Δηλαδή ο λαός δεν παίζει κανένα ρόλο;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Δηλαδή ο λαός δεν παίζει κανένα ρόλο για το πότε θα εκλέξει;

Μόνο εκτελεί σαν ρομποτάκι;

Είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 18, και το μηρυκάζουν όλοι τώρα σα μασημένο φαγητό, χωρίς δική τους κρίση και αντίληψη. Έτσι πείθουν τις μάζες, χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν άλλους παράγοντες.!. Μάλλον το λέει για να μη ξεσηκώνεται ο κόσμος . Σαν να λέει, εσύ κόσμε δεν έχεις δύναμη ,είσαι ανύπαρκτος. Δεν εξαρτάται τίποτα από σένα Έτσι αφαιρούν τη δύναμη απτον κόσμο. Με αυτό που λένε οι αρχηγοί, ξέρετε τι καταλαβαίνει ο κόσμος; Πως ότι και να κάνει, όσο και να στενοχωριέται, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Σαν να λέει. Τα έχουμε όλα κανονίσει για εσάς, χωρίς εσάς, και εσείς μόνο θα εκτελείτε και θα ψηφίζετε ό,τι σας λέμε! Τότε γιατί να ψηφίζουμε;

Με αυτά που λένε, αφαιρούν απ’ τον κόσμο το να θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το κάνει σαν αυτούς που λένε τις προφητείες,- βέβαια ο κ. Μητσοτάκης βασίζεται στη λογική- που λένε ότι θα γίνει το τάδε, την τάδε εποχή. Όμως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν πιστεύουν επίσημα στις προφητείες,(όπως οι προτεστάντες), αλλά στην Ελεύθερη Βούληση του ανθρώπου, και βασίζονται στη Χριστιανική Διδασκαλία, που λέει ότι όλα εξαρτώνται απτη Προσευχή του ανθρώπου, η οποία του δίνει δύναμη να αποφασίσει. Γιατί λοιπόν τώρα οι πολιτικοί προαποφασίζουν το πότε θα γίνουν εκλογές (σε τόσο ανώμαλες καταστάσεις όπως αυτή που ζούμε) και μας υποτιμούν, σαν να μην υπάρχουν αγανακτισμένοι άνθρωποι;..

Αν τα έλεγαν αυτά για τη Γαλλική Επανάσταση, θα είχαν ακόμα μοναρχία! Κ. Μητσοτάκη, γιατί τα λέτε με τόση ευκολία, και δεν λέτε στον κόσμο ότι εξαρτάται απ αυτόν το πότε θα γίνουν εκλογές Μήπως δε θέλετε; Δεν είπαμε να πηγαίνουμε να καίμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι να κοιμίζετε τον κόσμο, λέγοντας το πότε θα γίνουν. Τότε γιατί να μη γίνουν το 19; Όχι δε παίζουμε την κολοκυθιά. Λέμε να αφήσετε τον κόσμο να αποφασίσει με τη κρίση του και λογική του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.