Τι συζήτησε ο Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Κίνας; (βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επίσημη τιμή υποδέχθηκε η Κίνα τον Αντώνη Σαμαρά, μια επίσκεψη που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς η πρόσκληση ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, και μάλιστα μιας μεγάλης χώρας όπως η Κίνα, σε έναν τέως πρωθυπουργό δεν είναι συνήθης και εκτός από προσωπική τιμή στον κύριο Σαμαρά δείχνει και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες.

Τέτοιου είδους επαφές αρχηγών κρατών, πόσω μάλλον της Κίνας, με πρώην πρωθυπουργούς δεν γίνονται ή τουλάχιστον τις ελάχιστες φορές που συμβαίνουν είναι αμιγώς σε προσωπικό επίπεδο και δεν κινητοποιείται κυβερνητικός μηχανισμός όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου:

Ο τέως πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός χθες στο Πεκίνο από τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ. Li Keqiang.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παρευρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κ.Wang Yi, καθώς και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με αντικείμενο:

Πρώτον, τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

Δεύτερον, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.

Τρίτον, τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

Τέταρτον, τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος Αντώνη και Γεωργία Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.