Στράτος Σιμόπουλος: Δε μας φταίει ο Αθηναϊσμός

«Πρέπει άμεσα να πέσουν οι τόνοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διχαζόμαστε»

Συνέντευξη του κ. Στράτου Σιμόπουλου στο FM100 στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με τον Βασίλη Κοντογουλίδη.

Δ: Καλημερίζω στην εκπομπή τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης τον Στράτο τον Σιμόπουλο.

Κύριε Σιμόπουλε καλή σας μέρα. Τι κάνετε ; Πως είστε;

Σ: Καλημέρα. Καλά

Δ: Πως είστε;  Δε μπορώ να μη σας ρωτήσω μετά από όλη αυτή τη εισαγωγή που κάναμε και τις συνεντεύξεις  που είχαμε.

Σ: Δε θα μας φτάσει όχι η δική σας εκπομπή αλλά αν θέλετε και αύριο και μεθαύριο, γιατί διαφωνώ με πολλά από αυτά που είπατε.

Δ: Ωραία να σας ακούσω που διαφωνείτε;

Σ: Ε ναι αλλά είπατε τώρα είπατε 10 πράγματα  και έτυχε να τα ακούω. Αρχίζουμε και μιλάμε για τον Αθηναϊσμό.

Δ. Ναι

Σ: Ο Αθηναϊσμός; Μας φταίει;

Δ: Ο Αθηναϊσμός μας φταίει, βεβαίως 

Σ: Δε μας φταίει ο Αθηναϊσμός

Δ: Ο Αθηναϊσμός μας φταίει. Ο Αθηναϊσμός

Σ: Οποιοιδήποτε Θεσσαλονικείς προσπάθησαν πραγματικά με μέθοδο χωρίς κόμπλεξ να πετύχουν σε αυτή τη χώρα πέτυχαν πλήρως. Επίσης, ο Αθηναϊσμός φταίει γιατί εμείς εδώ πάνω στη Β. Ελλάδα είμαστε περισσότερο συντηρητικοί σε πάρα πολλά πράγματα; Και όταν λέω συντηρητικοί δεν εννοώ πολιτικά εννοώ επιχειρηματικά. Δεν κάνουμε περισσότερες κινήσεις. Όποιοι έκαναν πέτυχαν. Έχουμε παραδείγματα στη Β. Ελλάδα εξαιρετικών επιχειρηματιών.

Δ: Καλά εντάξει εσείς το πάτε αλλού. Δε διαφωνώ με αυτό.

Σ: Αλλά και στην Ευρώπη, η ανάπτυξη των πόλεων παίζει ρόλο και στην ποδοσφαιρική τους ανάπτυξη. Σκεφτείτε την Βαρκελώνη σε σχέση  με τη Μαδρίτη. Η Βαρκελώνη είναι ανεπτυγμένη οικονομικά και έτσι έχει και δυνατές ομάδες, όπως είναι και το Μιλάνο και η Ρώμη.

Δ: Εγώ όταν μίλησα για Αθηναϊσμό κ.Σιμόπουλε.

Σ: Να ολοκληρώσω. Η στρεβλή ανάπτυξη της χώρας είναι ένα γενικότερο πρόβλημα , το οποίο έρχεται από το παρελθόν και το οποίο πρέπει όλοι να παλέψουμε , γιατί οι δυνατότητες πια είναι μεγάλες στη Β. Ελλάδα, με τα έργα υποδομής που έχουν γίνει – γίνονται, με τα λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται , να έχουμε και δυνατή Θεσσαλονίκη και οικονομικά.

Δ: Ωραία, σε αυτό δε διαφωνώ. Έχετε δίκιο σε αυτό, έχετε δίκιο σε αυτό. Όχι όχι όχι , μισό λεπτό. Θέλω εξηγήσεις σε αυτό , δε θα το πάμε σε άλλο.

Σ: Πόση ώρα έχετε, αν έχετε ώρα ευχαρίστως 

Δ: Όση ώρα θέλετε , βεβαίως θα κάνουμε κουβέντα. Δεν κόβουμε εμείς κανέναν. Ίσα ίσα.

Λοιπόν, μισό λεπτό, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Σε αυτά που είπατε έχετε δίκιο.

Σ: Τι εντυπώσεις;

Δ: Εγώ μίλησα για Αθηναϊσμό , με συγκεκριμένο σημείο αναφοράς. Δεν έκανα γενικά τη ρήση περί Αθηναϊσμού και το εξήγησα.  Αθηναϊσμός υπάρχει παραδείγματος χάρη στο πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο, πως λειτουργούσε το ποδόσφαιρο επί σειρά ετών με τις παράγκες. Το πώς αδικούνταν.

Σ: Τώρα εδώ είμαστε.

Εδώ είμαστε σήμερα. 

Δ: Και σήμερα βεβαίως, γιατί αυτά που γίνονται με τον ΠΑΟΚ και αυτά που αποδεικνύεται ότι έγιναν σε αυτή την περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την πολιτική ευθύνη της οποίας την έχει η Κυβέρνηση διά του αρμοδίου Υπουργείου Αθλητισμού που έκανε τις δύο αλλαγές προσώπων και που ο ένας κατηγορεί τον άλλον και αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ότι μία κυρία είπε ότι ο ένας κύριος ο οποίος ψήφισε για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ είπε ότι η κυρία η άλλη τους είπε ότι πήγε στην Ξάνθη για να αγοράσει καριόκες και εκεί της είπαν στο καφενείο που πήγε ότι η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Σ: Τώρα αυτά εδώ που συζητάμε, είναι σοβαρά; Μου ‘πες, σου ‘πε;

Δ: Αυτό δείχνει πως λειτουργεί ο Αθηναϊσμός. Αυτό δείχνει πως λειτουργεί η κυβέρνηση κ.Σιμόπουλε. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την πολιτική ευθύνη την έχει το υπουργείο αθλητισμού κ.Σιμόπουλε. Αυτό λέω και εγώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το υπουργείο αθλητισμού έχει την πολιτική ευθύνη για την ΕΕΑ. Τους δύο τους διόρισε ο κ.Αυγενάκης.

Σ: Αυτό το οποίο έχω πει είναι ότι πρέπει να έχουμε χαμηλούς τόνους σε ένα θέμα που δεν έχει τελειώσει

Δ: Μα πολύ χαμηλούς τόνους κρατάμε.

Σ: Όποιοι έχουμε δημόσιο λόγο και δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι και σε άλλους , οι οποίοι μιλούν για Βορρά και Νότο. Κάποιοι μίλησαν για κράτος του Βορρά ή για Κοινοβούλιο του Νότου..

Δ. Αυτά είναι απαράδεκτα, αυτά τα είπαμε.

Σ: Όλοι αυτοί που ουσιαστικά με τον τρόπο τους παρακινούν στη βία, πρέπει να μείνουν στην άκρη. 

Δ: Σε αυτό έχετε δίκιο.

Σ: Σήμερα ένα πλοίο τουρκικό – ερευνητικό μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι ευρύτερο από το πρόβλημα του ποδοσφαίρου, όχι όμως ότι δεν πρέπει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να λύσουμε και το πρόβλημα του ποδοσφαίρου και αν θέλετε η άποψή μου είναι ότι έτσι όπως εξελίσσεται αυτό το Πρωτάθλημα, πρέπει να διακοπεί. Φαντάζεστε τι θα γίνει στο Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;

Δ: Γιατί τι θα γίνει , τι να γίνει; Γιατί να γίνει κάτι; Αυτά τα λένε και άλλοι που δεν είναι σωστό. Γιατί να γίνει κάτι;

Σ: Μα με το κλίμα το οποίο υπάρχει; Μας καλεί αύριο ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ τους βουλευτές στο Παλατάκι, δηλαδή για να γίνουμε βορά μιας μερίδας οπαδών; Είναι λογική αυτή;

Δ: Δε το ξέρω αυτό. 

Σ: Θέλει ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ να μιλήσουμε και μάλιστα όλοι είναι φίλοι μου; Πρέπει να πάμε κάπου και να μιλήσουμε με τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ οι βουλευτές, όχι υπό αυτές τις συνθήκες να μαζευτούνε 2000 οπαδοί απέξω. Λογική είναι αυτή; Τι είναι οι βουλευτές; Οι βουλευτές έχουμε εκλεγεί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ; Κύριε Κοντογουλίδη. Εγώ έχω εκλεγεί χωρίς να το χρωστάω ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στον ΆΡΗ ούτε σε κανέναν. Δουλεύοντας σκληρά, επαγγελματικά 35 χρόνια και πολιτικά τα τελευταία 8. Δεν το οφείλω σε κανέναν. Αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω. 

Δ: Μα σας αφήνω να κάνουμε και λίγο διάλογο.

Σ: Διάλογο θα κάνουμε. Εγώ εξελέγειν, έχοντας μία συγκεκριμένη ατζέντα για την πόλη και  ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων όχι της πόλης, όλης της Ελλάδος. Δεν εξελέγειν για να εκπροσωπώ ούτε τα συμφέροντα επιχειρηματιών ούτε μιας μερίδας οπαδών. Είμαι ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και παλεύω για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη. 

Δ:  Πολύ ωραία

Σ: Σας ακούω

Δ: Πολύ ωραία το διευκρινίζετε αυτό και δεν έχω καμία διάθεση να το αμφισβητήσω αυτό επειδή ξέρω το Στράτο το Σιμόπουλο και ξέρω πόσο αγώνα κάνατε για να εκλεγείτε. Από την άλλη όμως όταν είστε βουλευτής Θεσσαλονίκης..

Σ: Ούτε έχω πουλήσει Παοκτσιλίκη για να εκλεγώ.

Δ:  Λοιπόν εντάξει κάποιοι στο παρελθόν το κάναν αυτό,βουλευτές…

Σ: Ας πάρουν τις ευθύνες τους

Δ:  Λοιπόν κάποιοι το κάνανε διότι ο ΠΑΟΚ ήτανε γωνιακό και είναι γωνιακό μαγαζί

Σ:  Μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Έχω βγει σε πολλά κανάλια, σε σας μιλάω μέσα από την καρδιά μου…

Δ:  Το καταλαβαίνω και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό

Σ: Δεν πρέπει να εκλέγουμε βουλευτές χωρίς να παίρνουμε υπόψη την επαγγελματική και τη κοινωνική και την πολιτική του πορεία, με βάση τον οπαδισμό. Έτσι φτάνουμε εδώ είτε είναι βουλευτές είτε ευρωβουλευτές

Δ: Το θέμα όμως είναι άλλο, είναι σοβαρό και αυτό που λέτε αλλά στην ουσία του Αθηναϊσμού, εκεί πρέπει να το πείτε γιατί και εσείς το καταγγείλατε στο παρελθόν.

Σ:  Κράτος είναι αυτό που κινδυνεύει να χωρίσει σε βόρειους και νότιους από το ποδόσφαιρο; όλοι έχουμε ευθύνη όσοι έχουμε δημόσιο λόγο.

Δ: Μισό λεπτό όμως κε Σιμόπουλε τώρα, εντάξει σε αυτό που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο το είπα και εγώ πριν, σε αυτή τη συγκυρία είναι απαράδεκτο κάποιοι να μιλάνε για βορρά-νότο και κυβέρνηση του βορρά. Δεν το συζητάμε. Αλλά…

Σ: Κανονικά πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας.

Δ: Αλλά, μισό λεπτό λίγο, αλλά είναι διαχείριση του ζητήματος αυτή που έχει κάνει το υπουργείο αθλητισμού, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;

Σ: Αυτό θα το κρίνει ο Πρωθυπουργός, τον οποίο έχω εμπιστοσύνη.

Δ: Γιατί κοιτάξτε κάτι.

Σ: Δεν είναι δουλειά του βουλευτή θέματα τα οποία αφορούν καθαρά στον Πρωθυπουργό.

Δ: Ναι αλλά…

Σ: Έγινα κάποιοι χειρισμοί θα τους κρίνει ο Πρωθυπουργός.

Δ: Μάλιστα, το ζήτημα όμως είναι και με απειλές να διακοπεί το πρωτάθλημα ή με προειδοποιήσεις ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση, έτσι, τα ίδια έκανε..

Σ: Μα είναι κατάσταση αυτή. Δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη, το καταλαβαίνετε; Δε ξέρω αν συμβαίνει και στην Αφρική αυτό που γίνεται σήμερα, η πολιτική έχει πλήρως, ο αθλητισμός, η κοινωνική ζωή έχει ένα απίστευτο οπαδισμό, οποίος…

Δ: Δεν είναι φετινό φαινόμενο..

Σ: Ο οποίος εκπορεύεται  από τον ΠΑΟΚ τον οποίο αγαπώ και από τον Ολυμπιακό.

Δ: Αυτό το πράμα δεν είναι τωρινό όμως έτσι, έχει διάρκεια για να τα λέμε όλα, τα ίδια έγιναν και πέρσι

Σ: Μα έχει από την εποχή του Κούδα,

Δ: Τα ίδια έγινα και πρόπερσι διότι πρόπερσι όταν..

Σ: Τα ίδια έγιναν και πριν 30 χρόνια

Δ: Μισό λεπτό κε Σιμόπουλε, κε Σιμόπουλε, πρόπερσι όταν ο ΠΑΟΚ αδικούνταν, έτσι, και του κλέψανε το πρωτάθλημα, όλοι βγαίνανε και λέγανε “κλοπή πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ” και το θέμα δεν ήτανε ποδοσφαιρικό ήταν και πολιτικό, έτσι, επί ΣΥΡΙΖΑ αυτά.

Σ: Μα δεν είπε κανείς όμως ότι θα χωρίσουν τη χώρα σε νότιους και βόρειους

Δ: Και τότε ακούστηκαν τέτοια ακραία πράγματα, πάντα…

Σ: Ότι θα κάνουμε στη βόρεια Ελλάδα ξεχωριστό κοινοβούλιο, πως είναι προδότες οι βουλευτές, λες και οι βουλευτές έχουν εκλεγεί επειδή είναι ΠΑΟΚ.

Δ: Κοιτάξτε αυτά τα ακραία πράγματα τα είδαμε και στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που κάποιοι βγάζανε σε βορά τα πρόσωπα του βουλευτών του αντιπάλου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, και τους αποκαλούσαν προδότες.

Σ: Μα και τότε είπα όχι.

Δ: Ναι, δυστυχώς αυτά δεν είναι τωρινά, δυστυχώς αυτά συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν

Σ: Ναι αλλά κάποιοι πρέπει να το ξεπεράσουμε και είναι θέμα, κάποιες φωνές

Δ: Σωστό αυτό

Σ: Αυτή τη στιγμή αυτά που σας λέω κε Κοντογουλίδη, πολιτικά χάνω, δε με νοιάζει, δε ζω από την πολιτική

Δ: Όχι

Σ: Το πολύ πολύ να μην εκλεγώ

Δ:  Όχι αυτό είναι προς τιμήν σας που τα λέτε

Σ: Εγώ θα λέω αυτά που πιστεύω

Δ: Είναι προς τιμήν σας η εξομολόγηση που κάνετε και μιλάτε από καρδιά σας και το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό διότι ξέρω πολύ καλά αυτό που είπατε ότι ο Σιμόπουλος ήταν είναι και θα είναι ΠΑΟΚ, έτσι, και δεν είστε κανένας άνθρωπος ο οποίος είστε άσχετος με το αντικείμενο αλλά κάποια στιγμή νομίζω ότι και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις σε αυτό και να υπάρχει και μια..

Σ: Ποιες ευθύνες? Το θέμα είναι νομικό, δικαστικό, προχωράει. Έκανε μια παρέμβαση η κυβέρνηση ακριβώς για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να πέσει ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη εθνική.  Πολιτική παρέμβαση και βέβαια είναι μια ιστορία η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει. Στο δικαστήριο δεν έχει πάει ακόμη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι δικαστήριο, μακάρι, και το πιστεύω στο τέλος να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιες φωνές που να λένε “έλεος, σταματήστε αυτή τη κατάσταση”

Δ: Λοιπόν

Σ: Και όπως σας έχω εξηγήσει, από μέρα σε μέρα, από βδομάδα σε βδομάδα, μπορεί να έχουμε κάτι στο αιγαίο ή στην ανατολική μεσόγειο που να έχουμε τεράστιο πρόβλημα, και εμείς θα ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ? Με τον τρόπο αυτό? Ως πότε?

Δ: Λοιπόν, εεε το θέμα δεν είναι όμως μόνο ποδοσφαιρικό είναι και ευρύτερο αλλά τέλος πάντων έγινε κατανοητό, αυτό που είπατε.

Σ: Έγινε οπαδικό, έγινε οπαδικό…

Δ: Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν

Σ: Ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί στο παρελθόν, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, υπήρχανε προβλήματα επί χρόνια δεν μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα, πήραμε πρωτάθλημα, πήραμε δύο κύπελλα, φέτος μπορεί να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ωραία, έλεος όμως, όποιοι έχουμε θέση ευθύνης, θέλει εξαιρετική προσοχή.

Δ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνομιλία

Σ: Να είστε καλά 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.