Στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα η καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Να γιατί πρέπει μόνοι μας ως Έλληνες να καταστρέψουμε την οικονομία της Τουρκίας μην αγοράζοντας τουρκικά προϊόντα.

Λέγεται ότι παίζει το τελευταίο του φύλλο ο Ερντογάν. Ότι ο Σουλτάνος παίζει τα ρέστα του. Ναι, ο Σουλτάνος μπορεί να παίζει τα ρέστα του, αλλά πώς τα παίζει; Με ποιες συνθήκες; Αυτό είναι που πρέπει να εξετάσει κανείς. Και τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Και δεν είναι έτσι απλά όχι μόνον εξ αιτίας των φιλοδοξιών τού Ερντογάν, αλλά και εξ αιτίας τών συμφερόντων που τούτο τον καιρό πιθανόν να καταστήσουν φλεγόμενη την Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάμε για τον ορυκτό πλούτο τής Ανατολικής Μεσογείου. Λέγεται ότι ο Ερντογάν είναι ημίτρελος δικτατορίσκος. Γιατί ο Ατατούρκ στην αρχή τι ήταν; Δεν ανέλαβε πραξικοπηματικά την διαμελισμένη Οθωμανική αυτοκρατορία, της οποίας το εναπομείναν υπόλοιπο των εδαφών στην Ανατολία κατόρθωσε να μετατρέψει σε κράτος δυτικού προτύπου, ονομάζοντάς το Τουρκία; Επιπλέον ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή έχει προστάτες.

Πρώτος ο ανθέλληνας Τραμπ, διότι τα προσωπικά συμφέροντα τού Τραμπ είναι στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, δηλ. για να κάνει το χατίρι τού Ερντογάν, ο Τραμπ απέσυρε τα στρατεύματά του από την Συρία, επιτρέποντας έτσι στον Σουλτάνο να εισχωρήσει βαθύτερα σε αυτήν. Ακολουθεί ο Πούτιν, επίσης ανθέλλην. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το «ξανθό γένος» ποτέ μα ποτέ στην Ιστορία μας δεν βοήθησε την Ελλάδα.

Ο Τζόνσον ακολουθεί τον Τραμπ, πιστεύοντας ότι θα ωφεληθεί από αυτόν, αλλά με τα ζόρια του ο Τραμπ τον έχει ξεχάσει. Ωστόσο, η στάση του δεν είναι φιλική προς την χώρα μας. Και ακολουθεί η Μέρκελ με τον καθρέπτη που της χάρισε ο Σουλτάνος. Επίσης παραδοσιακή φίλη τού Ερντογάν η Γερμανία, ο επίσης άλλος αποδεδειγμένα βάρβαρος λαός.

Και ακολουθεί και η Ιταλία! Όλοι αυτοί αφήνουν όλα τα περιθώρια στον Ερντογάν να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το αντιΚεμαλικό όνειρό του, που δεν είναι μόνον το να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, αλλά όνειρό του είναι και η Γαλάζια Πατρίδα και η αναθεώρηση της Συνθήκης τής Λωζάνης κλπ κλπ. Όλα όσα θα τον καταστήσουν τον νέο Ατατούρκ. Εκτός από αυτά, όμως, τούτον τον καιρό τον σημαντικό ρόλο παίζουν οι υδρογονάνθρακες. Και τα λεφτά είναι πολλά από τους υδρογονάθρακες.

Ο Σουλτάνος θα λύσει προβλήματα με καλές συμφωνίες, αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και να καταστεί ο νέος Ατατούρκ που τόσο επιθυμεί. Επομένως μιλάμε για φιλοδοξία και για χοντρά συμφέροντα. Και τα δύο αυτά οδηγούν σε πολέμους. Ιδιαίτερα τα συμφέροντα διεκδικούνται μόνον με πολέμους. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σίγουρα για ένα πολύ θερμό επεισόδιο, αν όχι για κανονικό πόλεμο. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Επομένως τι μένει σε εμάς τους Έλληνες; Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να μποϊκοτάρουμε ως Έλληνες πολίτες την οικονομία του Σουλτάνου. Και πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.