Εμβόλια covid-19: Μια μεγάλη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γράφει ο Ηλίας Μελετίου, Απόφοιτος Πληροφορικής Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Συνειδητά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που υπάρχει η πανδημία του Κορωνοϊού δεν έχω σχολιάσει τίποτα όσον αφορά το ιατροφαρμακευτικό της σκέλος γιατί απλά δεν είμαι ειδικός!

Όμως αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή με τα Εμβόλια, σε όλη την Ευρώπη θεωρώ ότι είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό ζήτημα και δεν μπορώ να μην σχολιάσω, την παταγώδης αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να προμηθευτεί έγκαιρα τον επαρκή αριθμό εμβολίων που χρειάζεται για τον πληθυσμό της αλλά πολύ περισσότερο τον αριθμό που είχε συμφωνήσει και προπληρώσει με τις φαρμακευτικές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα εμβόλια τους.

Μία Ένωση που έχει οικονομία δύο και τριών ταχυτήτων ανάμεσα στα μέλη της, που δεν έχει καμία στρατιωτική ισχύ αν δεν μπορεί έστω να εξασφαλίσει σε μία περίοδο πανδημίας στα μέλη της τα εμβόλια που χρειάζονται τότε σίγουρα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξη της!

Είμαστε υπέρ της Ευρώπης, αλλά μιας Ευρώπης που θα δίνει λύσεις, μιας Ευρώπης υπέρ των λαών, μιας Ευρώπης υπέρ των Εθνών-Κρατών!

Χώρες εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία) έχουν κάνει καλύτερες συμφωνίες με το ολιγοπώλιο των φαρμακευτικών και έχουν εμβολιασει μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού τους.

Με τα εμβόλια αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι τα πάντα είναι πολιτική, και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σε αυτό το θέμα, ας διαπραγματευτούμε να πάρουμε εμβόλια από την Ρωσία και την Κίνα ( εννοείται αφότου πάρουν έγκριση από τον ΕΟΦ ) ας μην είμαστε φοβικοί στο ότι μόνοι μας δεν θα είχαμε κάνει καλές συμφωνίες, σας θυμίζω ότι στους εξοπλισμούς έχουμε “ψωνίσει” και από την Ευρώπη ( Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία κ.α) αλλά και από την Αμερική και την Ρωσία , η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, (πλέον και η Τουρκία) που έχει Ρωσικά όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της!

Δεν μπορεί να είναι αρνητικό παράδειγμα μικρές χώρες εκτός ΕΕ που παρακαλάνε για λίγα εμβόλια, η Ελλάδα και σαν αγορά και γεωστρατηγικά και σε ισχύ δεν έχει καμία σχέση με χώρες των Βαλκανίων που κάποιοι αναφέρουν συνέχεια ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς όσον αφορά τα εμβόλια.

Δεν μπορούν να αποφασίζουν για την σημερινή Ευρώπη οι έμμισθοι υπάλληλοι των Βρυξελλών, αλλά μόνο οι Ευρωπαίοι ηγέτες και να φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη οι ίδιοι.

Υ.Γ Όταν ξέσπασε η πανδημία του Κορωνοϊού και η Κίνα ανέστειλε την λειτουργία των εργοστασίων της, στην Ευρώπη δεν είχαμε ούτε χειρουργικές μάσκες και είδαμε πρωτόγνωρα πράγματα ανάμεσα σε Κράτη στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν λίγες παραπάνω μάσκες αυτό δυστυχώς δείχνει το επίπεδο της παραγωγής στην Ευρώπη και το ποσό εξαρτάται από άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.