Εχθροί της προόδου…

Oταν υπάρχει θέμα με μέλος οικογένειας πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ, δεχόμαστε τηλεφωνήματα από άλλα μέλη ΣΥΡΙΖΑ ή από φίλους προσκείμενους στην οικογένεια: «Προς Θεού! Μην αναφέρετε τίνος γιος είναι». Και απολύτως φυσικά κανείς από μας δεν αναφέρεται στον πατέρα, αλλά πολλές φορές ούτε και στον γιο ή στην κόρη για δύο λόγους: Ο πρώτος ότι η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή. Ο δεύτερος γιατί αν ο πατέρας ή η μητέρα δεν ήταν επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα θα έμενε στις διαστάσεις του.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οταν η σύζυγος του τέως πρωθυπουργού είχε παλαιά προβλήματα με τον καθηγητή στον οποίο έκανε τη διατριβή της, παρά τις «πληροφορίες» με τις οποίες μας βομβάρδιζαν από την Πάτρα, κανείς δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φοιτήτρια, με όποιο πρόβλημα, με όποιον καθηγητή. Στη συνέχεια, όταν η σύζυγος του τέως πρωθυπουργού, για να αποκτήσει διδακτική εμπειρία, βρήκε μια θέση στη Μακεδονία, κανείς από μας δεν σχολίασε την ευρηματικότητα. Ούτε καν το 15νθήμερο ταξίδι στην Κίνα, από το οποίο γύρισε με τίτλο καθηγησίας. Και φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε και στα της εκλογής της.

Η στάση αυτή φαίνεται πως είναι συμφυής με την αστική ευγένεια, την παιδεία, την κοινωνική αγωγή. Για πολιτικούς και κόμματα αυτό έχει να κάνει με την πολιτική ορθότητα. Καμία οικογένεια πολιτικού ή σύζυγος δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση. Ισχυσε ποτέ αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ ή προσωπικά για τον Τσίπρα, όσον αφορά στην οικογένεια Κυριάκου Μητσοτάκη και στην κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη;

Σκεφθείτε: Υπάρχει άλλη σύζυγος πρωθυπουργού, από Μεταπολιτεύσεως ως σήμερα, που να έχει υποστεί τόσον εκφοβισμό όσο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από κόσκινο την περιουσία της, τις δηλώσεις της, τις επαγγελματικές δράσεις της και σχέσεις της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. Και την Πέμπτη έπαθε αμόκ σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυρία Μητσοτάκη, με κανονική άδεια, πήγε στο Μουσείο Καρέλια, στην Καλαμάτα. Αλλά εκεί εκτίθεται η ωραιότερη ιδιωτική συλλογή ελληνικών ενδυμασιών, του 18ου και του 19ου αιώνα. Βλέπεις και δεν χορταίνει το μάτι σου από έμπνευση, ομορφιά, αισθητική, απλότητα και πλούτο.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού μετά από πολλές επίπονες προσπάθειες κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα η διευθύντρια του οίκου Dior, με το επιτελείο της, με τη σκέψη η επόμενη συλλογή του οίκου να είναι εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης της Ελλάδας. Διαφήμιση εκατομμυρίων δωρεάν για τη χώρα! Και ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στις ξόβεργες πώς είναι δυνατόν… κ.λπ… Κανένας οίκος δεν αποκαλύπτει έξι μήνες πριν την κεντρική ιδέα της συλλογής του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποσύρει την ιδέα. Αλλά έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι δεν έχει τέρμα ο κατήφορος της μίζερης αριστερής ιδεοληψίας: στα όρια του φθόνου και του μίσους εναντίον της Ελλάδας.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.