Μεταναστευτικό. Ανοίγουν τις πύλες τής κολάσεως….

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Γράφει η Μάνια Κρητικού

Στις 10-11 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν στο Μαρακές του Μαρόκο οι χώρες μέλη του ΟΗΕ για να υπογράψουν το “Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση”.
Με λίγα λόγια θα δηλώσουν και επισήμως… ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες από τις 193 χώρες-μέλη του ΟΗΕ θα δεχθούν να υπογράψουν αυτό το κείμενο καθώς, μέχρι σήμερα, 12 χώρες έχουν ήδη δηλώσει ότι ΔΕΝ υπογράφουν (Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ελβετία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία) αλλά, η “φασιστοφοβία” της σημερινής μας κυβέρνησης, μας οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι εμείς θα υπογράψουμε πρώτοι και καλύτεροι.

Ας δούμε λοιπόν… κάποια από τα σημεία της.

Η μετανάστευση γίνεται πλέον “ανθρώπινο δικαίωμα”!
Μιλάμε βασικά για την κατάργηση των συνόρων μεταξύ των 181 (για την ώρα) χωρών που φαίνεται να το αποδέχονται.
Ο οποιοσδήποτε αποφασίζει για οποιονδήποτε λόγο να μεταναστεύσει θα πρέπει να μπορεί να το κάνει!

Κάθε κράτος θα πρέπει να έχει διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό, σε ιστοσελίδα ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, που να διευκολύνει τον κάθε πολίτη του κόσμου να επιλέξει που θα ήθελε να πάει. (obj 3, 19a)

Όταν με το καλό μας επιλέξει ένας μελλοντικός μετανάστης θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουμε να έρθει με ασφάλεια στη χώρα μας.
Θα πρέπει να έχουμε “open and accessible information points” σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα κάνει για να του προσφέρουν ασφάλεια, ενημέρωση και καθοδήγηση για το ταξίδι του και μάλιστα στη γλώσσα του! (obj 3, 19c)

Δηλαδή… το κάθε κράτος θα γίνει ο επίσημος διακινητής των μεταναστών που επέλεξαν τη χώρα του και θα έχει την υποχρέωση της ασφαλούς και εύκολης μετακίνησής του.

Αφού λοιπόν ο μετανάστης μας επέλεξε και φροντίσαμε να έρθει με ασφάλεια στη χώρα μας, θα πρέπει να τον υποδεχθούμε.

Δηλαδή… θα πρέπει να του χορηγήσουμε νομική υποστήριξη για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες εγκατάστασης ώστε να λάβει την σχετική άδεια εγκατάστασης αλλά και να μπορεί να μας κυνηγήσει νομικά σε περίπτωση που κάτι δεν πήγε καλά στο ταξίδι του! (obj 3, 19d)

Μικρή παρένθεση… ξαναδιαβάζω συνέχεια το επίσημο κείμενο γιατί τα γράφω και δεν τα πιστεύω!.. κλείνει η παρένθεση.

Αφού λοιπόν μας επέλεξε, ήρθε ασφαλώς και εγκαταστάθηκε εμείς θα πρέπει να τον σεβαστούμε και να αποδεχθούμε την διαφορετικότητα της κουλτούρας του, της θρησκείας του, κλπ (obj 16, 32a)
Το είχε πει παλαιότερα και ο Παυλόπουλος. Με το καλό να ορίσουν και να μας γονιμοποιήσουν…. τον πολιτισμό.

Και φυσικά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι τον άνθρωπο.
Θα πρέπει να του βρούμε δουλειά ανάλογη με τα προσόντα του (obj 16, 32d), αλλά και να του παραχωρήσουμε πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα καθώς και πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας. (obj 22, 38)

Μπορεί στην 3η μόλις σελίδα των αρχικών σημειώσεων ο ίδιος ο ΟΗΕ να παραδέχεται ότι “recognizing that societies are undergoing demographic, economic, social and environmental changes at different scales that may have implications for and result from migration” αλλά στο obj 17, 33c “παρακινεί” τους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ, sites, έντυπο τύπο, κλπ να μας ευαισθητοποιήσουν και να μας εκπαιδεύσουν με την κατάλληλη φρασεολογία στα μεταναστευτικά θέματα, καθώς και να “περιθωριοποιηθούν” αυτοί που αντιδρούν (ρατσιστές, ξενόφοβοι, μπλα, μπλα, μπλα) ώστε να μην δημοσιεύουν τις απόψεις τους… πάντα όμως με σεβασμό στην ελευθερία του τύπου!!!

Δεν το πιστεύετε; Ορίστε…
“Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internet-based information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the freedom of the media”
Μας δουλεύουν κανονικά!

Αυτά και πολλά-πολλά άλλα αναφέρονται στις 34 σελίδες του κειμένου προς υπογραφή.
Αυτό που δεν αναφέρεται ούτε μία φορά είναι η λέξη “παράνομος=illegal” γιατί πλέον όλοι θα είναι “νόμιμοι” μετανάστες.

Να το υπογράψει η Βενεζουέλα, το καταλαβαίνω.
Άλλωστε ποιος θέλει να πάει εκεί;

Να το υπογράψει η Ελλάδα, συγνώμη αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποια αντίδραση από την αντιπολίτευση.
Νομίζω ότι είναι ώρα να ξυπνήσει… κι αυτή και όλοι μας!

Το “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” που θεωρούμε ότι ισχύει σήμερα στη χώρα μας, θα πάρει εντελώς άλλη διάσταση και νέο νόημα.

ΥΓ : Μπορείτε να βρείτε το επίσημο κείμενο της Συμφωνίας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.