Σφύριζε αδιάφορα στη συνέντευξη ο Τσίπρας

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Γιατί μια βόμβα σφυρίζει στον αέρα; Για να κάνει την αδιάφορη.

Έτσι έκανε και ο Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε, αυτή, χωρίς καίριες ερωτήσεις.

Έκανε τον ήρεμο, τον αδιάφορο γα εκλογές, και φαινόταν ότι είχε μάθει παπαγαλία αυτά που έλεγε, κάπως ντοπαρισμένος. Είναι αυτά που του είχαν γράψει μαζί με τους Γερμανούς; Η μόνο οι σύμβουλοί του; Ανάγνωση ξέρει να τα μάθει. Δεν αμφισβητείται αυτό.

Το θέμα μας είναι ότι προσπάθησε να γίνει πιο συμπαθής. Πώς κατευνάζει κάποιο άτομο κάποιους που έχουν οργή απέναντι του; (Ακόμα και στις δυαδικές σχέσεις γίνεται αυτό. Σκεφτείτε το)

Του λέει ότι θα φύγει ενωρίτερα, ώστε να εξατμιστεί κάπως η οργή. Έτσι κερδίζει χρόνο. Σκέπτεται ο κόσμος. Α! είναι αξιοπρεπής. Περιμένει να τελειώσει το έργο του ο έντιμος. Το ίδιο είπε ο και Παππάς. Επίσης για να γίνει συμπαθής και να μην οργίζεται ο κόσμος.

Διάσπαση προσοχής μας κάνουν με όλα αυτά φυσικά με συνεννόηση. Θα φτάσουν μέχρι Οκτώβριο ακόμα και μέσω πτωμάτων. Για να επικρατήσουν κάποτε σκότωναν, ακόμα και παιδιά. Τα μνήματα υπάρχουν. (Άλλο η συγγνώμη, άλλο η λήθη και άλλο οι λίθοι που μας ρίχνουν καθημερνά σε όλα τα πεδία για να επικρατούν) Είναι δυνατόν να αφήσουν εξουσία; ΟΧΙ, είναι στο DNA τους. Εξ άλλου τους θέλουν και οι έξω…Είναι οι καλύτεροι υπηρέτες.

Με τακτικισμούς σταματούν τη μεγάλη οργή. Επί πλέον μαζεύουν πολλούς στο κόμμα που τους παρακαλούν αυτούς για διορισμό. Έτσι μαζεύουν μέλη, δίνουν και καμιά κάνναβη να ξεχνά ο κόσμος… Δημιουργικά άτομα, όχι αστεία…

Ο συνεταίρος προφανώς θ αλλάξει υπουργείο, οπότε αλλάζουν δωμάτιο στη συγκατοίκηση και φεύγει η οργή πάλι, για λίγο. Ποιο τους συμφέρει να πάρει; Το εσωτερικών, έρχονται εκλογές βλέπετε.

Εστιάζουμε στο ζητούμενο χωρίς να διασπάται και ν αποσπάται η προσοχή μας, όσο και αν το προσπαθούν. Αντίδραση και αντίσταση για τη συμφωνία και να φύγουν τώρα . Δεν ακούμε τι λένε οι ιδιοτελείς που μας πατούν στο λαιμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.