Τι μας συνέβη τελικά;

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγός έ.α, μέλος Ελλ. Εταιρείας Logistics.

Όπως φαίνεται τελικά δικαιώνεται ο Γιώργος Παπανδρέου ! Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία, με τη συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων ή με την αποχή και έμμεση συνενοχή τους, κι’ ας προσπαθούν να πείσουν τώρα τους εαυτούς τους πως δήθεν δεν έχουν ευθύνη.

Ο ΓΑΠ, έχοντας πάρει στα χέρια του την εξουσία (43,92% το 2009) και μια Ελλάδα βυθισμένη στη διαφθορά, στη καλοπέραση, στον ατομικισμό, απομακρυσμένη από ηθικές αξίες , παραδόσεις, και ιστορικές μνήμες, υποθηκευμένη ήδη, ήταν εύκολο να την οδηγήσει εκεί που ήθελε. Πάντα υποστήριζε την «Παγκόσμια διακυβέρνηση» και επιζητούσε την παρέμβαση του ΔΝΤ για τη ρύθμιση της οικονομικής ακαταστασίας στον πλανήτη.

Διακόπτω τη σκέψη μου για να συστήσω σε όλους τους σοβαρούς αναγνώστες, που επιθυμούν να μάθουν αλήθειες , έστω κι’ αν έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις τους, το εξαιρετικό βιβλίο του δημοσιογράφου Στέφανου Αναγνώστου, «Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και η κυβέρνηση του Γ.Α.Π».

Οι ικανότητές του όμως δεν τον βοήθησαν, παρότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , έπαιζε το ρόλο του Δούρειου ίππου, αυτόν που παίζουν συνήθως οι προοδευτικοί σοσιαλιστές. Έτσι υπήρξε μια ανάσχεση του απόλυτου ελέγχου της χώρας, και παραλίγο ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, δύο διορατικοί και ικανοί πολιτικοί να πετύχουν πάλι το Ελληνικό θαύμα, χωρίς εθνικές υποχωρήσεις και δέσμευση περιουσίας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες !!

Βρέθηκε ικανός νέος παίκτης, επιθετικός, άξιος συνεχιστής των «ιδεωδών» της παγκοσμιοποίησης και της δημιουργίας προβλημάτων στην Ε.Ε, όπως αρχικά είχε κάνει ο Γ.Α.Π. Απανωτά ταξίδια στην Αμερική, τον Ιαν και Οκτ 2013, συναντήσεις , ομιλίες σε ιδρύματα στο Όστιν του Τέξας και της Νέας Υόρκης, πάντα συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βαρουφάκη, υποστηριζόμενος από τον πρώην υπουργό Δ. Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Levy institute .

Είπαμε η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, κι’ ας φώναζε ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι ανήκει στους Έλληνες, αλλά έπρεπε ο δήθεν αριστερούλης να δηλώσει υποταγή και να πάρει σχετικές οδηγίες. Ο σκοπός διττός, πρώτα μπλοκάρουμε την Ευρώπη, παραμένοντας όμως στο Ευρώ και ταυτόχρονα προωθούμε διάφορους σχεδιασμούς στη Ελλάδα . Δεν θα έπρεπε να ξαναΰπάρξει Καραμανλής.

Αν και την προσοχή των ελληνικών ΜΜΕ στις ομιλίες του Τσίπρα στην Αμερική, προσέλκυσαν περισσότερο οι ισχυρές διαβεβαιώσεις που έδωσε -και πάλι- για παραμονή της χώρας στο Ευρώ (το 2015 άλλα έλεγε ), στη δεύτερη ομιλία του με θέμα «Συμβουλές σε μια μελλοντική κυβέρνηση» αφιέρωσε -όχι τυχαία- σημαντικό μέρος στην πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στέλνοντας μήνυμα στον αμερικανικό παράγοντα.

Η έκθεση «The Report to Congress on International Economic and Exchange Rate Policies» ασκούσε δριμεία κριτική στη Γερμανία ότι με την εμμονή της σε μια πολιτική στήριξης των εξαγωγών δυσχεραίνει την κατάσταση των προβληματικών χωρών της Ε.Ε. και εξάγει την ύφεση στην Ευρωζώνη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Προφανώς στα παραπάνω συμφωνούσαν Λαφαζάνης , Κωνσταντοπούλου και λοιποί πρώην συριζαίοι.

«Στις ΗΠΑ, υπάρχει μια παγιωμένη άποψη μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων, ότι η γερμανική πολιτική έτσι όπως επιβάλλεται είναι αποσταθεροποιητική όχι μόνο για την Ευρωζώνη αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», υποστήριζε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 10 Νοε 2013, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε και τα ζούμε. Θα κάνω όμως «focus», για να μιλήσω λίγο αμερικάνικα, στους τελευταίους 10 μήνες. Τέλος Οκτ 2017, επιτέλους η ακροαριστερή κ. Πρωθυπουργού, τέως υποστηρικτής του Ερνέστο Τσεγκεβάρα, βρίσκεται μετα του συζύγου στην Μέκκα του καπιταλισμού. Όνειρο ζωής θα μου πείτε. Ίσως όμως ήθελαν να γνωρίσουν το θηρίο και να το κτυπήσουν από μέσα. Η επίσκεψη κλείνει με μία ωραία φωτογραφία Τραμπ-Τσίπρα, η οποία κόστισε στο πρωθυπουργό 1,8 εκατ. $.Δεν ανακοινώθηκε ατζέντα ούτε τι συζητήθηκε.

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια και ίσως σ’ όλο τον κόσμο. Έτσι του είπαν , έτσι μας λέει. Οργανώνεται βεβιασμένα η επίσκεψη-φιάσκο Ερντογάν όπου μπροστά στον ΠτΔ, στρυμωγμένο στη γωνίτσα του, παρουσιάζεται ως κυρίαρχος. Λίγο μετά αποκαλύπτεται σκάνδαλο διαφθοράς στα Σκόπια για τον Γκρουέφσκι, όχι ότι ήταν κανένα καλό παιδί και έτσι περιθωριοποιείται. Έχει αρχίσει η β΄ φάση , Σκοπιανό.

Οι Τουρκία είναι το πρόβλημα, επιμένει ο ικανότατος κ. Παΐατ, οι τούρκοι κάνουν τσαλιμάκια στο Αιγαίο, πιάνουν και δύο αιχμαλώτους, για «να επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπο του προφήτου» .

Στην πορεία όμως παρουσιάζονται σημαντικές αντιδράσεις του απλού κόσμου, που κορυφώνονται με συλλαλητήρια. Ο γνωστός «τρελαντώνης » εμφανίζεται ως απλός πολίτης και τους τρελαίνει κανονικά. Αφρίζουν οι δαιμονισμένοι και κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες το φάκελο Novartis. Όλα πέφτουν στο κενό. Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά, όπως διαλαλούν οι κυβερνητικοί. Και κάνουν το απονενοημένο διάβημα. Χτυπάνε νεύρο και ο Έλληνας πετάγεται επάνω. Βλέπετε δεν είναι όλοι συνηθισμένοι στις ενέσεις.

Τελειώνω με το τελευταίο επίτευγμα αριστερών πρώην μπολσεβίκων να στρέφονται κατά του «πατερούλη». Τι θα γίνουμε τώρα χωρίς το ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ; Να δω πως θα συντηρήσει το ΥΠΕΘΑ τη πληθώρα των ρωσικών οπλικών συστημάτων !!!

Σερνόμαστε πλέον σε μία σειρά από εθνικές ήττες, Σκοπιανό, Αλβανικό, Θράκη, Καστελόριζο-ΑΟΖ, με ευθύνη της κυβέρνησης και την ανοχή όλων μας.

Η μεταπολίτευση φθάνει στο τέλος της, ελπίζω με όχι τόσο οδυνηρό τρόπο όπως ξεκίνησε (Κυπριακή τραγωδία).

2 σκέψεις σχετικά με το “Τι μας συνέβη τελικά;

  • 25/07/2018, 19:04
    Permalink

    Σας ευχαριστώ. Απλά καταγράφω και υπενθυμίζω αυτά που γρήγορα ξεχάσαμε ή δεν προσέξαμε όσο έπρεπε. Γιατί όταν αποφασίζουμε με την ψήφο μας πρέπει να σκεφτόμαστε το κοινό καλό. Όταν η χώρα μας ευημερεί, θα ευημερήσουμε κι’ εμείς. Όταν σκεφτόμαστε ατομικιστικά τότε στη δύσκολη ώρα θα βρεθούμε μόνοι με το άτομό μας και αβοήθητοι.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.