκασμένοι της Αριστεράς και της Ακρας Δεξιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους.

ΤΑ τελευταία χρόνια η νέα θεωρία συνωμοσίας λέει ότι τα δάση τα καίνε για να βάλουν παντού ανεμογεννήτριες. Εντωμεταξύ η πλάκα είναι πως από τη νομοθεσία επιτρέπεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε δασικές περιοχές, υπό προϋποθέσεις ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές Natura. Αντιθέτως, όταν μια περιοχή καεί και κηρυχθεί αναδασωτέα, τότε είναι που δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί ούτε μία ανεμογεννήτρια.

ΠΡΙΝ από δύο χρόνια, όταν κάηκε όλη η Βόρεια Εύβοια, ο Πολάκης τουίταρε για το «κόλπο» εταιριών-κυβέρνησης, που θα γέμιζαν την περιοχή με «δάσος» ανεμογεννητριών. Τώρα, δύο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει μπει ανεμογεννήτρια, αλλά ούτε… ανεμόμυλος στα καμένα. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους ψεκασμένους συνωμοσιολόγους.

ΤΗΝ ίδια ώρα, ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη μη σωστή διαχείριση των πυρκαγιών και τον ανέτοιμο κρατικό μηχανισμό παρουσιάζουν αφιερώματα για την κλιματική κρίση, τους καύσωνες και τις πυρκαγιές στη Μεσόγειο, σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκτός κι αν φταίει ο Μητσοτάκης σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν το έχουμε καταλάβει.

ΤΟ ΟΤΙ όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αποτελούν συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πως η μόνη σωτηρία είναι η στροφή στην πράσινη ενέργεια δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους συνωμοσιολόγους.

ΜΟΝΟ όταν φτάσουμε να παράγουμε το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας από αέρα, ήλιο και νερό, ενώ συγχρόνως οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες μειώσουν συντριπτικά το ενεργειακό τους αποτύπωμα θα μπορούμε να πούμε ότι κάτι γίνεται. Πως κερδίσαμε κάποιες μάχες στον πόλεμο με την κλιματική κρίση.

ΑΛΛΙΩΣ, οι καύσωνες με 45άρια θα μοιάζουν ως δροσερά διαλείμματα σε αφόρητα καλοκαίρια. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών το γνωρίζει. Οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι θα αντιδρούν έτσι κι αλλιώς στα πάντα όλα. Εδώ κάποιοι πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι βλαβερές, αλλά ένα «παραμύθι» για να ξεπουλάνε τα αντιηλιακά. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν την πραγματικότητα.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.