Ο Τούρκος δεν αλλάζει…

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Πέρασαν αρκετές ημέρες από τον γιγαντιαίο σεισμό στην Τουρκία. Ένα κατακλυσμιαίο γεγονός, που μας υπενθύμισε την τεράστια δύναμη της φύσης έκανε ακόμα και τον σκληρότερο, ακόμα και τον πιο ρεαλιστή άνθρωπο στη Γη να λυγίσει βλέποντας πως βγάζουν αυτούς τους ελάχιστους ανθρώπους από τα συντρίμμια ενώ κάτω από αυτά βρίσκονται χιλιάδες άλλοι. Θαύμα θα έλεγε κάποιος, μέσα σε μια τέτοια καταστροφή.

Μιλάνε για έναν απίστευτο αριθμό νεκρών ανθρώπων, που δεν θα έχει κανένα προηγούμενο. Καμία ελπίδα για χιλιάδες ανθρώπους, ο αριθμός αυξάνει από ώρα σε ώρα όχι κατά μονάδες, αλλά κατά δεκάδες και εκατοντάδες. Καμία.
Η μοναδική “ελπίδα”, ο εναγκαλισμός και το ξέσπασμα σε κλάματα μεταξύ δύο διασωστών, ενός Τούρκου με έναν Έλληνα.  Αλλά μέχρι εκεί. Ο Τούρκος ΔΕΝ αλλάζει.
Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να ελπίζει για μια καλή γειτονιά με τον Τούρκο ; Κανένας.
Και το εξηγώ.
Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ηταν και θα είναι μια. Ο επεκτατισμός της.
Ο Τούρκος θα σταματήσει ποτέ να διεκδικεί, όπως πολλά χρόνια κάνει, κάποια, πολλά, ελληνικά νησιά; Ποτέ.
Ο Τούρκοςθα σταματήσει να διεκδικεί, όπως πολλα χρόνια κάνει, στον Έβρο ολόκληρη την Θράκη και τη μουσουλμανική μειονότητα; Ποτέ.
Ο Τούρκος θα σταματήσει να διεκδικεί μερίδιο από όλες τις πηγές ενέργειας που έχουν βρεθεί στο Αιγαίο; Όχι φυσικά.
Ο Τούρκοςθα σταματήσει να διεκδικεί ολόκληρο το οικόπεδο με τη πηγή ενέργειας στην Κύπρο; Ποτέ.
Αυτά είναι τα μεγάλα, (υπάρχουν και άλλα πολλά μικρότερα), τεράστια ζητήματα, που υπάρχουν διαχρονικά και θα συνεχίσουν για πάντα να υπάρχουν. Και πάνταθα κάνουν τις δύο χώρες να είναι απέναντι και εχθρικές. Για αυτά και για όσα θα προκύψουν μελλοντικά, όπως προκύπτουν εδώ και χρόνια. Αυτά είναι τα βασικά θέματα που πάντα θα μας κρατάνε σε κατάσταση πολέμου.

Γι’ αυτό τον λόγο, κάποια κανάλια, αφήστε το ” γλείψιμο * ” στο βάρβαρο και μόνιμο εχθρό μας Τούρκο. Γιατί ο Τούρκος δεν πιάνετεφίλος

Δείτε ακόμα και τον “φίλο” μας, τον δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε τα γραφεία των Γκρίζων λύκων. Ο δε Ερντογάντην δεύτερη ημέρα του μεγάλου αυτού σεισμού αντί να στείλει τον στρατό σε βοήθεια των σεισμοπαθών, βομβάρδιζε Κούρδους και μάλιστα σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό. Και την ίδια ώρα που εμείς στέλναμε βοήθεια και μας ευχαριστούσαν, την αντίστοιχη βοήθεια που έστελνε η Κύπρος την αρνούνταν.
Ο Τούρκος δεν αλλάζει. Διότι όπως έχει πει πολλές φορές και πολυ σωστά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...“με πειρατές δεν κάνεις διάλογο”. Βάρβαρος ήταν πάντα και βάρβαρος θα παραμείνει. Κλέφτης και διεκδικητής ξένων χωρών ηταν και θα είναι.
Γκρεμίστηκαν ολόκληρες πόλεις, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι θαμμένο στα κούφια κατασκευάσματα, και πέντε μέρες ο Ερντογάν δεν έστειλε στρατό να ξεθάψει κόσμο, παρά συνέχισε να τον κρατάει στη Συρία στην Κύπροκαι απέναντι απο την Ελλάδα. Ούτε σκηνές έστησε, ουτε πρόχειρα νοσοκομεία, ούτε καν κουβέρτες δεν έστειλε, ούτε πρόχειρα μαγειρεία δεν έστησε. Κρατάει τον στρατό του στα σύνορα με τον “εχθρικό” του γείτονα την Ελλάδα για να… έρθει νύχτα.
Δεν το συζητώ ότι σε αντίστοιχη περίπτωση (ο μη γένοιτο και αχρείαστο να είναι), μεγαλύτερης ή μικρότερης καταστροφής, ο ελληνικός στρατός θα ήταν στην πρώτη γραμμή.Γιατί οι μάχες δε δίνονται μόνο στον πόλεμο, και ο ελληνικός στρατός είναι μεγάλος παράγων της ελληνικής κοινωνίας για να μείνει απ’ έξω από κάτι τέτοιο. Κάτι που ο Ερντογάν, μετά το 2016 δε θέλει για τον δικό του στρατό.
Ο δε εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας”, Τζιχάτ Γιαϊτζί, αφήνει άθλιους υπαινιγμούς ότι οι άντρες της ΕΜΑΚ, που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για τους Τούρκους σεισμοπαθείς υπό αντίξοες συνθήκες και σώζουν ζωές, τους κατασκοπεύουν, και καλείς τους τούρκους, να προστατεύσουν την πατρίδα τους. ‘Ενας άθλιος Τούρκος ειναι και αυτός…
Ο Τούρκος δεν αλλάζει. Ήταν και θα παραμείνει ένας ασιατικός, βάρβαρος και πρωτόγονος λαός. Και δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, όση βοήθεια, στήριξη και ανθρωπισμό και αν τους παρέχουμε και πολύ καλά κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά, μη δημιουργούμε ψευδαισθήσεις.
* ‘Οσο για τους πολιτικούς μας, αυτό, το “γλυψιμο”, δεν ισχύει. Γι’ αυτό, μην ασχολείστε με τα λεγόμενα τους,  του τύπου “είμαστε όλοι τούρκοι”, “Καλή γειτονία” κλπ..  Πολιτική κάνουν και πολυ καλά κάνουν!! Έτσι άλλωστε χρειάζεται.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.