“Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”

Γράφει ο Blood

Σε αυτήν την χώρα κάποια πράγματα είναι τόσο υπερβολικά που δεν αντέχονται. Πρώτο στην λίστα ειναι η υποκρισία.  Η  υποκρισία είναι τόση μεγάλη σε αυτήν την χώρα που αν την κάναμε εξαγωγή δεν θα είχαμε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Δισεκατομμύρια θα βγάζαμε.

Πρόστιμο λένε, 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο (ακόμα και ηλεκτρονικό τσιγάρο) ενώ είναι μέσα παιδί. Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Από νόμους και νομοθετήματα σε αυτήν την χώρα, όσους θέλετε.  Από τήρηση των νόμων και των διαφόρων νομοθετημάτων απολύτως  τίποτα.

Κριτήριο για το πρόστιμο αποτελεί ο χώρος όπου διαπιστώνεται η παράβαση, ενώ ειδικά για τους δημοσίους λειτουργούς, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΟΤΑ, υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, το ύψος των πειθαρχικών προστίμων είναι αντίστοιχο των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ξανά και ξανά έρχεται στην επιφάνεια αυτός ο αντικαπνιστικός νόμος . Αντικαπνιστικός νόμος υπάρχει, ειναι καλός και δεν έχει τηρηθεί πέρα από κάποιους μήνες. Τόσο απλά. Το να έρχεται και να ξανά έρχεται ένας νόμος που υπάρχει και που δεν έχει εφαρμοστή ποτέ, δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα, πέρα από την κοροϊδία. .

Εδώ “δεν μπορούν να βρουν” εκατομμύρια καπνιστές που κυκλοφορούν σε χιλιάδες χώρους τόσα χρονια , θα βρίσκουν οδηγούς που καπνίζουν και θα του βάλουν και πρόστιμο;; πλάκα κάνουν;;

Ας μαζέψει αυτή η κυβέρνηση τους υπουργούς και τα στελέχη του που καπνίζουν σε απαγορευμένους δημόσιους χώρους, ας μαζέψει τον Υπουργό Υγείας που κάπνιζε επιδεκτικά σε δημόσιο χώρο την ώρα της συνέντευξης τύπου, ας τηρήσει τον ήδη υπάρχοντα νόμο που ειναι πραγματικά πολύ καλός και ας αφήσει τα κούφια νομοθετήματα και την υποκρισία ότι εργάζονται και ότι νοιάζονται για τα παιδάκια.

“Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”.

Κάντε επιτέλους κάτι χρήσιμο Έστω και μια φορά!!

One thought on ““Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”

  • 15/03/2017, 22:02
    Permalink

    Ότι τούς συμφέρει κάνουν, γιά νά έχουν τόν τρόπο να βάζουν πρόστημα,τό θέμα είναι καθαρά φοροεισπρακτικό καί σέ αυτό αποβλέπουν,σιγά πού τούς ενδιαφέρει η υγεία μας!!!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.