Είπαμε: Για όλα φταίει “η Κακούργα η Δεξιά”!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Το λεγόμενο Qatargate – δηλαδή το σκάνδαλο με επίκεντρο τις “αμαρτωλές” δοσοληψίες ευρωβουλευτών με το κράτος του Κατάρ – ξέσπασε την ώρα που ολοκληρωνόταν το παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρουν στο Κατάρ!
Υποτίθεται ότι οι ομάδα των ευρωπαίων αξιωματούχων (με κεντρικό πρόσωπο την ελληνίδα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή), έλαβε χρήματα από τις αρχές του Κατάρ, με στόχο να διευκολύνει την έκδοση ευρωπαϊκής βίζας για τους πολίτες του κράτους αυτού.
Αλλά υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν έχουν έλθει στην επιφάνεια.

* Πρώτον, το Κατάρ είναι ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο. (Ο άλλος είναι η Ρωσία)
* Δεύτερον, η Ευρώπη συνολικά, αλλά και πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες παρακαλούσαν το Κατάρ να τους προμηθεύσει φυσικό αέριο, τώρα που η στρόφιγγα από τη Ρωσία έκλεισε.
* Τρίτον, το Κατάρ ήδη υπέγραψε συμβόλαια να δίνει κάποιες ποσότητες αερίου σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία. Αλλά οι ποσότητες αυτές είναι στην πραγματικότητα μηδαμινές!
Συνολικά από τη Ρωσία η Ευρώπη κάλυπτε το 42% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο, ήδη έχει χάσει πάνω από τα δύο τρίτα αυτής της πηγής, και το Κατάρ μπορεί να καλύπτει μόλις το 3%!
Όταν ασκήθηκαν πιέσεις για να δίνει περισσότερο, το Κατάρ ειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι η μελλοντική του παραγωγή είναι δεσμευμένη (συμβολαιακά) προς την Κίνα!
Όσο προσπαθούσαν να πετύχουν μεγαλύτερη προσφορά από το Κατάρ, οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν να “δελεάσουν” τους Καταριανούς με “παραχωρήσεις” στις βίζες, στις επενδύσεις κλπ. Στα πλαίσια αυτά δόθηκε εντολή (από κυβερνήσεις και από την Κομισιόν) να ψηφιστούν ευνοϊκά μέτρα υπέρ του Κατάρ στο Στρασβούργο. Και κάποιοι ευρωβουλευτές όπως φαίνεται τα “πήραν”, για να περάσουν ό,τι ήταν γραμμή της Ευρώπης συνολικά.
Βέβαια η “διαφθορά”, εφ’ όσον αποδειχθεί, δεν έχει καμία δικαιολογία!
Αλλά να ξέρουμε τι γινόταν και γιατί έγινε, ό,τι έγινε…

* Τέταρτον, αν η Εύα και ο σύντροφός της ο Φρανσέσκο πήραν ενάμιση εκατομμύριο, ασφαλώς δεν ήταν οι μόνοι. Γιατί η πολιτική γραμμή ήλθε από πάνω, και αφορούσε πολύ περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα…
* Πέμπτο, το Κατάρ δεν είναι απλώς μια χώρα του Κόλπου, πλούσια σε πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Είναι η μοναδική χώρα του Κόλπου που ήταν (ως πρόσφατα τουλάχιστον) στα μαχαίρια με όλες τις υπόλοιπες. Η Σαουδαραβία μαζί με τα Εμιράτα είχαν απομονώσει το Κατάρ, λόγω των στενών σχέσεων του με το γειτονικό Ιράν! Να σημειωθεί πως όλα τα υπόλοιπα αραβικά κράτη του Κόλπου έβλεπαν το Ιράν ως υψίστη γεωπολιτική απειλή…
* Έκτο, ταυτόχρονα το Κατάρ έχει και μια άλλη “αποκλειστικότητα”: Είναι η κατ’ εξοχήν χώρα του Κόλπου που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία του Ερντογάν! Μέχρι πέρσι ήταν η μόνη χώρα που όχι μόνο στήριζε τον Ερντογάν, αλλά τον ξελάσπωνε κι όλα, οικονομικά!
(Πέρσι, όταν το Κατάρ δεν άντεχε πια τη συνεχή αιμορραγία στήριξης της Τουρκίας, ο Ερντογάν έκανε επειγόντως άνοιγμα και στα Εμιράτα. Από τα οποία έλαβε μια σημαντική “στήριξη” (περί τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια), υπό μορφήν δανείου και με προοπτική το “δάνειο” να μετατραπεί σε μακροχρόνια “επένδυση” των Εμιράτων στην Τουρκία. Αλλά η επένδυση αυτή δεν προχώρησε γιατί τα Εμιράτα ζητούν μεταξύ άλλων και το φιλέτο της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αστικά φιλέτα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σύσσωμη η αντιπολίτευση – αλλά και μέρος του κυβερνητικού κόμματος στην Άγκυρα – εξέφρασαν κατηγορηματική αντίθεση με ένα τέτοιο “ξεπούλημα”!
Κι έτσι το δάνειο από τα Εμιράτα, δεν μετατράπηκε σε επένδυση, απλώς “ρολάρει”. Το Κατάρ ήταν και παραμένει ο μόνος αληθινός σύμμαχος του Ερντογάν στον Κόλπο).

* Έβδομο, το Κατάρ δεν χρηματοδοτούσε μόνο ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες για να επιτύχει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο θέμα της βίζας.
Χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια με ιλιγγιωδώς μεγαλύτερα ποσά (πολλές τάξεις μεγεθών μεγαλύτερα), κι άλλες “δραστηριότητες”. Πολύ σκοτεινές και όζουσες…
Όπως για παράδειγμα:
χρηματοδοτούσε το ίδιο το Isis, δηλαδή τους τρομοκράτες του Ισλαμιστικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ (όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι Κούρδοι που πολέμησαν και νίκησαν το Ιsis),
χρηματοδοτούσε και το λαθρεμπόριο πετρελαίου που έκανε το Isis με την Τουρκία (από το οποίο κέρδιζαν και το Isis και το καθεστώς Ερντογάν), όπως είχαν καταγγείλει δυτικές πηγές, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Γαλλία, αλλά και η Ρωσία τότε,
όπως χρηματοδοτούσαν και τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την κεντρική Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη.

Οι παράνομοι μετανάστες διαθέτουν, περιέργως, πλαστά χαρτιά (ώστε να είναι δύσκολο να διακριβωθεί επακριβώς η χώρα καταγωγής τους),
όλοι δηλώνουν “πρόσφυγες” (χωρίς να είναι αναγκαστικά),
όλοι διαθέτουν πανάκριβα κινητά,
όλοι γνωρίζουν πού να αποταθούν σε κάθε χώρα απ’ όπου περνάνε,
όλοι διαθέτουν πανάκριβα “ναύλα” για να πληρώνουν τους διακινητές και να περνάνε παράνομα όταν φτάνουν σε σύνορα,
όλοι διαθέτουν πλήρη νομική προστασία όπου πάνε
– και παντού τους περιμένουν υπερδραστήριες ΜΚΟ να τους “φροντίσουν”.
Πρόκειται, αποδεδειγμένα, για πολύ μεγάλη “μπίζνα”…
Όλα αυτά τα καλο-κουρντισμένα και καλο-λαδωμένα “κυκλώματα” διακινητών (δηλαδή δουλεμπόρων) και “αλληλέγγυων” (δηλαδή ΜΚΟ, που φέρνουν εργαλειοποιημένους ανθρώπους στην Ευρώπη (και τους “εξασφαλίζουν” όσο μπορούν καθοδόν), ξοδεύουν πολλά χρήματα, δηλαδή έχουν πολύ μεγάλο budget.
Ως βασική πηγή αυτής της χρηματοδότησης των παράνομων κυκλωμάτων έχει καταγγελθεί το Κατάρ. Αλλά γι’ αυτό δεν ακούμε να γίνεται λόγος.
Μόνο για… ευρωπαικές βίζες σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του!

* Όγδοο, ο βασικός μηχανισμός παράνομης χρηματοδότησης που έχει καταγγελθεί ως τώρα είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), του “διαπρεπούς” Ιταλού Σοσιαλιστή πρώην Ευρωβουλευτή Antonio Panzeri, που ιδρύθηκε το 2019 και φέρει το όνομα Fight Impunity (Καταπολέμηση Ατιμωρησίας)!
Πρόκειται για ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο χώρο των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και έχει στόχο την αποκάλυψη και την τιμωρία εγκλημάτων “σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Μεταξύ άλλων “εγκλημάτων” που αναφέρει στην ιστοσελίδα της είναι η καταγγελία σε βάρος του σημερινού ηγέτη της Αιγύπτου Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε τον προηγούμενο εκλεγμένο Πρόεδρο Μόρσι που εκπροσωπούσε τους Ισλαμιστές “Αδελφούς Μουσουλμάνους” της Αιγύπτου.
Να σημειωθεί ότι ο Μόρσι είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογάν – μεγάλο φίλο των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου και της Χαμάς στη Γάζα – ενώ Ερντογάν και Μόρσι ήταν έτοιμοι να διαμοιράσουν την Ελληνική ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.
Αλλά τους πρόλαβε ο Σίσι ο οποίος ματαίωσε την τελευταία στιγμή και εμφύλιο Πόλεμο στη χώρα του. Κι έτσι η Αίγυπτος δεν είχε τη μοίρα της Συρίας.
Σήμερα ο Σίσι καταγγέλλεται από την Fight Impunity, του κ. Παντσέρι, στο όνομα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτω픨, αλλά ο ίδιος ο κ. Παντσέρι χρηματοδοτείται από χώρες που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και βοηθούν, μεταξύ άλλων, το σύγχρονο δουλεμπόριο των εργαλειοποιημένων – χώρες όπως το Κατάρ, αλλά και το Μαρόκο.

* Ένατο, “βοηθός” του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και άμεσα αναμιγμένος στην ΜΚΟ Fight Impunity, υπήρξε ο επίσης Ιταλός Francesco Giorgi, επίσημος σύντροφος της Εύας Καϊλη και κρίσιμος κρίκος του “κυκλώματος” που αποκαλύφθηκε.
Απ’ όσους σήμερα κατηγορούνται (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) η Εύα Καϊλή είναι η πιο “υψηλόβαθμη” Ευρωπαία – μια από τους 14 Αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου! Αλλά τη “μηχανή” την έστησαν άλλοι…
Είναι βέβαιο ότι στο “συστηματάκι” ήταν αναμιγμένοι πολλοί, όλων των “πολιτικών αποχρώσεων”. Και το γνώριζαν όλοι, αφού επισήμως η Κομισιόν επέτρεπε, ενεθάρρυνε ή προέτρεπε πρώην Επιτρόπους να συμμετέχουν ενεργά ή νυν Επιτρόπους και άλλους αξιωματούχους να συνδράμουν το “ανθρωπιστικό έργο” της Fight Impunity.
Αναμίχθηκαν πολλοί, το γνώριζαν όλοι, αλλά τη μηχανή την έστησαν μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (Δημοκρατίας και Αριστεράς) και της ευρύτερης ομάδας των “δικαιωματιστών”. Που όλοι τους έχουν αναφορές στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά.
Κατά τα άλλα φταίει…”η κακούργα η Δεξιά!

*Δέκατο: χώρα που φέρεται να δίνει κι αυτή παράνομες χρηματοδοτήσεις στην Fight Impunity ήταν και το Μαρόκο. Για όσους δεν το γνωρίζουν το Μαρόκο είναι επίσης χώρα που συμμετέχει στη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Αφρική. Όχι όμως από την πλευρά της Ισπανίας, όπως θα ήταν πιο φυσικό, αφού γειτονεύει μαζί της. Αλλά από την πλευρά της… Τουρκίας και εκείθεν μέσω Ελλάδος.
Στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, ακριβώς πριν τέσσερα χρόνια, στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου, ψηφίστηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ η “συμφωνία του Μαρακές” που ουσιαστικά προσπαθεί να αναδείξει την παράνομη μετανάστευση σε “ανθρώπινο δικαίωμα”! Βέβαια η Συμφωνία αυτή ΔΕΝ είναι δεσμευτική για όσες χώρες την υπέγραψαν. Αλλά επιχειρεί να ενισχύσει τη “νομική βάση” της παράνομης μετανάστευσης!
Ανάμεσα στις χώρες που την ψήφισαν τότε ήταν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία) – εκτός από τις ΗΠΑ (τότε επί Προεδρίας Τράμπ) που την καταψήφισε!
Αλλά την καταψήφισαν και πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Δανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Ουγγαρία. (οι περισσότερες από αυτές τις χώρες που καταψήφισαν το Σύμφωνο του Μαρακές, βοήθησαν την Ελλάδα στην κρίση του Έβρου, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020)
Η Ολλανδία ψήφισε αρχικά, αλλά ύστερα απέσυρε την υπογραφή της.
Το Ισραήλ το καταψήφισε από την αρχή. Η Αυστραλία το ίδιο.
Και η Ελλάδα το ψήφισε επίσης – επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!
Και ένα χρόνο αργότερα είχαμε την κρίση στον Έβρο, επί κυβέρνησης ΝΔ πλέον, όταν μας κατέφτασαν δεκάδες χιλιάδες “εργαλειοποιημένοι” στον Έβρο και τους σταματήσαμε εκεί (ενώ είχαν καταφέρει στο μεταξύ να περάσουν άλλοι τόσοι από τα νησιά).
Το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων μετά το 2020 το κατήγγειλαν πολλές ΜΚΟ, ως “παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, επικαλούμενες την Συμφωνία του Μαρακές που είχε προσυπογράψει η χώρα μας στο μεταξύ.
Ανάμεσα στις ΜΚΟ που κατήγγειλαν τότε την Ελλάδα ήταν βεβαίως και η Fight Ιmpunity. Η οποία δημιουργήθηκε κι αυτή το 2019 λίγους μόλις μήνες μετά το Σύμφωνο του Μαρακές. Αυτό, δεν μπορεί, μάλλον… “σύμπτωση” θα είναι! Έτσι;

Φτάνουμε, λοιπόν, τέσσερα χρόνια αργότερα, αρχές Δεκεμβρίου του 2022, κι αποκαλύπτεται ότι η Fight Impunity χρηματοδοτούσε Ευρωπαίους αξιωματούχους για να επιτύχει, τι νομίζετε;
Ευνοϊκό καθεστώς χορήγησης βίζας σε αξιωματούχους του Κατάρ!
Αυτό μόνο…
Κι αφού προηγουμένως το Κατάρ είχε αρνηθεί να αυξήσει σημαντικά την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Και τώρα το Κατάρ διαμαρτύρεται που το κατηγορούν οι Ευρωπαίοι και απειλεί να κόψει κι αυτές τις ελάχιστες ποσότητες αερίου που προσφέρει…
Εκεί στις Βρυξέλλες, εκτός από “διεφθαρμένοι” είναι και ηλίθιοι, όπως φαίνεται…
Τι να πει κανείς;

ΥΓ. Το τι ήταν, πώς δημιουργήθηκε, από ποιούς ιδρύθηκε και τι έκανε η αμαρτωλή Fight Impunity του κ. Παντσέρι, δεν τα πληροφορηθήκατε εν Ελλάδι!
Πώς να τα πληροφορηθείτε; Εδώ μονοπώλησε το ενδιαφέρον η συζήτηση για τα έργα και τις ημέρες της “λαμπερής” κας Καϊλή. (που ήταν ο… δέκατος πέμπτος τροχός της αμάξης).
Και φυσικά οι καταγγελίες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος περίπου κατηγόρησε την κα. Καϊλή πως ήταν ο… “Δούρειος Ίππος” της Νέας Δημοκρατίας. Είπαμε, για όλα φταίει “η κακούργα η Δεξιά”!
Στο μεταξύ βέβαια,
η κα. Καϊλή ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια της,
είχε πολιτευθεί με τον κ. Βούγια στη Θεσσαλονίκη,
είχε εκλεγεί βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ από το 2004 (αλλά δεν είχε πάρει την έδρα τότε),
είχε πολιτευθεί επανειλημμένως με το ΠΑΣΟΚ – και μόνο με το ΠΑΣΟΚ – όλα τα επόμενα χρόνια,
το 2011 είχε τσακωθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή, αλλά τελικά τον είχε ψηφίσει στην Ψήφο Εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο ίδιος…λίγο πριν παραιτηθεί,
το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ,
το 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ,
στο μεταξύ την περίοδο 2017-18 η κα.Καϊλή είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Ανρουλάκη στις εσωτερικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην Φώφη Γενηματά,
αλλά κατά τα άλλα η Εύα Καϊλή, κατά Ανδρουλάκη πάντα, ήταν “Δούρειος Ίππος” της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ!
Φαίνεται ότι ηλίθιοι δεν είναι μόνο εκεί, στις Βρυξέλλες!
Εμείς εδώ στην Αθήνα του ξεπερνάμε. Παρασάγγας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.