Τολμηρά: Οι… αρμοί!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης 

ΟΙ… ΑΡΜΟΙ!
«Στην δεύτερη φορά αριστεράς στην εξουσία πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας και οχι όπως στην πρώτη φορά που απλά είχαμε δικούς μας ανθρώπους στα υπουργεία»! Κάτι τέτοιο είπε ο πρώην πρωθυπουργός και έγινε της… χούντας ή του Στάλιν το κάγκελο και εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με τ’ άλλα κόμματα που μίλησαν για Χούντα και δικτατορίες.

ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ…
Μίλησε για αρμούς της εξουσίας και προφανώς εννοούσε βαθύ κομματικό κράτος λες και δεν το έκανε τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν φτάσει οι Νεοδημοκράτες οι σημερινοί να διαμαρτύρονται διότι παντού στα κυβερνητικά πόστα συναντούν τους εγκάθετους που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταστήσει.

ΑΡΜΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ!
Για αρμούς εξουσίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, για να έλθει να δέσει μ’ εκείνο που είχε πει η Περιστέρα του κάθε Ιούλιο που έκλαιγε επειδή πήραν την Κυβέρνηση αλλά δεν είχαν πάρει την εξουσία. Να δέσει επίσης μ’ εκείνο που είχε πει και ο σύντροφος Πολάκης που ήθελε να κλείσει κάποιους φυλακή για να ξαναματαδούν εξουσία.

ΞΥΠΝΑΕΙ!..
Ξυπνάει σιγά-σιγά ο Σταλινισμός του Αλέξη Τσίπρα, του οποίου στα μικράτα του ήταν λάτρης ως ΚΝίτης. Επίσης, μπορεί να ξυπνάει και ο Γ. Παπαδόπουλος που ήταν το οικογενεικό σύμβολο και αυτό δεν αμφισβητείται. Διαφορετικά δεν θα προέβαινε σε μιά τέτοια ακραία δήλωση για το δημοκρατικό σύστημα που ακόμη έχει η χώρα μας, το οποίο σε κανένα άρθρο του δεν προβλέπει έλεγχο όλων των αρμών της εξουσίας.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ…
Θέλει έλεγχο των  αρμών της εξουσίας ο Αλέξης για να επαναφέρει το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» για να μπορεί να καταργήσει και τις εκλογές! Ήταν η σκέψη που βασάνιζε το μυαλό του όλο τον καιρό μετά την 7η Ιουλίου 2019 και την ξεφούρνησε προν ημερών μπροστά στο κομματικό ακροατήριο το οποίο έχει πέσει σε βαθειά κατάθλιψη που έχασε την εξουσία και μία ορφάνια την ζει. Ούτε που τους είχε περάσει από το μυαλό ότι θα χάσουν τις εκλογές!

ΟΙ… ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ!
Το πήγαν και πιο πέρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που η δημοκρατικότητα τρέχει από τα πατζάκια τους. Θα κάνει κουμάντο το 3% και οι ΠΑΣΟΚΟΙ – γεννήτσαροι θα μεταβληθούν σε ακόλουθους! Ακούς εκεί! Ακόλουθοι ο Κουρουμπλής, ο Μωραΐτης, ο Ραγκούσης, κι όλα τ’ άλλα τα παιδιά τα ορφανά του Πάνου Καμμένου!

ΟΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ…
Ήλθε και στην Ήπειρο ο πρώην πρωθυπουργός που μας τράβηξε μιά ανάπτυξη που μας ήλθε ο ουρανός σφοντύλι! Έκοβε αβέρτα κορδέλες σε έργα που είχαν φτιάξει προηγούμενες κυβερνήσεις. Ευτυχώς που δεν πήγε να κόψει κορδέλες και στην Εγνατία, με την φόρα που είχε πάρει. Έφτασε σε σημείο να βάλει χέρι στην σημερινή κυβέρνηση που μέσα σ’ επτά μήνες δεν ολοκλήρωσε την Ιόνια Οδό μέχρι την Κακαβιά. Έτσι του είπαν να πεί, έτσι είπε. Έτσι δεν είναι Μερόπη;

ΤΟ… ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!
Με ό,τι παλιοκαιρίσιο διαθέτει σε πολιτικό δυναμικό η χώρα μας θέλει να φτιάξει την δεύτερη φορά αριστερά ο Τσίπρας και μ’ αυτούς να διεκδικήσει ξανά την σωτηρία της χώρας όπως το έκανε από το 2015 μέχρι το 2019. Έλα όμως που κάποια παιδιά «μετανάστες» του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να τα παίρνουν στο κρανίο και απειλούν να τους πάρουν όλους τους αρμούς στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα κάνουν γυριστές. Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο φρενοκομείο!

Η ΓΡΑΜΜΗ…
Στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τον Πρύτανη κ. Αλμπάνη να ανακαλύπτει όψιμα όλα τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας. Μιλάνε για υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου και απειλούν με λουκέτο το ίδρυμα αν η κυβέρνηση δεν σκύψει στα προβλήματά του.

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ…
Γνωστά παιδιά του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην Σύγκλητο που σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης μετά τον… όλεθρο που επέφερε η σημερινή κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας. Φαίνεται πως τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ πακτωλός χρηματοδοτήσεων έρρεε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και χρήματα είχαν και το επιστημονικό προσωπικό ήταν αρκετό και όλα εντάξει!

ΟΙ… ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!
Εκεί που τα στελέχη του Πανεπιστημίου μας έχουν επιτύχει απόλυτα είναι στις αξιολογήσεις των Πανεπιστημιακών όπου το ρουσφέτι δεν έχει καμιά θέση! Εντελώς συμπτωματικά ανώτατος παράγων κινεί θεούς και δαίμονες για την τακτοποίηση της κολλητής της συζύγου του ρίχνοντας στα σκουπίδια την λέξη αξιοκρατία, της οποίας την γραφή ούτε που έμαθαν ακόμη!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ…
Οι ίδιοι άνθρωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποφάσισαν την κατάργηση σχολών στην Ηγουμενίτσα έρχονται να τοποθετήσουν πινακίδες καθοδήγησης προς τον πανεπιστημιακό χώρο της πόλης! Μάλιστα, τραβούν και ένα καταχέριασμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας που ζητά πίσω τα κτίσματα που τα είχε παραχωρήσει προς χρήση.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ…
Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και ότι αυτό ανακοινώθηκε από τον Γαβρόγλου κατόπιν πιέσεων πολιτικών προσώπων της περιοχής, τώρα έρχονται να οικειοποιηθούν τους χώρους που είχε παραχωρήσει προς χρήση ο Δήμος τοποθετώνας πινακίδες που δείχνουν το «Πανεπιστήμιο Ηγουμενίτσας»! Κατά τ’ άλλα τους φταίει η σημερινή κυβέρνηση και απειλούν με λουκέτο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.