Θα ανοίξει η κουβέντα για μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία;

ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Ενα μέτρο που ακολουθεί την κοινή λογική, πως δεν έχει νόημα να μπαίνει κάποιος σε σχολή παραδίδοντας λευκή κόλλα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΕΙΝΑΙ βέβαιο πως υπάρχουν αστοχίες στην εφαρμογή του νέου συστήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις αποκλείονται από σχολές υποψήφιοι που έχουν γράψει ακόμα και 14.

ΟΛΗ, όμως, η πολιτική κουβέντα και η υπεραντίδραση του Αλέξη Τσίπρα είναι ως συνήθως εκτός πραγματικότητας και μικροκομματική.

ΤΙ ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για άνευ προηγουμένου σφαγή μαθητών; Δεν θυμάται πως για τουλάχιστον δύο δεκαετίες εισάγονταν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 40.000 από τους 120.000 υποψήφιους;

ΚΑΙ πώς είναι δυνατόν να καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για το ότι η κόρη του θα σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ιδιαίτερα όταν και ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο;

ΘΑ σταματήσει κάποια στιγμή το λαϊκιστικό παιχνίδι εντυπώσεων; Θα καταφέρει κάποια στιγμή να ξεφύγει από τις ιδεοληψίες που κατατρύχουν το κόμμα του;

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως τώρα σχεδιάζουμε την Ελλάδα του 2030; Εχει έρθει η ώρα να αναλάβουν όλα τα κόμματα τις ευθύνες που τους αναλογούν. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι ανούσιες αντιπαραθέσεις για την Παιδεία. Πρέπει επιτέλους να ανοίξει η συζήτηση για ένα ρηξικέλευθο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.

ΤΟ εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί βαρύτατα. Κύριος πυλώνας είναι εδώ και χρόνια τα φροντιστήρια. Τα σχολεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξουν η φιλοσοφία, τα βιβλία και ο τρόπος διδασκαλίας από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, να υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση εκπαιδευτικών και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ψηφιακές/τεχνολογικές υποδομές στα σχολεία.

ΑΝ δεν γίνουν σύντομα οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, απλά θα συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε για μια τραγική δωρεάν παιδεία που χρυσοπληρώνουμε και να τσακωνόμαστε κάθε χρόνο αν μπήκαν ή όχι τα παιδιά μας σε σχολές χωρίς αντίκρισμα.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.