Συριζαίοι, μη μηρυκάζετε! Δεν είναι ρεβανσισμός η απονομή δικαιοσύνης!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ρεβανσισμός είναι η εκδίκηση η μνησικακία. Εκδίκηση για παράδειγμα, πάει να πάρει μια σύζυγος από τον σύζυγό της και επειδή εκείνος έχει εξωσυζυγικές σχέσεις πάει ν ανταποδώσει με το ίδιο νόμισμα. Πρόκειται για άτομα συνειδησιακά χαμηλά, γιατί πραγματικά ενώ θέλουν να ικανοποιήσουν μια επιθυμία τους και το <εγώ> τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους εντελώς ανώριμα και ανελεύθερα.

Επειδή το έχετε κάνει όλοι σας κόπυ πάστε που λέει και ο φοβισμένος σας, μέσα στην πολιτισμένη κοινωνία και στα πολιτικά κόμματα δεν είναι ρεβανσισμός , όταν το κόμμα που έρχεται θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη στην κοινωνία. Για αυτό ακριβώς το ψήφισε ο κόσμος. Αυτό ακριβώς έλεγε ότι θα κάνει πριν έρθει.

Ο κόσμος ξέρει ότι 4,5 συναπτά έτη είχαμε μια τυραννία που μας υποτίμησε ως άτομα. Μας έλεγε άλλα το πρωί ,άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ. Είχε ένα αρχηγό που χασκογέλαγε για να μας παραπλανήσει συνεχώς με αντιστροφές της πραγματικότητας. Όχι απλά με ψέματα. Μας έριχνε δακρυγόνα και μας αποκάλεσε ετερόκλητο όχλο, όταν πήγαμε διαδηλώσουμε για να μη δώσουμε τη Μακεδονίας μας.

Ό,τι αρνητικό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, (για το συμφέρον της) έλεγε ότι το έκαναν οι αντίπαλοι. Έπαιζε με τους εγκεφάλους μας (και συνεχίζει) σαν να είμαστε παίγνια στα χέρια της. Όλα αυτά νόμιζε ότι δεν τα καταλάβαινε ο κόσμος.

Κυρίως με επίπεδο νηπιαγωγείου συκοφάντησε αντιπάλους και προξένησε ηθική βλάβη σ αυτούς και τις οικογένειές τους

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για να καταλάβουν και οι νέοι ότι δεν μπορούν να λένε ό,τι τους έρθει, δεν μπορούν να σπιλώνουν αντιπάλους ανήθικα, δεν μπορούν να εμπαίζουν

Πρέπει οι νόες να αποκτήσουν επίγνωση του τι λένε και τι κάνουν

Ένας τρόπος για την απόκτηση επίγνωσης είναι η απονομή δικαιοσύνης στα άτομα που συκοφάντησαν. Αυτό γίνεται όχι μόνο στις πολιτισμένες κοινωνίες , αλλά ακόμα και στα ιδρύματα των παιδιών που δεν καταλαβαίνουν. Πρέπει να γίνει κάτι, ώστε να νοιώσουν το λάθος τους και να μη το επαναλάβουν.

Ακόμα και ο σκύλος αν κάνει κάτι που δεν πρέπει , ο εκπαιδευτής τον τιμωρεί για να το καταλάβει

Μπορεί αυτά όλα να μη συμφέρουν τους συριζαίους και να πετούν λεξούλες για εντυπώσεις πάλι, αλλά για την ανύψωση της κοινωνίας πρέπει να μπει μια τάξη στα μυαλά και στις λέξεις πλέον.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τάξη, διαφορετικά όλα τα παιδιά θα συκοφαντούν όποιον δεν τους αρέσει, θα λένε ότι έκλεψε, ότι λήστεψε, ότι είπε ψέματα και θα εξαχρειωθεί η κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.