1821-2021: Αντιπαράθεση με την Ιστορία

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγός ε.α

Η επανάσταση του 1821, είχε ένα σαφή και ξεκάθαρο στόχο. Την απελευθέρωση και αναγέννηση του Ελληνικού έθνους. Ένας στόχος που στη συνέχεια αμαυρώθηκε και οι πρωτεργάτες διχάστηκαν, μέχρι τον επόμενο κίνδυνο…
Σε κάθε περίπτωση ήταν , είναι και θα είναι μια αφορμή για εθνική ομοψυχία . Για πολλά χρόνια οι σχετικές σχολικές και λοιπές εκδηλώσεις, καθώς και οι παρελάσεις μαθητών και στρατού αποσπούσαν τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκόμενων, ανεξαρτήτως πολιτικής ή θρησκευτικής πεποίθησης, ανεξαρτήτως οικονομικής τάξης ή ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που τις τελευταίες δεκαετίες άρχισαν να παρεισφρύουν τα ζιζάνια της διχόνοιας, με ιδιαίτερα ύπουλο τρόπο. Παρουσιάστηκαν οι λεγόμενοι αναθεωρητικοί ή ρεαλιστές ιστορικοί, άνθρωποι μορφωμένοι, με παρωπίδες όπως αποδείχτηκε, άνθρωποι που δυστυχώς μπορούσαν να επηρεάζουν τα νέα παιδιά και κατάφεραν να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να πυροδοτήσουν αντιπαραθέσεις και διχασμό στη κοινωνία. Η εθνική περηφάνεια και αυτοπεποίθηση, πληγώθηκαν βαθιά.

Η αρχή τους ήταν ότι η ιστορία και τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να παρουσιάζονται όπως ήταν, στεγνά, χωρίς «σάλτσες» και μυθοπλασίες, που κατά τη γνώμη τους οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Δεν πρέπει και δεν χρειάζεται η ανύψωση των πολεμιστών σε εθνικούς ήρωες, σε ήρωες γενικότερα. Ο Κολοκοτρώνης θεωρήθηκε «σφαγέας» των τούρκων, όταν μπήκε στη Τριπολιτσά. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, σύρθηκε με το ζόρι… να ευλογήσει την έναρξη της επανάστασης, που δεν έγινε στις 25 Μαρτίου στα Καλάβρυτα. Οι αρχηγοί της Φιλικής εταιρίας δεν ήταν οι γνωστοί, αλλά κάποιοι άλλοι, η Μπουμπουλίνα ήταν ερωμένη του τάδε… κ.ό.κ. Ξέχασα να πω ότι οι Τούρκοι μας φέρθηκαν με… αγάπη αφού είχαν αφήσει σχετική ελευθερία στα σχολεία , στα μοναστήρια, τα κρυφά σχολεία ήταν παραμυθάκι της εποχής !

Ο συνδυασμός όλων αυτών με μια παραπαίουσα ελληνική κοινωνία και μια αδιάφορη σχολική μόρφωση, καθώς και η αναπτυχθείσα δήθεν προοδευτική κουλτούρα των δήθεν παραμορφωμένων και υποψιασμένων νεόπλουτων πολιτών , που δεν «μασάνε κουτόχορτο», μας οδήγησε στην αποδόμηση των εθνικών συμβόλων και συμβολισμών, σε μια απογύμνωση των εθνικών ηρώων, αυτών που ως άνθρωποι με ελαττώματα, πρόταξαν το γενικό συμφέρον και έδωσαν τη ζωή τους, ώστε εμείς σήμερα «να το παίζουμε σκεπτόμενοι » !

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του για τη επέτειο 1821, πέρυσι, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες τότε συγκρότησαν έθνος. Οι Έλληνες κύριε πρωθυπουργέ είχαν ανέκαθεν Έθνος ! Δυστυχώς συντάσσεσθε κι’ εσείς με τις θεωρίες αυτές που διακινούνται από αριστερούς και απάτριδες. Ντροπή σας !!!

Όσον αφορά στους σκοπούς της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την ηρωική εκείνη επανάσταση του 1821, που ξεσήκωσε όχι μόνο τον Ελληνισμό, αλλά προσέλκυσε και το παγκόσμιο ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύμα φιλελληνισμού, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις. Οι μέχρι σήμερα εντυπώσεις είναι χλιαρές, χωρίς καμία αναφορά στο «εθνικό ζήτημα» και την ορθοδοξία. Ίσως γιατί αυτά θεωρούνται, στη σύγχρονη, τεχνολογική, φιλελεύθερη και παγκοσμιοποιημένη εποχή, εθνικιστικά, αναχρονιστικά, με θεοκρατική αντίληψη μιας άλλης εποχής !!!

Εκτιμώ ότι η συγκυρία της πανδημίας ευνοεί τα σχέδια αναθεώρησης της ιστορίας, προώθησης περίεργων αντιλήψεων, σιωπηλά και αποφυγή πραγματικού Εθνικού εορτασμού.

Ήδη πέρασαν 3 μήνες του 2021 και το μόνο που καταλάβαμε είναι ένα σηματάκι υπενθυμιστικό στη οθόνη των κρατικών καναλιών και η έκδοση αναμνηστικών νομισμάτων.

Το 1821 είναι παράδοση, δημοτικό τραγούδι, ήθη και έθιμα, ορθοδοξία, εθνική συνείδηση, πνεύμα ελευθερίας, εθνικό όραμα, σύμπνοια και συμπόρευση της κοινωνίας, άνθρωποι που αφιέρωσαν ζωή, προνόμια και περιουσίες στη πατρίδα.

Ένα έθνος ( έννοια υπό διωγμό)με αυτοπεποίθηση δεν πρέπει ν’ ανατρέχει συνεχώς στους προγόνους του για να καλύπτει την απραξία του και να παρηγορεί τις ανασφάλειές του. Αυτοί έκαναν το χρέος τους στην πατρίδα. Ας μη στριφογυρίζει συνεχώς στο μυαλό μας, πως όλοι μας επιβουλεύονται ή ότι όλα είναι προσχεδιασμένα από τους «μεγάλους». Ας αξιοποιήσουμε τα δικά μας όπλα κι’ ας σχεδιάσουμε εμείς για το μέλλον μας.

Χρόνια Πολλά και επιτυχίες στη πατρίδα και στους Έλληνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.