Θ. Πλεύρης: Διάλογος με την Τουρκία μόνο όταν θα έχουν φύγει τα πλοία της από την περιοχή μας

«Με την Τουρκία συζητάμε μόνο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και αυτό μόνο όταν θα έχουν φύγει τα πλοία της   από την περιοχή μας»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θ.  Πλεύρης.

«Βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να εξαντληθεί η διπλωματική οδός στην αντιμετώπιση το προβλήματος με την γειτονική χώρα . Στόχος να αποφύγουμε την στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία . Θα πρέπει να στείλουμε όμως ένα σαφές μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και είμαστε έτοιμοι αν  χρειαστεί να αντιδράσουμε δυναμικά», δήλωσε ο κ. Πλεύρης που αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν και στόχο είχαν τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας .

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει ήδη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας .

«Πρέπει να καταφέρουμε να έχουμε με το μέρος μας ακόμη και τις ουδέτερες χώρες στο θέμα αυτό. Ήδη έχουμε την υποστήριξη της Γαλλίας.  Στη σωστή κατεύθυνση οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τον καθορισμό ΑΟΖ. Γνωρίζουμε ότι όταν έχεις να κάνεις με ένα γείτονα που δεν υπολογίζει τη διεθνή νομιμότητα  μπορεί να μη φθάνουν αυτά. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Με την Τουρκία συζητάμε μόνο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και αυτό μόνο όταν θα έχουν φύγει τα πλοία  τους από την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Πλεύρης .

Σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ο κ. Πλεύρης δήλωσε :

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες ορόσημο. Μέχρι να γίνουν και  οι εκλογές στην Αμερική θα προσπαθήσει η Τουρκία να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να  σύρει  την Ελλάδα σε διάλογο. Μπορεί να φοβόμαστε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αλλά δουλεύουμε ώστε να αποφευχθεί αυτό. Και κυρίως δεν κάνουμε εκπτώσεις σε όλα όσα θεωρούμε πως είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν θέλουμε και δεν επιδιώκουμε θερμό επεισόδιο αλλά θα κάνουμε ότι χρειαστεί αν πρέπει να διασφαλίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα μας. Η ετοιμότητα για ότι παρουσιαστεί είναι η καλύτερη άμυνα μας».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό  με αφορμή τα σχόλια που έχουν γίνει για το άνοιγμα του.

«Ορθώς άνοιξε ο τουρισμός γιατί ήταν αναγκαίο για την οικονομία. Ακόμη και σήμερα σε σύγκριση με  την κατάσταση στην ΕΕ εμείς είμαστε έτοιμοι υγειονομικά να αντιμετωπίσει όχι έναν άγνωστο ιό αλλά κάτι γνωστό. Μέχρι να έρθει το εμβόλιο αναγκαστικά θα πηγαίνουμε σε λογικές περιοριστικές αλλά η οικονομία θα λειτουργεί κανονικά. Αν δεν άνοιγε ο τουρισμός θα είμασταν σε μεγάλη ύφεση.  Δεν είχε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε αλλά  κινήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο  .  Ισορροπήθηκε η υγειονομική  ασφάλεια αλλά και η οικονομική κανονικότητα της», δήλωσε ο κ.  Πλεύρης.

Σε ερώτηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Πλεύρης τόνισε:

« Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις οι τουριστικές καθώς τρέχουν  και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων  αλλά και οι εργαζόμενοι. Θα δείτε και την εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την άτυπη ΔΕΘ  ώστε να περάσουμε το δύσκολο χειμώνα. Στόχος η επόμενη χρονιά να μας καλύψει όσο το δυνατό γίνεται και ο τουρισμός να πάει καλύτερα».

Αναφορικά με τις βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως ο λαός έχει  μνήμη και  κρίση και καταλαβαίνει ποιος είναι εκείνος που χειρίστηκε καλύτερα τα θέματα.

«Στο οικονομικό σκέλος το πρόγραμμα είναι πολύ λελογισμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλειοδοσία σε ότι μέτρο έρχεται  χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση. Στα ελληνοτουρκικά δεν έχω καταλάβει σε ποιο θέμα διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αλλά είναι υποκριτικό να παίζουν με την υγεία ή τα εθνικά θέματα».

Τόνισε ο κ. Πλεύρης  τόνισε ακόμη πως οι βάσεις για τις καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με  χώρες όπως το Ισραήλ  και η Αίγυπτος μπήκαν επί διακυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Οι καλές σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αναπτύχθηκαν επί διακυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά . Επί θητείας του αναπτύχθηκαν οι καλές σχέσεις Ελλάδος Κύπρου Ισραήλ. Και πιο πριν  είχαν δουλέψει. Συζητήσεις για τον καθορισμό ΑΟΖ ξεκίνησαν  σε πρώιμο στάδιο επί  κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Η σημερινή κυβέρνηση πήρε όλο το κομμάτι που δούλεψε η κυβέρνηση Σαμαρά και προσπαθεί να το φέρει σε πέρας. Σε όλες μας τις θέσεις είμαστε ξεκάθαροι και έχουν ξεκόψει κάθε σκέψη ακόμη και για συνδιαχείριση  στο Αιγαίο.

Notosnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.