Είμαι Αριστερός, αλλά βάζω υποψηφιότητα με τους Δεξιούς για να βγάλω μισθό!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ποια είναι η νέα μόδα που αναπτύσσει κοινωνικούς καρκινικούς όγκους;

Είμαι αριστερός, αλλά βάζω υποψηφιότητα με τους δεξιούς για να βγάλω μισθό!

Σημαίνει είμαι ανίκανος να ζήσω και το διατυμπανίζω ως προσόν, αντί να ντρέπομαι να το ξεστομίσω και να σμιλέψω το δυσαρμονικό πνεύμα μου. Σημαίνει δε συνάδουν οι ιδέες μου με τη ζωή μου, είμαι ανισόρροπος και θα κοροϊδεύω τον κόσμο που θα με ψηφίσει, γιατί άλλα θα πιστεύω και άλλα θα λέω πως θα κάνω, άλλα θα με πληρώνουν.

Πώς ακριβώς έλεγε ο φιλόσοφος Σωκράτης (που εφήρμοζε στη ζωή του τη φιλοσοφία του) τους σοφιστές που πληρώνονταν για να διδάσκουν θεωρίες ενώ εφήρμοζαν τα αντίθετα; (Πορνεία της φιλοσοφίας τα χαρακτήριζε)

Το ίδιο ισχύει βέβαια, όταν μερικοί/ες λένε είμαι δεξιά αλλά πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια ιδιοτέλεια που ρυπαίνει την κοινωνία.

Παρόμοιο είναι όταν λένε οι Συριζαίοι. Αυτοί οι πασόκοι έβλαψαν τη χώρα τόσα χρόνια και όλους αυτούς τους έχουν στο κόμμα τους.

Παρόμοιοι είναι και οι δημοσιογράφοι που έβριζαν την προηγούμενη κυβέρνηση με τα χειρότερα λόγια και τώρα βάζουν υποψηφιότητα με τη ΝΔ. Απέβλεπαν μόνο στο προσωπικό τους συμφέρον όλοι αυτοί και το κακό της χώρας; Μήπως δεν είχαν αντίληψη να το καταλάβουν; Σε κάθε περίπτωση τους μαυρίζουμε αξιοπρεπώς αν έχουμε κάποια ηθική

Ρωτά κάποιο άτομο. Γιατί τότε τους παίρνουν οι αρχηγοί; Κάποιες φορές μπορεί να μην έχουν εκδηλωθεί και να μη το καταλάβουν οι αρχηγοί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, όπως τώρα με τον Τατσόπουλο, τους αρχηγούς τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν ψήφους από ανισόρροπα άτομα και να βγουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ανισόρροπα που θα έρθουν στο κόμμα περιστασιακά θα βρίζουν απτόν πρώτο μήνα την κυβέρνηση που ψήφισαν, θα αντιδρούν με το παραμικρό, θα είναι πολύ ευάλωτα στους αντιθέτους. Αυτός (Τατσόπουλος και παρόμοιοι) που έχει δείξει ποιος είναι, θα σηκώνει μπαϊράκι συνεχώς να λέει ότι δε συμφωνεί, ενώ το κόμμα θα του δώσει μισθό

Οι αρχηγοί πρέπει να είναι σοφοί για να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι παράσιτα στις κοινωνίες των κόμματων, δεν έχουν διάρκεια και κυρίως ότι στοιχίζουν πολλά στον ελληνικό λαό (όπως ο Γιάνης) Οι αρχηγοί δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προφυλάξουν στους ψηφοφόρους τους και να βρουν άτομα αξιόπιστα, συνεπή, αρμονικά μέσα τους και έξω τους, ώστε απ αυτά να εκλέξουν οι ψηφοφόροι; Να έχουν αγνότητα μέσα τους χωρίς να είναι διαπλεκόμενα ; Έχουν υποχρέωση στην κοινωνία να βρουν τέτοια άτομα όχι να στοχεύον μόνο σε ψήφους. (όπως οι γονείς πρέπει να επιλέγουν ποιους θα βάζουν στο σπίτι τους, ώστε να γίνουν απ αυτούς μερικοί, φίλοι των παιδιών)

Με καθαρές ιδεολογίες και όχι με συμφύρματα εξαγνίζονται οι κοινωνίες και δεν είναι θεωρητικό αυτό.

Έτσι όπως σκέπτονται ότι ο “σκοπός αγιάζει τα μέσα” αναπτύσσουν στην κοινωνία κοινωνικούς καρκινικούς όγκους. Μπερδεύεται ο κόσμος και δικαίως απέχει, όταν ισοπεδώνουν στο βωμό του κέρδους τους τις κοσμοθεωρίες. Η ισοπέδωση των κοσμοθεωριών δεν είναι εκσυγχρονισμός ούτε πολιτισμός.

Εκσυγχρονισμός είναι οι ομόφωνες αποφάσεις των κομμάτων για την οικονομική, πολιτιστική, πολιτισμική, πνευματική, μορφωτική, επιστημονική, κοινωνική αναβάθμιση

Όσο για μερικούς που λένε ότι ο Σαμαράς πήρε τον Άδωνη και τον Βορίδη, ουδεμία σύγκριση με Τατσόπουλο

Ήταν και είναι άτομα της ίδιας κοσμοθεωρίας με συνέπεια, σοβαρότητα ,μαχητικότητα, αρμονία, λογικά επιχειρήματα. Να ξέρουμε τι σημαίνει σύγκριση, όσο και αν μερικοί επιδιώκουν να μπερδέψουν εσκεμμένα τα μυαλά μας για να μη καταλαβαίνουμε. Επιδιώκουμε αναβάθμιση με παράλληλο εξαγνισμό των κοινωνιών.

One thought on “Είμαι Αριστερός, αλλά βάζω υποψηφιότητα με τους Δεξιούς για να βγάλω μισθό!

  • 02/12/2018, 03:08
    Permalink

    Συγχαρητήρια .! Κυρία Παπουτσή. Συμφωνώ απολύτως, σέ όλα όσα γράφεται στό ‘άρθρο σας, καί σαφέστατα ΔΕΝ είμαι η μόνη που συμφωνώ επί τού συγκεκριμένου θέματος μαζί σας.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.