Αν σας ενοχλεί η δικαιοσύνη, καταργείστε την!

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Ποιο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και ποια αριστερή ανεκτικότητα. Αυτά ισχύουν έως το βαθμό που δεν έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους στόχους της εξουσίας.

Τότε τα εύπεπτα λαϊκά παραμύθια αλλάζουν σενάριο. Αποκτούν διαβολικούς δράκους και ήρωες με μοχθηρά κίνητρα. Σαν άλλοι Μακμπέθ βλέπουν παντού εχθρούς κι αντιλαμβάνονται αόρατους κινδύνους για την εξουσία που κατέχουν.

Κάπως έτσι κι η σημερινή κυβέρνηση, αφού εξάρει τον ρόλο της δικαιοσύνης και την αυτονομία της, έρχεται σε κρίσιμες στιγμές και μάλιστα απο τα χείλη των πιο θεσμικών παραγόντων της, – των αρμοδίων υπουργών και του κυβερνητικού εκπροσώπου -, να ανακαλύψει σκοτεινούς κύκλους που παιζουν πολιτικά παιχνίδια.

Για να ολοκληρωθεί το πλέγμα της παρεμβατικότητας, εκφράζουν και θέσεις επί συγκεκριμένων αποφάσεων μετατρεπόμενοι πότε σε Ηρακλή Πουαρό και πότε σε δικαστή Ντρεντ.

Αν μια εξέλιξη δεν εξυπηρετεί τους στόχους και το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης τότε με χαρακτηριστικη ευκολία καταργούν την διάκριση των εξουσιών με.. έναν νόμο και ένα άρθρο.

Αλλωστε είναι διαχρονικά γνωστό οτι οι αστικοί θεσμοί δεν έχουν λόγω ύπαρξης αν δεν εξυπηρετούν τις βλέψεις της επανάστασης. Η δικαιοσύνη θα μπορούσε να αντικατασταθεί και με… λαϊκά δικαστήρια 

Για μια ακόμη φορά θέλει η… αριστερή να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.