Ζούμε στην εποχή των τεράτων!

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμονας *

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat, το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με γοργό ρυθμό αντί να μειώνεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 4 στα 10 παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας και κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχουμε μια κυβέρνηση που προπαγανδίζει διαρκώς ότι στηρίζει τους αδύναμους και τιμωρεί τη μεσαία τάξη, το αποτέλεσμα αναφορικά με τον περιορισμό της φτώχειας είναι χειρότερο από ότι ήταν πριν. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που εξηγούν αυτό το φαινομενικά παράδοξο:

Πρώτον, η κυβέρνηση σε θεωρητικό επίπεδο προπαγανδίζει μεν για δίκαιη ανακατανομή των φορολογικών βαρών (ότι δήθεν παίρνει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς), αλλά στην πράξη πράττει το αντίθετο: παίρνει από όσους μπορούν ακόμα να δώσουν και δίνει στους λίγους και εκλεκτούς (οικοδόμηση κομματικού κράτους ΣΥΡΙΖΑ, σπατάλη δημόσιου χρήματος υπέρ φιλοκυβερνητικών συμφερόντων κτλ).

Δεύτερον, η αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει δυσανάλογα περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα σε σχέση με τα υψηλότερα. Συγκεκριμένα, τα 2/3 των προϊόντων που καταναλώνει ένα νοικοκυριό υπάγονται πλέον σε ΦΠΑ 24%. Αυτά τα νούμερα προκαλούν έκρηξη της φτώχειας. Αυτό βέβαια το γνωρίζουν καλά αυτοί που χρόνια μας έλεγαν ότι “οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς”, αλλά έκαναν ακριβώς το αντίθετο όταν κλήθηκαν να κυβερνήσουν.

Η κυβέρνηση λοιπόν δε νοιάζεται για τους αδύναμους. Για να ακριβολογούμε, όχι απλά δε νοιάζεται, αλλά αδιαφορεί. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τόσο τη μεσαία τάξη, όσο και τους φτωχούς με εργαλειακό και μόνον τρόπο. Σε αυτή τη διαδικασία όλοι είμαστε εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούμε με τέτοιον τρόπο προκειμένου να επιτευχθεί ο υπέρτατος στόχος της παραμονής της αριστερής κυβέρνησης στην εξουσία και της σταδιακής μετεξέλιξης της δημοκρατίας σε λατινοαμερικάνικο σοσιαλιστικό καθεστώς.

Ζούμε στην εποχή των τεράτων και πρέπει να δώσουμε μεγάλο αγώνα, ώστε να νικήσουμε τα τέρατα!

* Μέλος Τομέα Τουρισμού ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.