Υποβολιμαίο και επιδερμικό το μήνυμα της ΠτΔ;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Η ΠτΔ έγραψε

“Καταδικάζουμε τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού η οποιαδήποτε άλλης αιτίας. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση ,την ασφάλεια ,τον αυτοκαθορισμό και την ϊση μεταχείριση”

Για να αναλύσουμε τις λέξεις που όχι τυχαία έγραψε.

Με τη λέξη “καταδικάζουμε” μήπως εννοεί ότι κάποιος δεν μπορεί να πει τη γνώμη του σε κανέναν για παραβατική συμπεριφορά; Κοινωνία γνωμοφοβική επωάζεται με αυτά τα υποβολιμαία μηνύματα. Να τρέμει κάποιος και να μη μιλάει, μην τον πουν φοβικό, μην μην…

Επομένως ούτε οι γονείς στα παιδιά τους, ούτε οι εκπαιδευτικοί στις επόμενες γενιές μπορούν να μιλούν, γιατί μας απαγορεύει το επίσημο κράτος και μας λέει να είμαστε φοβικοί στις διακρίσεις;

Είμαστε διαφορετικοί και με ευγένεια, αγάπη και πολιτισμό, μιλάμε για τις διακρίσεις για να μην ισοπεδώνουν τα παιδιά και επιδιώκουμε παράλληλα θεραπείες όπου αυτές χρειάζονται.

Άλλο το ρήμα “καταδικάζω”, άλλο το “δε φοβάμαι” να κρίνω στις επόμενες γενιές την όποια αποκλίνουσα συμπεριφορά. Δεν θα τυφλώσουμε την κρίση των παιδιών να τα λέμε όλα ίδια, όσο κ αν το θέλετε.

Δηλαδή αγαπητή μας κυρία, που θέλετε να βάλετε σε νέα καλούπια πηγμένες αξίες, αφού πλέον είμαστε προοδευτικοί, για εσάς, να καταδικάζουμε πχ την κτηνοβασία ή την αιμομιξία και να μη χαιρόμαστε όταν τη βλέπουμε; Να καταδικάζουμε τον βιασμό και την εγκληματικότητα; Ή να μην υπάρχουν καν δικαστήρια;

Ναι, αυτά τα καταδικάζουμε όλοι μας ως ακραία αλλά όταν αρχίσει η ηθική κατηφόρα κάποια στιγμή θα δικαιολογήσουμε μέχρι και αυτά.

Αφήνουμε τον καθένα στη μοίρα του; Ο πολιτισμός όπως ξέρετε είναι η θεραπεία η εμφύσηση αξιών και όχι η αδιαφορία, όπως δείχνει το μήνυμά σας. Στις κοινωνίες κρίνουμε, κατακρίνουμε, δικάζουμε, καταδικάζουμε και τα δικαστήρια φυλακίζουν. Δεν είμαστε χύμα στο κύμα.

Υποστηρίζουμε την ίση μεταχείριση του τεμπέλη με τον εργατικό ή προσπαθούμε να θεραπεύουμε τον τεμπέλη; Του καλλιεργημένου με τον απαίδευτο ή προσπαθούμε να ανυψώσουμε τον απαίδευτο γιατί του κάνουμε κακό αν δεν το κάνουμε; Υποστηρίζουμε την ίση μεταχείριση του βιαστή με τη βιαζόμενη; Υποστηρίζουμε με ίση μεταχείριση του εγκληματία με το θύμα; Ίση μεταχείριση του ατόμου που παράγει ιδέες και πληρώνει έναν φυγόπονο ή εκπαίδευση στον φυγόπονο;

Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι το μη αμιλλάσθαι είναι ανήθικο.

Είναι λάθος μηνύματα αυτά που δίνετε στην κοινωνία και φυσικά αντιστεκόμαστε γιατί ξέρουμε τον σκοπό σας. Τις μάζες που δεν κρίνουν τις πείθετε εύκολα, όμως ως πολίτες έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την κρίση, την κριτική σκέψη των παιδιών, τις ορθές με επιχειρήματα διακρίσεις, να ξέρουν τη διαφορετικότητά τους μέσα στον πλανήτη και να μπορούν να βοηθούν με αγάπη. Είμαστε όλοι διαφορετικοί.

2 σκέψεις σχετικά με το “Υποβολιμαίο και επιδερμικό το μήνυμα της ΠτΔ;

 • 19/05/2020, 21:37
  Permalink

  1. Η διαφορετική από εκείνη της πλειοψηφίας σεξουαλικότητα δεν είναι “αποκλίνουσα συμπεριφορά”
  2. Η παιδεραστία έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία όση έχει και με την ετεροφυλοφιλία. (το ποσοστό των ομοφυλόφιλων παιδεραστών δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό των ετεροφυλόφιλων)
  3. Ούτε η ομοφυλοφιλία ούτε η ετεροφυλοφιλία είναι “αξίες” που πρέπει να εμφυσήσουμε στα παιδιά. Είναι μέρος της φύσης του καθενός μας.
  4. Μέμφεστε την ΠτΔ για το ότι υπενθυμίζει, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση να κάνει εκ του ρόλου της, πως το σύνταγμα απαγορεύει τις διακρίσεις, αντιπαραθέτοντας παραβατικές συμπεριφορές (αιμομιξία, βιασμό κλπ) λες και έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μήνυμα της το οποίο φυσικά δεν διεκδικεί το δικαίωμα στην παράβαση αλλά την υποχρέωση στην πιστή εφαρμογή των νόμων (που θα το επαναλάβω, απαγορεύουν τις διακρίσεις)
  Τελειώνω με μια ευχή επειδή είδα πως είστε εκπαιδευτικός: Ελπίζω να μην διδάσκετε. Ένας δάσκαλος που νομιμοποιεί τις διακρίσεις και στιγματίζει τους μαθητές του για τη φύση τους είναι πολύ επικίνδυνος.

  Υ.Γ Όπου αναφέρομαι στην ομοφυλοφιλία, εννοώ όλους τους LGBTQ συνανθρώπους μας.

  Σχολιάστε
 • 22/05/2020, 09:49
  Permalink

  Ευχαριστώ για το σχόλιο. Φυσικά διδάσκω πολλά χρόνια στην ελεύθερη αγορά που σημαίνει ότι δεν κάθομαι ούτε φοβάμαι για να παίρνω έναν μισθό για ό,τι και να πω η για ό,τι δεν θα πω. Παιδιά και γονείς ανοικτόμυαλοι, επιστήμονες και καλλιεργημένοι και όχι οπισθοδρομικοί είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη διδασκαλία μου από την οποία περνώ μνήματα και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα των παιδιών. Όχι μόνο από μαθησιακά άποψη, αλλά και από ψυχολογική και από συνειδησιακή και από θέμα κοινωνικοποίησης.
  Όταν δούμε ότι είναι κάτι επίκτητο (99% σύμφωνα με ενδοκρινολόγους ) και όχι γονιδιακό δεν το παρατάμε κ δεν χαιρόμαστε, ούτε είμαστε περήφανοι ούτε λέμε είμαστε κατά των διακρίσεων που είναι πολύ εύκολο, αλλά δίνουμε αγώνα να το διορθώσουμε για τη μη δυσαρμονία του ατόμου και της κοινωνίας.
  Ό,τι κάνουμε και στα άτομα με παραβατική συμπεριφορά. Πάντα πισω από ομοφύλους η από παρόμοια άτομα υπάρχουν οι αδιάφοροι η αδαείς γονείς.
  Σε κάθε περίπτωση δεν φερόμαστε όπως παλιότερα που τους πήγαιναν στα ψυχιατρεία για θεραπεία ούτε με τα πονηρά μηνύματα που δίνουν τώρα ότι είμαστε κατά των διακρίσεων και χαιρόμαστε (το ότι είναι στο Σύνταγμα δε σημαίνει τίποτα, πολλά είναι, πολλά τους συμφέρουν και τα έβαλαν, πολλά τα καταπάτησαν κ τα καταπατούν)
  Τώρα τους συμφέρει για να αλλοιώσουν τις κοινωνίες και να κάνουν παιδιά τα μεταναστοπουλα με Ελληνίδες κ για να παίρνουν ψήφους από τους ψυχασθενείς.
  Στα δικα τους τα παιδιά κάνουν αντίθετα. Όταν δουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, τρέχουν αμέσως να το διορθώσουν και συνήθως διορθώνεται (δυστυχώς με κρατικο χρήμα) τους δίνουν και 5 πτυχία από τα καλύτερα πανεπιστήμια επίσης με κρατικό χρήμα και είναι περήφανοι.
  Για τα παιδιά των αλλων τους συμφέρει να είναι μέσα στη ψυχασθένεια και τη δυστυχία. Εχω μιλήσει με πολλούς 70 ετών περίπου που το σφάλμα και τη δυστυχία τους τα ρίχνουν στους γονείς τους. Μέσα τους έχουν θλίψη.
  Λοιπόν μου κάνατε προσωπική επίθεση (χωρίς να με ξέρετε που σημαίνει χαμηλό επίπεδο σκέψης) και δεν συνηθίζω να απαντάω.
  Όμως αν είστε γονέας τέτοιων παιδιών λυπάμαι τα παιδιά γιατί δε ξέρετε να αγωνίζεστε . Δε ξέρετε ότι βαβίζουμε στη σοφή και δύσκολη μέση οδό που λέει ότι η δύσκολη θεραπεία είναι πολιτισμός; Οι ψυχικά πολιτισμένοι και ανεπτυγμένοι μη φυγόπονοι το ξέρουν καλα και φτιάχνουν τις κοινωνίες. Αν έχετε προσωπικό πρόβλημα , δώστε πολιτισμένη μάχη να διορθώσετε και αφήστε τις δικαιολογίες. Αν είστε εκπαιδευτικός του Δημοσίου παλι σας δικαιολογώ. Θέλετε την εύνοια…

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.