ΣΥΡΙΖΑ: Η σύγχρονη «Κακοήθεια»…

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Μέχρι πριν λίγο υπήρχε η αφελής θεωρία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματιστεί, λέει, σε ένα ήπιο και σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Καλά κρασιά!

Ήδη αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν λάθος.

Τώρα εμφανίζεται μια άλλη θεωρία:

Ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει, λέει, στην ακραία πολιτική του, πριν το 2014!

Κι αυτό, λέει, θα το οδηγήσει ξανά στο 3%…

Όσοι αυτό υποστηρίζουν ξεχνούν μια «λεπτομέρεια»: Ότι η ακραία πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 2011-2014, δεν τον οδήγησε στο 3%. Αντίθετα τον εκτόξευσε στο 36%!

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ κυβέρνησε, τα έκανα μούσκεμααπογοήτευσε κόσμο, αλλά και τάισε κόσμο.

Πάντα υπάρχει ένα «δυναμικό (και ταϊσμένο) κοινό» να ακολουθήσει μια φανατική ντουντούκα.

Ενώ οι προοπτικές για ένα ήπιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι μάλλον απογοητευτικές. Ιδιαίτερα σήμερα που και τα ιστορικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης… εξαερώνονται!

 • Ήταν λάθος, λοιπόν, να περιμένουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του θα γίνει σταδιακά «καλός».

 • Κι είναι επίσης λάθος, να περιμένουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του θα μικρύνει, όσο παραμένει «ακραίος»!

Τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς πρέπει να τον νικήσουμε και να τον συρρικνώσουμε all the way.

Όχι να περιμένουμε μόνος του να εξαφανιστεί μετά την ήττα του. Σαν την «κακοήθεια», ένα πράγμα.

Δεν αρκεί να τη συρρικνώσεις! Πρέπει, στη συνέχεια να την εξαφανίσεις.

 • Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε προχθές να υποστηρίξει την ανομία στα Πανεπιστήμια!

 • –Υπερασπίστηκαν το «δικαίωμα» αναρχομπάχαλων, να κόβουν με αλυσοπρίονο την αλυσίδα στην είσοδο της Σχολής (που νόμιμα είχε μπει, γιατί η Πρυτανεία την είχε κλείσει).

 • –Υπερασπίστηκαν το «δικαίωμα», έξω-φοιτητικών στοιχείων (ή και «συνταξιούχων» φοιτητών που έχουν να πατήσουν σε μάθημα κάτι χρόνια) να μπουν στη Σχολή όταν είναι επισήμως κλειστή και να κάνουν… «μάθημα»!

 • –Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα έξω-φοιτητικών αναρχικών γκρουπούσκουλων να μετατρέπουν τα υπόγεια της Σχολής σε εργαστήρια παρασκευής μολότοφ και χώρους φύλαξης λοστών και άλλων «εργαλείων» για μπαχαλοποίηση της πόλης!

 • –Υπερασπίστηκαν το «δικαίωμα» όλου αυτού του εγκληματικού συρφετού να βανδαλίσει ξανά τη Σχολή που μόλις πριν λίγες μέρες οι πανεπιστημιακές αρχές είχαν βάψει, καθαρίσει και σουλουπώσει.

Γενικά υπερασπίστηκαν το «δικαίωμα» στο μπάχαλο, τη βία, την πρόκληση και την ανομία! Κόντρα στον νόμο!

Όλα αυτά ΔΕΝ συμβαίνουν σε ΚΑΜΙΑ δημοκρατική χώρα!

Κι όσοι τα υπερασπίζονται ΔΕΝ είναι «δημοκρατικό» Κόμμα!

Μην το κουράζουμε. Και μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

 • Στο μεταξύ οι ίδιοι είχαν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε άτομα που καταδικάστηκαν ως δολοφόνοι της «17 Νοέμβρη».

 • –είχαν χορηγήσει άδειες σε καταδικασμένους δολοφόνους χωρίς οι ίδιοι να έχουν εκφράσει την παραμικρή μεταμέλεια, όπως προβλέπει ο νόμος,

 • –τους χαρακτήριζαν συνεχώς «πολιτικούς κρατούμενους», ενώ είναι καταδικασμένοι – και αμετανόητοι – δολοφόνοι,

 • –προσπάθησαν να αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα για να επιτύχουν την αποφυλάκισή τους.

Αυτά όλα έχουν δικαίωμα να τα κάνουν!

Αλλά αν τα κάνουν, είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου!

Δεν είναι δημοκρατικό κόμμα.

 • Αποκαλύπτεται ήδη ότι προσπάθησαν να στήσουν σκευωρία κατά των πολιτικών τους αντιπάλων!

 • –Ζητούσαν από εισαγγελείς να κατασκευάσουν στοιχεία για να σύρουν σε δίκες πολιτικούς τους αντιπάλους! Τους κατήγγειλαν εισαγγελείς γι’ αυτό.

Κάποιοι παραιτήθηκαν. Κάποιοι άλλοι διώχθηκαν…

 • –Ζητούσαν από ποικιλοτρόπως «εμπλεκόμενους» να καταθέσουν ψευδή στοιχεία σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων και να τους ενοχοποιήσουν.

 • –Έδωσαν «προστασία» σε κάποιους να γίνουν κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες! Αλλά τα κατασκευασμένα στοιχεία κατέπεσαν! Δύο από τους τέσσερις ήδη το κατήγγειλαν. Και διώχθηκαν οι ίδιοι.

 • –Ενώ το σύνολο των ψευδομαρτύρων δεν μπορούσαν καν να είναι «προστατευόμενοι», γιατί είναι όλοι τους άμεσα «εμπλεκόμενοι».

Χθες βγήκε και ένα ακόμα πρόσωπο, το κεντρικό της πλεκτάνης που εξύφαναν – ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis – Φρουζής για να καταγγείλει κι αυτός, ότι τον πίεζαν και τον εκβίαζαν να καταθέσει ψεύδη κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ!

Κι έτσι εξηγείται γιατί ως τώρα δεν είχε εξεταστεί από την κα Τουλουπάκη! Γιατί τον είχε συναντήσει… ατύπως, τον είχε πιέσει να γίνει ψευδομάρτυρας κι εκείνος αρνιόταν!

Όσοι τέτοια κάνουν – αλλά κι όσοι τα ανέχονται και τα καλύπτουνδεν είναι δημοκράτες!

Και το κόμμα που τα έστησε, ΔΕΝ είναι δημοκρατικό κόμμα.

Όσοι τέτοια κάνουν είναι σκευωροί και παρακρατικοί!

Όσοι τα ανέχονται ή τα καλύπτουν είναι συνεργάτες και απολογητές παρακρατικών. Πάντως δημοκράτες δεν είναι!

 • –Όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ποτέ δημοκρατικό κόμμα είναι απλώς αθεράπευτα και επικίνδυνα αφελείς.

 • –Όσοι επιμένουν ότι με τέτοιον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι θα υπάρξει τελικά «κοινωνική Ειρήνη» και «πολιτική Συναίνεση», λυπάμαι αλλά είναι «στην κοσμάρα τους».

 • –Κι όσοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί την πολιτική του 3%» απλά δεν κατάλαβαν τίποτε!

Τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 3% ήταν ένα κομματίδιο που δεν ενοχλούσε κανένα, δεν έπειθε κανένα, δεν του έδινε σημασία κανείς.

Ένα «πολιτικό μαλάκιο».

Τώρα συσπειρώνει και συμπυκνώνει όλες τις κακοδαιμονίες της Ελληνικής κοινωνίας:

τον κρατισμό (που υπάρχει κι αλλού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως τον εκπροσωπεί),

τον λαϊκισμό (που επίσης υπάρχει παντού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω απ’ όλους τον εκφράζει σήμερα),

τις κολλημένες και αναχρονιστικές ιδεοληψίες της Αριστεράς (που κι αλλού «ευδοκιμούν», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πιο αποφασιστικά τις υπερασπίζεται),

τα αντί-αναπτυξιακά ανακλαστικά (που κι άλλοι τα έχουν υιοθετήσει κατά καιρούς, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κυρίαρχα τώρα)

και όλες τις διχαστικές αντιδημοκρατικές πρακτικές και στρεβλώσεις που κουβαλάει το πολιτικό μας σύστημα (που έχουν επηρεάσει κι άλλους, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα προσπαθεί ακόμα να τις επιβάλει με το στανιό).

 • Ό,τι αρνητικό πρέπει να αλλάξει, διαχέεται σε όλη την κοινωνία, σίγουρα – αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί! Στο ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει όσους θέλουν να το κρατήσουν με τα δόντια!

 • Όποιος στ’ αλήθεια θέλει «να σπάσει αυγά», να καταφέρει πλήγματα στον κρατισμό, να χτυπήσει ανελέητα τον «τοξικό» λαϊκισμό, να απελευθερώσει την κοινωνία από τα «κυκλώματα» των πάσης φύσεως τρωκτικών που τη ροκανίζουν, από τις πάσης φύσεως «βδέλλες» που την ξεζουμίζουν, είναι υποχρεωμένος να συγκρουστεί με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ (όχι το… μαλάκιο του 3%)!

Είναι υποχρεωμένος να συγκρουστεί με το ΣΥΡΙΖΑ και να τον μικρύνει!

 • –Όχι να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει από μόνος του «καλός» (αρχική πλάνη).

 • –Ούτε να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να «μικρύνει» από μόνος του (τωρινή πλάνη).

Αυτά δεν γίνονται αυτόματα. Δεν γίνονται «από μόνα τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και υπερασπίζεται τον χειρότερο εαυτό της Ελληνικής κοινωνίας!

Και δεν θα φύγει, αν δεν τον νικήσουμε!

Καθαρά, έντιμα, αλλά αδυσώπητα!

Και μέχρι τέλους.

Όποιος θέλει να ενώσει την ελληνική κοινωνία, πρώτα πρέπει να συγκρουστεί με το χειρότερο εαυτό της!

Εκείνο που «εκτρέφει» τον ΣΥΡΙΖΑ – κι όλη την κακοήθεια που εκπροσωπεί επαξίως – δεν είναι η «πολεμική» εναντίον του, αλλά η ανοχή απέναντί του!

Κάθε «κακοήθεια» πρέπει να εκριζώνεται!

Αλλιώς, μετά από πρόσκαιρη ύφεση, κάνει «μεταστάσεις».

Και τότε γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη.

ΥΓ.1 Και αν σας φαίνεται «υπερβολική» η παρομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ με «κακοήθεια», τότε πως ακριβώς θα χαρακτηρίζατε τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Τσίπρα, του Τζανακόπουλου, του Φίλη, του Γαβρόγλου;

Ως απλές «διαφωνίες»;

Πώς θα χαρακτηρίζατε το γεγονός ότι υπερασπίστηκαν στο παρελθόν το δικτάτορα Μαδούρο της Βενεζουέλας – και τώρα «θρηνούν» που έπεσε ο Εβο Μοράλες στη Βολιβία, αφού παραβίασε τον εκλογικό νόμο της χώρας του και έκανε νοθεία στις εκλογές;

Πώς θα χαρακτηρίζατε το γεγονός ότι στα προχθεσινά γεγονότα της ΑΣΟΕΕ πρωτοστατούσαν δύο τουλάχιστον γνωστοί και μη εξαιρετέοι – τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονταν μπροστά και στη φλεγόμενη Μαρφίν το Μάϊο του 2010, και εμφανίζονταν να εμποδίζουν τις πυροσβεστικές αντλίες να πάνε να σβήσουν τη φωτιά; Τότε που χάθηκαν τέσσερις ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων κι μια έγκυος με το έμβρυο που κυοφορούσε;

Πώς θα χαρακτηρίζατε το γεγονός ότι οι μπαχαλάκηδες που «ζητωκραύγαζαν» όταν τα θύματα της Μαρφίν καίγονταν ζωντανά ήταν του ιδίου «φυράματος» με τους μπαχαλάκηδες που τώρα καταλαμβάνουν τις Σχολές; Και ο ΣΥΡΙΖΑ τους υπερασπίζεται πεισματικά και τώρα – όπως ακριβώς και τότε;

Υπάρχουν κι άλλες λέξεις στην πλούσια ελληνική γλώσσα.

Το να τους πεις «κακοήθεια» – καρκίνωμα – είναι ίσως το λιγότερο.

ΥΓ.2 Οι τυραννίες εξοντώνουν τους αντιπάλους τους. Η Δημοκρατία είναι πιο δυνατή: μπορεί να «διαπαιδαγωγήσει» και τους πιο δύστροπους! Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να τους νικήσει. Να τους γονατίσει. Συχνά να τους διασπάσει. Τελικά να τους αναγκάσει να δεχθούν τα λάθη τους.

Όμως, όσο παραμένουν αδιόρθωτοι, εξακολουθούν και είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία!

Η Δημοκρατία έχει ισχυρότατα αντισώματα ενάντια στην κακοήθεια!

Όμως, αν αυτά τα αντισώματα αδρανήσουν, αν η κακοήθεια γίνει «ανεκτή», τότε πολλαπλασιάζεται ραγδαία. Κάνει μεταστάσεις παντού! Και επέρχεται ο θάνατος:

Της ίδιας της Δημοκρατίας…

One thought on “ΣΥΡΙΖΑ: Η σύγχρονη «Κακοήθεια»…

 • 14/11/2019, 19:09
  Permalink

  Πιο φανατικός πεθαίνεις…. κείμενο χωρίς πολιτική πρόταση, εμπαθές, full of fake news, αντιδημοκρατικό…εκ λάθους μπήκα στο site σας και τρόμαξα…..αλλά το βασικότερο με διαλλείπουσα μνήμη για τα έργα και τις ημέρες των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πτώχευσαν την χώρα, προφανώς λόγω ιδιοτέλειας και ανικανότητας, εξαθλίωσαν μεγάλος μέρος των πολιτών και τώρα έρχεστε εσείς , και τί κάνετε???? Υπερασπίζεστε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ…..κρίμα….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.