Ενίσχυση ελληνογαλλικών σχέσεων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ετοιμάζεται να ενισχύσει τις ελληνογαλλικές σχέσεις και αυτό το σενάριο θεωρείται πολύ θετικό από την πλευρά της Γαλλίας. Άλλωστε η Γαλλία βλέπει θετικά την Ελλάδα, διαχρονικά και το έχει αποδείξει και μέσω των συνομιλιών της με τη Γερμανία από την αρχή της κρίσης.

Η Γαλλία λέει επίσημα μάλιστα ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Αυτά γίνονται με τον πιο χειροπιαστό τρόπο, αφού η Γαλλία είναι παρούσα στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 μέσω της Total μαζί με την Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης με την Exxon Mobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση είναι η Total που θα βάλει το γεωτρύπανο.

Έτσι η συνάντηση που θα γίνει μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου θα αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι, στη συνέχεια, και η επαφή που θα γίνει στο Βερολίνο. Βλέπουμε λοιπόν ότι περνάμε επιτέλους σε ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, που έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα όταν δεν είναι μόνο συμβολικές.

http://lygeros.org/articles.php?n=45220&l=gr

One thought on “Ενίσχυση ελληνογαλλικών σχέσεων

  • 24/08/2019, 12:01
    Permalink

    Καί όπως πάντα.! τά καλά καί αισιόδοξα νέα – που τόσο μεγάλη ανάγκη τά έχει ο Ελληνισμός – μάς έρχονται από τόν αγαπημένο μας, συμπατριώτη, τόν κ.Νίκο Λυγερό.! Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω, νά αλλάξει πλέον κατεύθυνση η ψυχική μας, διάθεση, καί η σκέψη μας, καί νά στραφούν πρός τήν “θετική-αισιόδοξη φορά”.! Έχω τήν πεποίθηση πως κατόπιν, η διάθεση καί σκέψη μας, θά “τραβήξουν” μαζί τους, καί τήν πραγματικότητα πρός τήν ΘΕΤΙΚΗ κατεύθυνση.
    Ευχαριστούμε κ.Λυγερέ.!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.