Εντολή stop loss; Τι θα κοιτάξουν στις δημοσκοπήσεις

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κυβερνητική ατζέντα μετά από το δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας έγινε μοιραία και αναγκαστικά μονοθεματική και αυτό δεν είναι ποτέ και σε καμία περίπτωση θετικό στοιχείο.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν γίνεται διαφορετικά, το θέμα είναι τεράστιο και πολυδιάστατο και ο άδικος θάνατος τόσων πολλών ανθρώπων δεν μπορεί να επισκιαστεί από τίποτε.

Στη συγκυρία που βρισκόμαστε όλοι (όσοι ασχολούνται με την πολιτική δηλαδή) ψάχνουν να βρουν σιγά σιγά πώς θα επιδράσει το δυστύχημα και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές.

Κάποιες πρώτες έρευνες και δημοσκοπήσεις «τρέχουν» ήδη και κατά πληροφορίες στο Μαξίμου θα φτάσουν τα πρώτα στοιχεία στα μέσα της εβδομάδας.

Τι μπορεί όμως να δείξουν οι μετρήσεις υπό το βάρος ενός τόσο σημαντικού γεγονότος; Ποιο εύρημα θα είχε αξία; Το πρώτο θα ήταν αν φανεί ότι η κυβέρνηση χάνει σημαντικό έδαφος και αν ταυτόχρονα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή εν πάση περιπτώσει, αν η ψαλίδα κλείνει και πάμε για «ντέρμπι» και αν ενισχύονται οι λεγόμενοι αντισυστημικοί.

Το ενδιαφέρον βέβαια, που μόνο εξωδίκως θα πληροφορηθούμε, είναι και πόσοι θα έχουν διάθεση να συμμετάσχουν σε δημοσκοπήσεις και αν τα δείγματα έχουν τα εχέγγυα αξιοπιστίας.

Αφήνοντας όμως και αυτό κατά μέρος, το δύσκολο μετά τις δημοσκοπήσεις θα είναι η απάντηση στο δίλημμα: Αν τα ευρήματα τους είναι αρνητικά για την κυβέρνηση, θα θελήσουν στο Μαξίμου να παρατείνουν το χρόνο ελπίζοντας σε βελτίωση ή θα δοθεί εντολή stop loss;

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.