Στρατηγική ανθρώπινη συμπαράσταση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η στρατηγική διαχείριση της πανδημίας λειτουργεί και πριν τη θεραπεία, αφού διαχειρίζονται τους ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί, αυτούς που έχουν μολυνθεί αλλά δεν το ξέρουν επειδή δεν έχουν συμπτώματα και τους ασθενείς. Με άλλα λόγια δεν είναι περιορισμένη στα νοσοκομεία.

Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν είναι σημαντικό να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μέτρα, έτσι ώστε να διευκολύνουν το όλο έργο και να έχουμε απτά αποτελέσματα μετά από μερικές ημέρες, χάρη στην τεχνική της απομόνωσης στον χώρο. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τη δικτύωσή μας όχι με κοινωνικά μέσα που δεν αντέχουν τις κρίσεις, αλλά με ανθρώπινα που είναι πιο ανθεκτικά.

Είναι καλό να παίρνουμε τηλέφωνο τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι καλό να στέλνουμε μηνύματα συμπαράστασης χωρίς υπερβολές με γαλήνιο τρόπο, έτσι ώστε οι δικοί μας να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται όντως για μια κρίση, η οποία είναι σοβαρή αλλά ταυτόχρονα ότι είναι διαχειρίσιμη απλώς θέλει ορθολογισμό και στρατηγική, έτσι ώστε να μειωθούν δραστικά οι επιπτώσεις της πάνω στον πληθυσμό.

Δεν είμαστε πια μόνο στη φάση ενημέρωσης αλλά χρειάζεται και η ανθρώπινη συμπαράσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.