Το ανατολικότερο σημείο του μυαλού του Τσίπρα

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Ο “θρησκευόμενος” Τσίπρας επέλεξε την ακριτική Τήλο για μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα. Να επιδείξει την άτυπη συμμόρφωση με τον γενικό κανόνα. Να αποτελέσει μέρος της κατάνυξης και του έντονου θρησκευτικού συναισθήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Δεν απέφυγε τους χαριεντισμούς, τα άτοπα χάχανα και το παράταιρο ύφος. Αναμενόμενο από ένα δεδηλωμένο άθεο αν κι από την στιγμή που επιλέγεις να συμμετέχεις σε μια τελετουργία με συγκεκριμένες απαιτήσεις σε νόρμες και συμπεριφορές οφείλεις να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα.

Όμως όλα αυτό δεν του ήταν αρκετό. Έπρεπε να κάνει και μια δήλωση εθνικής υφής όπου συμπεριέλαβε και μια τάση προσδιορισμού των Ευρωπαϊκών συνόρων. Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα καλή προϊστορία σε αυτό το θέμα, αφού επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο Αιγαίο και γενικά τις θάλασσες που δεν έχουν όρια και μάλλον ανήκουν στα ψάρια τους.

Καθόρισε λοιπόν την Τήλο ως ένα από τα ανατολικότερα σύνορα της χώρας και φυσικά της Ε.Ε. Προς τι η ανάγκη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο; Είναι πολύ πιθανό να επιθυμούσε να μιλήσει για ένα από τα ανατολικότερα σημεία, κάτι που νοηματικά θα ήταν απολύτως σωστό, αλλά όπως συχνά συμβαίνει να μπερδεύεται και να εκστομίζει κάτι φαιδρό.

Πάμε λοιπόν από την αρχή. Τα εθνικά σύνορα δεν προσδιορίζονται με σχετικότητα. Ο Τσίπρας θα μπορούσε όντως να χρησιμοποιήσει τον όρο “ένα από τα ανατολικότερα σημεία της Ευρώπης” και να μην ασχοληθεί κανένας μαζί του. Αλλά έχει καταντήσει η Μενεγάκη της πολιτικής. Επιτηδευμένες δόσεις αμορφωσιάς για να διατηρείται στην επικαιρότητα αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία από τα ουσιώδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.