Έντονη προεκλογική “κινητικότητα”

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Ένα νέο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στις υποψίες για προετοιμασία εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Φθινόπωρο του 2018.

Μετά την εξαγγελία από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου για 300.000 προσλήψεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με χρηματοδότηση από  World Bank, μετά την εξαγγελία Σπίρτζη για μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ. , και μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για επιδότηση της τάξεως των 15.000 ευρώ σε 100.000 μικρομεσαίους, τώρα προετοιμάζεται μείωση της στρατιωτικής θητείας  από τους εννέα μήνες στους έξι αψηφώντας προφανώς τις δυσμενείς επιπτώσεις  στο αμυντικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να ικανοποιήσει  το κομματικό ακροατήριο (η μείωση θητείας  ήταν πάντα ένα επίμονο αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ) και να κερδίσει την «συμπάθεια» 100.000 περίπου νέων που θα ευεργετηθούν από αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδείξει μέχρι στιγμής απόλυτη αδιαφορία για της Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Η πρόταση πλήρους κατάργησης του Κέντρου Εκπαίδευσης, λόγο της μείωσης της θητείας, με το σκεπτικό ότι οι στρατεύσιμοι θα κατατάσσονται απευθείας στις μονάδες όπου θα κάνουν εκεί την προβλεπόμενη εκπαίδευση , μάλλον θα περιπλέξει την κατάσταση παρά θα αποτελέσει λύση, όπως θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Οι  εμπνευστές της προτάσεως αγνοούν ότι τα κέντρα εκπαιδεύσεως επιτελούν την σημαντική αποστολή της επιλογής των στρατευσίμων ώστε να πάνε έπειτα  στις μονάδες.

Ούτε η επιλογή αυτή ούτε το έργο της εκπαίδευσης μπορεί να γίνει σε μια μονάδα με μάχιμη αποστολή στην παραμεθόριο. Απεναντίας θα περιπλακούν τόσο, ώστε η μαχητική ικανότητα του στρατεύματος θα περιοριστεί σημαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.