Τα έκανε όλα για μία γραβάτα

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε γραβάτα. Εφήρμοσε σκληρά μέτρα  ενός μνημονίου που ήταν από το σκληρότερα.  Τελικά έφτασε στην  στεριά. Μπορεί να κόστισε πολύ, αλλά έφτασε.

Έχει λόγο να πανηγυρίζει ο Τσίπρας;  Έχει κάποιους, όπως ότι  οι δανειστές δεν θα ξαναστείλουν λεφτά,  ξέμπλεξαν με την Ελλάδα, το ήθελαν  και οι  ίδιοι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο ακροατήριό τους. Το ήθελε και ο πρωθυπουργός που εφήρμοσε πειθήνια το πρόγραμμα χωρίς παρεκκλίσεις, γιατί  ήθελε να λέει ότι εγώ σας έβγαλα από τα μνημόνια και άλλοι σας έβαλαν.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για την κρίση, ευθύνεται όμως γιατί την επέκτεινε μετά το 2014 με την επτάμηνη διαπραγμάτευση  και   την «δημιουργική ασάφεια».

Τι κρατάμε από αυτή την συμφωνία; Ότι οι δανειστές  είναι ευχαριστημένοι, γιατί  στο μενού τους δεν θα έχει Ελλάδα και δεν θα μπλέξουν ξανά οικονομικά.  Το ήθελαν οι Ευρωπαίοι για να κοιτάξουν άλλα θέματα, δεν μπορούσαν να έχουν την Ελλάδα να αγκομαχάει και να είναι ο επαίτης όπως ήταν όλα αυτά τα δέκα χρόνια.

Η Ελλάδα θα κρατήσει ότι η μορφή του μνημονίου τελειώνει, αλλά η επιτήρηση μένει. Η δημόσια περιουσία  είναι ενέχυρο για εκατό χρόνια στους δανειστές, η δαμόκλειος σπάθη για το αφορολόγητο μένει  όπως και για τις συντάξεις.

Το καλύτερο που θα  μείνει στην Ελλάδα είναι η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα. Κόστισε πολλά δις, αλλά ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι υπερήφανος.

Άλλωστε το 2060 που θα είμαστε ξανά  όντως έτοιμοι να κάνουμε ότι θέλουμε, οι μισοί δεν θα υπάρχουν, η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έχουν περάσει στην λήθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.