Ε.Βόζεμπεργκ: Αν πεισθούν οι ταξιδιώτες ότι θα έχουν ασφαλείς διακοπές θα τα καταφέρουμε

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη

Στην ανάγκη οικονομικής  ενίσχυσης των χωρών που στηρίζουν το ΑΕΠ τους στον τουρισμό με αφορμή  και την παρέμβαση που έχει κάνει, αναφέρθηκε σήμερα στο Notosnews και στην “Απογευματινή Ενημέρωση” η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Είχα  κάνει παρεμβάσεις πριν από το lockdown  στην Ελλάδα . Ο τουρισμός  καλύπτει το 22% του ΑΕΠ μας.  Το θετικό είναι πως η  Ευρώπη αναγνώρισε,  ότι  ο τουρισμός πλήττεται από την πανδημία. Σε συνεργασία μου με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και τους  αρμόδιους υπουργούς έχω θέσει το ζήτημα που αφορά την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση. Και το λέω αυτό γιατί δεν μας εξυπηρετεί ο ρυθμός με τον οποίο η ΕΕ καλύπτει τέτοιου είδους ζητήματα», είπε.

Αύριο ανακοινώσεις από την ΕΕ  για τα Πρωτόκολλα ασφάλειας 

«Η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στις πέντε προτάσεις που θα ανακοινώσει αύριο η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ που αφορούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς,   τις κατευθυντήριες γραμμές για την ασφαλή  μετακίνηση και  τις βασικές γραμμές για την άρση των φραγμών στα εσωτερικά σύνορα», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Αναφέρθηκε και στη νέα ερώτηση που έχει υποβάλλει   και αφορά τα voucher που μπορούν να χορηγούν  οι αεροπορικές εταιρείες (κάτι που αφορά και την Aegean)  στους ταξιδιώτες  για  να κάνουν τα ταξίδια που δεν κατάφεραν εξαιτίας της πανδημίας.

«Κοινή πεποίθηση της ΕΕ είναι πως η Ελλάδα αποτελεί τον ασφαλέστερο υγειονομικό προορισμό. Μπορεί να εξασφαλίσει στους τουρίστες καλή διαμονή  και  συνθήκες διαβίωσης. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα σε συνεννόηση με τον κ. Βαγγέλη Μειμαράκη  και  τον πρωθυπουργό υπέβαλε μετά από τηλεδιάσκεψη  με τους φορείς του τουρισμού  πρόταση για  προχρηματοδότηση  δηλαδή επιχορηγήσεις  και όχι δανεισμό για τις τουριστικές  επιχειρήσεις των κρατών μελών», δήλωσε η ευρωβουλευτής και πρόσθεσε πως το έδαφος για το αίτημα αυτό φαίνεται να είναι πρόσφορο.

Σε ερώτηση αν υπάρχει βούληση από την ΕΕ για κοινή πολιτική στον τουρισμό η κ. Βόζεμπερκ είπε:

«Υπάρχει  βούληση από την ΕΕ για κοινή πολιτική στον τουρισμό πάνω στον οποίο στηρίζονται οι οικονομίες πολλών κρατών».

Άριστη συνεργασία με τον Μάνο Κόνσολα

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στη πολύ καλή συνεργασία που είχε και συνεχίζει να έχει με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα από την εποχή που ήταν και οι δύο βουλευτές.

«Με στοιχεία που δεν διέθετα  ο κ. Κόνσολας με βοήθησε να  υποβάλλω τις ερωτήσεις μου στην επιτροπή . Μακάρι να έχουμε θετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα. Από τον τουρισμό εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Αν οριστούν τα κοινά πρωτόκολλα με τα οποία θα πεισθούν οι ταξιδιώτες  ότι θα έχουν ασφαλείς διακοπές θα τα καταφέρουμε», είπε.

Η  ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

«Εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση που υπογραμμίζει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Πρέπει όμως να αυξήσουμε και  τον εσωτερικό τουρισμό. Υπάρχουν και προορισμοί που είναι προσιτοί. Μετά τη περιπέτεια του εγκλεισμού μας όλοι θέλουμε μια απόδραση. Λίγο ως πολύ οι περισσότεροι θα τα καταφέρουν», τόνισε.

Πηγή: NotosMedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.