Τα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ…

Του Θανάση Κ.

Τελικά όσους – ελάχιστους – βγήκαν να πουν ότι το άρθρο Σαμαρά βρίσκεται «εκτός γραμμής» της ΝΔ, τους άδειασε κανονικά η ίδια η ηγεσία της ΝΔ!

Και με «διαρροές» από την πλευρά του Κυριάκου, και με δηλώσεις του ίδιου του Άδωνι, και δημοσιογράφοι που ξέρουν στοιχειώδη ανάγνωση και που απλώς παρατήρησαν πως τα ίδια είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ τριών εβδομάδων, στο Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ…

Έμειναν μόνο δύο εφημερίδες-«φερέφωνα» της κυβέρνησης – μια «δεξιά» που στηρίζει τον Καμένο και μια καθαρόαιμα ΣΥΡΙΖΑίκη – να βγαίνουν με το ίδιο ακριβώς πρωτοσέλιδο:

«Που το πάει ο Σαμαράς»;

Με το ίδιο «περιεχόμενο», με τους ίδιους ακριβώς υπαινιγμούς, σαν να (αντί)γράφτηκαν από το ίδιο non-paper

Παιδιά, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε πια.

Λέτε που λέτε τα ίδια, πέστε τα τουλάχιστον με λίγο διαφορετικά λόγια, έτσι για «ξεκάρφωμα»

Μένει μόνον η… λύσσα τους μετά απ’ όλα αυτά.

–Η λύσσα της Κυβέρνησης να διασπάσει τη ΝΔ, πράγμα που ό,τι κι αν κάνει δεν της βγαίνει…

–Η λύσσα ελάχιστων πλέον μέσα στη ΝΔ, να πουν κάτι «κακό» για το Σαμαρά. Που απομονώνονται όλο και περισσότερο…

–Και η λύσσα που έχουν με το Σαμαρά, όσοι αγωνιούν να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ…

Όπως ο κ. Ραγκούσης, για παράδειγμα…

Τον θυμάστε τον κ. Ραγκούση;

Εκείνον, που ο ΓΑΠ τον έκανε, από δήμαρχο Πάρου… υπουργό Εσωτερικών!

Και προσπάθησε να αλλάξει το Νόμο περί Ιθαγένειας στην Ελλάδα το 2011 παραχωρώντας αυτόματη ιθαγένεια σε όσα παιδιά παράνομων μεταναστών γεννιούνται στην Ελλάδα.

Και στη συνέχεια θα δινόταν ιθαγένεια και στους γονείς τους (ως γονείς «Ελληνοπαίδων») και στα αδέλφια τους (ως παιδιά «Ελλήνων»). Και θα πολιτογραφούνταν όλοι «Έλληνες πολίτες».

Κι έτσι η Ελλάδα θα γινόταν «μαγνήτης» για πάσης φύσεως λαθρομετανάστες (τότε δεν υπήρχαν καν «πρόσφυγες από τη Συρία»!), να έρχονται στην Ελλάδα, να γεννούν παιδιά εδώ, να παίρνουν ευρωπαϊκή υπηκοότητα επί τόπου και ύστερα να πηγαίνουν όπου θέλουν

Η χαρά των «διακινητών» εκείνο το «μέτρο» Ραγκούση!

Κι αυτό, μας έλεγαν τότε, ήταν «αντιγραφή» της αντίστοιχης γερμανικής νομοθεσίας περί Ιθαγένειας από το έτος 2000.

Μόνο που την πάτησε, ο καημένος κ. Ραγκούσης…

Γιατί δεν ήταν!

–Πρώτον βγήκε τότε ο Σαμαράς, ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης και του το έκανε το νομοσχέδιο «κουρελόχαρτο»! Αποκάλυψε στη Βουλή, πως ο γερμανικός νόμος δεν έδινε «αυτόματα» την ιθαγένεια σε όποιο παιδί μετανάστη είχε ήδη γεννηθεί στη χώρα, αλλά μόνο σε όποιον θα γεννιόταν ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Νόμου (από το 2001) και μόνον εφ’ όσον οι γονείς του βρίσκονταν ήδη στη Γερμανία 4 χρόνια νόμιμοι ή 8 χρόνια μόνιμοι.

Που σήμαινε ότι, βάσει του Γερμανικού Νόμου, τα παιδιά όσων είχαν μπει παράνομα δεν θα έπαιρναν αυτόματη ιθαγένεια!

Πως, επίσης βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, τα παιδιά όσων είχαν μπει νόμιμα, επίσης δεν θα έπαιρναν αυτόματα ιθαγένεια, αν οι γονείς τους δεν είχαν κλείσει τέσσερα ή οκτώ χρόνια νόμιμης παραμονής.

Και τα παιδιά των μεταναστών που είχαν ήδη μπει – νόμιμα ή παράνομα – επίσης δεν έπαιρναν αυτόματη ιθαγένεια.

Βάσει του Γερμανικού δικαίου πάντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα μπορούσαν να περάσουν «πολιτογράφηση» όταν γίνονταν 18 ετών, αφού πέρναγαν από (δύσκολες) εξετάσεις κι αφού διάλεγαν ανάμεσα στη υπηκοότητα της χώρας καταγωγής των γονιών τους ή τη γερμανική.

Αλλά αυτόματη ιθαγένεια με τη γέννηση τους δεν θα έπαιρναν.

Κι έτσι όλοι όσοι βρίσκονταν στη χώρα ή θα βρεθούν τράνσιτ εδώ (δηλαδή οι περισσότεροι) εξαιρούνταν βάσει της Γερμανικής νομοθεσίας που επικαλέστηκε τότε ο Ραγκούσης!

–Δηλαδή εκείνο που ήθελε να κάνει ο Ραγκούσης στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ίσχυε στη Γερμανία, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος. Κι αυτό το αποκάλυψε τότε ο Σαμαράς στη Βουλή, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο κ. Ραγκούσης να αλλάξει κάπως το νόμο του, επί του αυστηρότερο…

Αλλά πάλι «έμπαζε».

–Κι ύστερα ήλθε η Γερμανική Βουλή και άλλαξε το δικό της νόμο περί Ιθαγένειας επί το αυστηρότερο.

Και τώρα εκκρεμεί νέα αναθεώρηση, που θα το κάνει ακόμα αυστηρότερο.

–Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήλθε εδώ το Συμβούλιο Επικρατείας λίγο αργότερα, επί Σαμαρά, και έκρινε το Νόμο Ραγκούση πέρα για πέρα «αντισυνταγματικό» – και τον ακύρωσε συνολικά.

Και από τότε η χώρα επέστρεψε ουσιαστικά στο προηγούμενο καθεστώς πολιτογραφήσεων – όχι αυτόματης εκχώρησης ιθαγένειας.

Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τις εξετάσεις (πολιτογράφησης) πολύ πιο «εύκολες» (σχεδόν τυπικές), αλλά προσκρούει πάλι σε εμπόδια.

Και ο Ραγκούσης δεν κρύβει τη λαχτάρα του να πάει με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε αυτό απομονώθηκε μέσα στο ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛ.

Γιατί σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι, το 80% των ανθρώπων που πήγαν και ψήφισαν για να εκλέξουν αρχηγό στο ΚΙΝ.ΑΛ. δηλώνουν αντί-ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν καμία «σύγκλιση» μαζί του.

Ο Ραγκούσης λοιπόν, θέλει να τα βρει με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πολύ «μόνος» εκεί μέσα. Η (επίσης υπουργός του ΓΑΠ) κα Ξενογιαννακοπούλου, το κατάλαβε νωρίτερα και πήγε κατευθείαν στο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο οποίος επαγγέλλεται το «καινούργιο», απορροφώντας όλα τα… «φθαρμένα υλικά» του χειρότερου κομματιού από το «παλιό»: Και τον Κατρούγκαλο και τον Κουρουμπλή και τον Σπίρτζη και τον Παπαγγελόπουλο και τη Τζάκρη – τώρα και την Ξενογιαννακοπούλου, προσεχώς και τον Ραγκούση!

Για να καταγγέλλουν όλοι μαζί για τους… «παλιούς που χρεοκόπησαν τη χώρα» – ενώ οι ίδιοι υπήρξαν «σαρξ εκ της σαρκός τους»!

Κι είπε ακόμα ο κ. Ραγκούσης πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ ως εταίρος παρά μόνον ως… «εταίρα».

Ενώ για παράδειγμα, ο Φώτης Κουβέλης συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ – αλήθεια ως τι ακριβώς; Ως «εταίρος» μήπως; Δεν νομίζω…

«Κουβέληδες» θα γίνεται όσοι πάτε προς το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ραγκούση μου.

«Κουβέληδες»! Χειρότερα από «εταίρες»

Όχι μόνο γιατί ο Τσίπρας είναι εντελώς αναξιόπιστος. Αλλά και γιατί τώρα η κοινωνία φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ακούει «Πρώτη Φορά Αριστερά», φτύνει τον κόρφο της και σταυροκοπιέται.

Α, μη το ξεχάσω: και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης «δυσανασχέτησε» με το άρθρο Σαμαρά. Όχι, αυτός δεν θέλει να πάει ο ίδιος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός μάλλον επιδιώκει ολόκληρη η ΝΔ να κάνει… «συναίνεση» με το ΣΥΡΙΖΑ!

Ναι, ο κ. Κακλαμάνης είχε διαγραφεί κάποια στιγμή από τον Σαμαρά, γιατί αρνιόταν να ψηφίσει κάποια μνημονιακά μέτρα, το καλοκαίρι του 2014.

Ύστερα ο Σαμαράς τον συγχώρεσε και τον ξαναπήρε.

Ύστερα ο ίδιος ο Κακλαμάνης ζητούσε από τον Τσίπρα, την άνοιξη του 2015, να ψηφίσει πολύ χειρότερα μνημονιακά μέτρα, από εκείνα που αρνιόταν ο ίδιος να ψηφίσει, λίγους μήνες πριν, επί Σαμαρά!

Μιλάμε για τέτοια «συνέπεια»

Και τώρα ο κ. Κακλαμάνης ΔΕΝ θέλει να συγκλίνει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συγκλίνει ΜΕ τον ΣΥΡΙΖΑ!

Έλα όμως που δεν το θέλει η ίδια η ΝΔ! Χώρια που δεν το θέλει ο κόσμος, ο λαός, το εκλογικό σώμα.

Κι αυτό δεν καταλαβαίνουν…

Όλη αυτή η συζήτηση δεν γίνεται «εν κενώ»…

Γίνεται σε μια κοινωνία που όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότερο καταλαβαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανυποφόρος! Τόσο απομακρύνεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές του…

Και πλέον, όχι μόνο από τις οικονομικές πολιτικές του…

Η κοινωνία, λοιπόν, σε όλες τις μετρήσεις – και ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών για τα επί μέρους κόμματα – είναι εξοργισμένη με το ΣΥΡΙΖΑ! Σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει, καταλαβαίνει πως το ρεύμα δεν αντιστρέφεται πια, κι απλώς προσπαθεί δύο πράγματα:

–Πρώτον, να μπετονάρει τους δικούς του, μπας και κρατήσει το 20%.

–Και δεύτερον να διασπάσει τη ΝΔ, μπας και κατεβάσει τη διαφορά του μαζί της.

Το πρώτο προς στιγμήν το καταφέρνει – το δεύτερο όμως όχι.

Έτσι κι αλλιώς, όμως, όσοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για το ΣΥΡΙΖΑ, κι όσοι νιώθουν την ανάγκη να τον διώξουν μιαν ώρα αρχύτερα πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Αυτούς πρέπει να εκπροσωπήσει η ΝΔ. Πριν την «ξεπεράσουν» κι αυτήν…

Αυτούς οφείλει να εκπροσωπήσει η ΝΔ.

Όσοι θέλουν «συνεργασία» με το ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα τους πετάξει η Ιστορία στο γνωστό… σκουπιδοντενεκέ της!

Κι όσοι θέλουν «ίσες αποστάσεις» με το ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα πάθουν ότι παθαίνουν όσοι καβαλάνε «δύο βάρκες». Θα βρεθούν στο νερό

Ο Σαμαράς δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να εκφράσει το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας που θέλει να διώξει το ΣΥΡΙΖΑ. Και την ανάγκη ενότητας ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΣΥΡΙΖΑ!

Όχι τόσο προεκλογικά. Κυρίως μετεκλογικά. Γιατί τότε θα χρειαστεί η μεγάλη σύγκλιση για να περάσουν γρήγορα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ματαίωσε ή δεν μπορεί να κάνει.

Ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας.

Και κυρίως, γιατί το ανορθωτικό έργο έχει ήδη αρχίσει την περίοδο 2012-14. Και πρέπει να συνεχιστεί. Γιατί όπως τους είπε: Έχουμε πια «κοινό έργο να υπερασπιστούμε»!

Που να το καταλάβει αυτό ο Ραγκούσης;

Που να το καταλάβει και ο έρμος ο Κακλαμάνης;

Το ευτύχημα είναι πως τα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ λιγοστεύουν.

Κι έχουν στιγματιστεί πια.

Γιατί μόνοι τους «καρφώνονται»:

–Όσοι «λιβανίζουν» τον Τσίπρα, την ώρα που τον βρίζει ολόκληρη η κοινωνία, ακόμα κι όσοι τον ψήφισαν…

Όσοι βρίζουν το Σαμαρά, την ώρα που τον δικαιώνει η κοινωνία, ακόμα κι όσοι δεν τον ψήφισαν. ..

Κι όσοι παίρνουν «ίσες αποστάσεις», επαναλαμβάνοντας σαν χαλασμένο γραμμόφωνο το γνωστό τροπάρι του πιο κραυγαλέου λαϊκισμού: «όλοι ίδιοι είναι»…

Μόνοι τους καρφώνονται

#μμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.