Πως “γεννήθηκε” η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ;

Η Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία – Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση (Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.) είναι η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροσωπεύει γενικότερα την Κεντροδεξιά παράταξη στα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Δημιουργήθηκε το 1976 ως αποτέλεσμα συγχώνευσης των παρατάξεων της Δημοκρατικής Ανανεωτικής Πρωτοπορίας (παράταξη των αθηναϊκών Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. το 1975) και της Νέας Δημοκρατικής Φοιτητικής Κίνησης (παράταξη της Θεσσαλονίκης το 1974 και 1975).

Την τελική ονομασία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρότεινε ο τότε, φοιτητής Ιατρικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Π. Παπαδημάτος, μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις οι οποίες έδειχναν να καταλήγουν σε αδιέξοδο, αφού ούτε η παράταξη των αθηναϊκών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δέχονταν να απαλειφθεί το ΔΑΠ ούτε η παράταξη της Θεσσαλονίκης να μην υπάρχει ευθεία αναφορά στη ΝΔΦΚ.

Είναι επίσης μέλος της ένωσης των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.