Γιατί ο Τσίπρας επιτίθεται διαρκώς στον Σαμαρά;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Τα παιδιά ρωτούν. Γιατί αυτός που ξεπούλησε τη χώρα μας, λέει στη Βουλή για τον Αντώνη Σαμαρά που αντιστάθηκε μαχόμενος σε όλα;

Έχει φανεί περίεργο πλέον στα παιδιά του Γυμνασίου, Λυκείου που όταν ξεφεύγουν απτά ηλεκτρονικά τους, παρακολουθούν για λίγο συζητήσεις στη Βουλή και των μεγαλυτέρων. Μας ρωτούν.

Γιατί αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό ενώ είναι παράνομος, γιατί βγήκε με τ αντίθετα από ότι έταζε, -επειδή έσπειρε βία και συκοφαντίες-, γιατί λοιπόν αυτός είπε για τον Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, για τον πρωθυπουργό που έδωσε μάχες σε όλα τα μέτωπα, με τους έξω για να μη ξεπουλήσει τη χώρα μας, με τους απολίτιστους τσιπροκαμενους ,με τους εντός και επί τα αυτά του κόμματος, με τον αφελή απνευμάτιστο, αχάριστο κόσμο που μηρύκαζε τις συκοφαντίες, άκριτα και που δεν τον άφηναν να κυβερνήσει ποτέ; Μάλιστα τ αγόρια Γυμνασίου, Λυκείου, είναι πολύ εξοργισμένα και όταν μιλούν για το Τσίπρα, μιλούν πολύ σκληρά, τόσο που πρέπει να τους κατευνάσουμε τα πνεύματα. Τα κορίτσια εκτονώνονται όχι τόσο σκληρά, πιο φλύαρα , αλλά τον αντιπαθούν.

Τους απαντάμε. Γιατί πάντα οι αριστεροί ήθελαν να επικρατήσουν με τη βία. Οι τσιπροκαμένοι χρησιμοποίησαν και τις βρόμικες συκοφαντίες για να πάρουν την εξουσία. Χωρίς γνώσεις, ήθελαν μόνο να λεηλατήσουν τη χώρα, να την ξεπουλήσουν, να κερδίσουν υλικά και να βγάλουν τη φιλαρχία τους , τα κόμπλεξ τους, τ απωθημένα τους. Πάντα οι δυνατοί έξω, θέλουν άτομα καθυστερημένα, αδίστακτα χωρίς επίγνωση, για να τους κάνουν τα θελήματα . Τα άτομα αυτά τα βρήκαν στους τσιπροκαμένους .

Όλοι αυτοί οι ιδιοτελείς βρίζουν τους αντιπάλους τους, επειδή δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των έξω και δεν μπορούν να τους φτάσουν συνειδησιακά. Ειδικά όταν αυτοί οι αντίπαλοι είναι ευγενείς, είναι από οικογένειες που έχουν προσφέρει πολλά στη χωρά, όταν έχουν κάνει λαμπρές σπουδές , όταν λάμπουν σαν διαμάντια στη χώρα όπως ο Αντώνης Σαμαράς. Ξέρουν οι διεφθαρμένοι ότι ο κόσμος κάνει συγκρίσεις (κακώς, γιατί συγκρίνουμε ομοειδή όντα και όχι ένα λιοντάρι που προστατεύει χώρα, με ένα τρωκτικό-ερπετό που τρώει ό,τι βρει, ακόμα και αυτούς που το τάισαν. Είναι όμως σύγκριση εμπειρική και όχι ορθολογική. Μέσα σε αυτές τις συγκρίσεις του κόσμου, φοβούνται και θέλουν να αμυνθούν οι διεφθαρμένοι.

Ζηλεύουν, φθονούν γιατί δεν μπορούν να φτάσουν ένα πολιτικό, ανθρώπινο, κοινωνικό, πνευματικό διαμάντι σαν τον Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγορούν. Οι υπολειπόμενοι αυτοί άνθρωποι με δειλία, φόβους και φοβίες κατακρίνουν επίσης κατά τη γνωστή τακτική τους, για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τις κατηγορίες που τους επιρρίπτει. Για αυτό, αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό και μαθαίνει παπαγαλία ό,τι του γράφουν, πέταξε ο κακομοίρης ο ρομποτικός, το όνομα του Σαμαρά μέσα απτό βόθρο του. Τα διαμάντια όμως δεν λερώνονται. Λάμπουν πιο πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.