Ελληνικότητα σημαίνει…

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Ακούμε τελευταία ότι πρέπει, λέει να «ενσωματώσουμε» τους …λαθρομετανάστες που μας έρχονται πια κατά μιλιούνια (κυριολεκτικά) – συνεχώς και ανεξέλεγκτα.

Κι όσοι διαφωνούν με αυτό, είναι, λέει… «ρατσιστές» και «Ελληναράδες»!

Όλα αυτά είναι λάθη, ψέματα, διχαστικά και υβριστικά προς τον Ελληνικό λαό.

  • Πρώτον είναι λάθη, διότι, αφού έτσι το θέλουν, πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Πόσους νομίζουν ότι μπορεί να «ενσωματώσει» η Ελληνική κοινωνία;

Δέκα, είκοσι, τριάντα χιλιάδες;

Να το συζητήσουμε…

Μήπως 100 χιλιάδες, 200 χιλιάδες, μισό εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια;

Εδώ τι να συζητήσουμε;

Ας μας πουν πόσους νομίζουν ότι πρέπει και αντέχει να «ενσωματώσει» ομαλά η Ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορούν να μας πουν ένα ανώτατο αριθμό, γιατί απλούστατα δεν τον ξέρουν! Ή μάλλον τον έχουμε προ πολλού ξεπεράσει.

Από το 2012 ως το 2015 οι ροές προς την Ελλάδα ήταν απολύτως ελεγχόμενες (γι’ αυτό και πέρναγαν τότε από Λιβύη σε Μάλτα-Ιταλία, προς Ευρώπη…)

Το 2015, άνοιξαν τα σύνορα από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά και 9μήνες αργότερα έκλεισαν τα σύνορα του «Βαλκανικού διαδρόμου», από την Ελλάδα προς τη Κεντρική Ευρώπη. Τότε πέρασε συνολικά περί το 1,5 εκατομμύριο, ενώ τελικά παγιδεύτηκαν στη χώρα γύρω στις 70 χιλιάδες!

Κι από τα μέσα του φετινού καλοκαιριού μας ήλθαν κι άλλες 40 χιλιάδες κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ενώ υπήρχαν από παλαιότερα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα (που στην τριετία 2012-15 μειώνονταν).

Έτσι συνολικά βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας κοντά στο 1 εκατομμύριο! (Άλλοι μιλάνε για διπλάσιο αριθμό, εμείς θα αρκεστούμε στον πιο συντηρητικό: ας πούμε ένα εκατομμύριο!)

Αυτό από μόνο του αντιπροσωπεύει ένα παράνομο πληθυσμό γύρω στο 10% του κανονικού! Που δεν ξέρουμε τα πραγματικά στοιχεία του, δεν είμαστε σίγουροι καν από πού κατάγονται και τι ακριβώς επιδιώκουν.

Οι τελευταίες 110 χιλιάδες που μας ήλθαν μάλιστα μετά το 2015 (68 χιλιάδες επισήμως επί ΣΥΡΙΖΑ και άλλες 40 χιλιάδες που ήλθαν αφότου έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι και οι πιο «επικίνδυνοι».

Γιατί σε αντίθεση με τους παλαιότερους, είναι απολύτως οργανωμένοι, δικτυωμένοι και ελεγχόμενοι από τα κυκλώματα των λαθρο-διακινητών που τους έφεραν και των ΜΚΟ που τους υποδέχονται και τους περιθάλπουν εδώ.

Και βεβαίως μουσουλμάνοι – κάποιοι και φανατικοί.

110 χιλιάδες στην συντριπτική τους πλειονότητα ΜΗ πρόσφυγες και λαθρομετανάστες αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη συντριπτική τους πλειονότητα νεαροί άντρες που έχουν ήδη παρανομήσει μπαίνοντας (όλοι έχουν πει ψέματα ότι έχουν… χάσει τα διαβατήριά τους) και πολλοί εξ αυτών έχουν παρανομήσει πλειστάκις αφότου μπήκαν – στα hot spots, ή με επιθέσεις τους κατά αστυνομικών ή κατοίκων στις περιοχές όπου εγκαθίστανται.

Ξέρετε τι θα πει 110 χιλιάδες νεαροί, οργανωμένοι και δικτυωμένοι;

Και κάποιοι με τζιχαντιστικές διαθέσεις;

Η Αστυνομία μας δεν έχει πάνω από 50 χιλιάδες μάχιμους (και αν…).

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με το ζόρι φτάνουν τους 100 χιλιάδες μάχιμους.

Αυτούς θέλουν να «ενσωματώσουν»! Αυτούς που δεν ξέρουμε με βεβαιότητα καν ποιοι είναι, από πού μας ήλθαν, τι επιδιώκουν.

Και σε αριθμούς που σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε (πριν δούμε πώς θα τους «ενσωματώσουμε»);

Πρώτα-πρώτα τους ρώτησαν τους ίδιους, αν θέλουν να ενσωματωθούν;

Αφού ούτε τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας δεν δίνουν και δεν ξέρουμε. Πώς είμαστε βέβαιοι για τις απώτερες προθέσεις τους;

  • Δεύτερο λάθος: Μέχρι τα τέλη του 2015 όσοι έρχονταν στην Ελλάδα ήθελαν να προχωρήσουν πιο πέρα, να πάνε στην Κεντρική Ευρώπη. Ύστερα έκλεισε ο «Βαλκανικός διάδρομος» προς τα βόρεια, αλλά συνέχισαν να μας έρχονται.

Αυτοί είτε θέλουν να φύγουν (όπως οι προηγούμενοι), είτε κάτι άλλο επιδιώκουν εδώ.

Λαθρο-εποικισμό; Δεν ξέρουμε.

Ξέρουμε όμως ότι αυτό το απαγορεύει η Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες (άρθρο 49).

Σε όλες τις άλλες χώρες, οι μετανάστες που πήγαν εκεί έφτασαν νόμιμα, ήταν ελεγχόμενοι από την πρώτη στιγμή, όταν δεν συμπεριφέρονταν σωστά στέλνονταν πίσω στις πατρίδες τους αμέσως – και πάντως εκείνοι που παρέμειναν ήθελαν να μείνουν εκεί.

Ούτε μπήκαν παράνομα, ούτε έμειναν εκεί παρά τη θέλησή τους! Εδώ όσοι μας ήλθαν μπήκαν όλοι παράνομα και θέλουν να πάνε αλλού!

      Επομένως δεν μπορούν να ενσωματωθούν! Τελεία και παύλα.-

Γιατί ούτε οι ίδιοι ήλθαν για να μείνουν εδώ, ούτε οι τοπικές κοινωνίες τους θέλουν, αφού δεν ξέρουν καν ποιοι είναι.

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

  • Τρίτον, ακόμα και στις χώρες όπου οι μετανάστες πήγαν νόμιμα και ήταν εξ αρχής ελεγχόμενοι – χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία – η «ενσωμάτωση» τους απέτυχε! Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εκεί.

Το ομολόγησαν ήδη απερίφραστα, ηγέτες όπως η Άγγελα Μέρκελ (η πολύ-πολιτισμικότητα απέτυχε πλήρως στη Γερμανία!), ο Νικολά Σαρκοζύ κι ύστερα ο Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, ο Τόνυ Μπλαίρ και ο Νταίηβιντ Κάμερον στη Βρετανία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η «ενσωμάτωση» στην «πολύ-πολιτισμιτικότητα» απέτυχε παντού!

Γιατί απλούστατα ακόμα και κάποιοι αριστεροί δυτικοευρωπαίοι κατάλαβαν (ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000) ότι η πολύ-πολιτισμικότητα είναι στρατηγική ΜΗ ενσωμάτωσης!

Είναι επιλογή δημιουργίας χωριστών πολιτισμικών γκέτο που αναπαράγουν συνεχώς την αντιπαλότητά τους: και μεταξύ τους (δια-φυλετικές τριβές) και με την πλειοψηφία της υπόλοιπης κοινωνίας.

Μεταξύ αυτών, ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής των Εργατικών της Βρετανίας, ο έγχρωμος και αριστερής προέλευσης Trevor Phillips που έδωσε μάχη ήδη από το 2005 να καταργηθεί η πολύ-πολιτισμικότητα!

Ακριβώς γιατί είναι πολιτική ΜΗ ενσωμάτωσης.

Και να αντικατασταθεί από την πολιτική της ενσωμάτωσης στη Βρετανικότητα: στην κοινή ταυτότητα των Βρετανών πολιτών!

Το αντίστοιχο θα λέγαμε σήμερα: Να ενσωματωθούν όσοι είναι νόμιμοι, στην Ελληνικότητα: στην κοινή ταυτότητα των Ελλήνων.

Η πολύ-πολιτισμικότητα δεν λειτούργησε!

Ακόμα και εκεί που χρηματοδοτήθηκε αφειδώς (Γαλλία), ακόμα κι εκεί που υποστηρίχθηκε από τέλεια οργανωμένες κρατικές δομές (Γερμανία).

Και μη ξεχνάτε, εκείνοι προσπάθησαν να ενσωματώσουν πληθυσμούς που τους έφεραν νόμιμα, οι κοινωνίες τους τους αποδέχθηκαν και οι ίδιοι ήθελαν να μείνουν.

Κι ερχόμαστε εμείς σήμερα, να θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα «πανθομολογούμενο» λάθος, για να… «ενσωματώσουμε» λαθρομετανάστες που ούτε νόμιμα μπήκαν, ούτε ελέγχονται αφότου μπήκαν, ούτε οι τοπικές κοινωνίες τους θέλουν. Και – το κυριότερο: – ούτε θέλουν οι ίδιοι να μείνουν και να ενσωματωθούν στην Ελλάδα.

  • Τέταρτον, είδαμε τη συγκινητική φωτογραφία από την προχθεσινή μαθητική παρέλαση με τον όμορφη 17χρονη μαθήτρια από τη Νιγηρία, τη Μέρσι Ουζόρ, να παρελαύνει αγέρωχη και σοβαρή, σημαιοφόρος με τη γαλανόλευκη.

Και παραδίπλα τη μητέρα της, να την καμαρώνει δακρυσμένη.

Ποιος δεν συγκινήθηκε με αυτή την εικόνα;

Όλοι μας την είδαμε και την καμαρώσαμε!

Αλλά η περίπτωσή της δείχνει ότι «ενσωματώσαμε» ένα ξένο παιδί που γεννήθηκε εδώ. Και το ενσωματώσαμε που; στην Ελληνικότητα!

Την κάναμε να νιώθει υπερηφάνεια που παρελαύνει με το εθνικό μας σύμβολο. Αυτό είναι «ενσωμάτωση» στην Ελληνικότητα!

Δεν είναι πολύ-πολιτισμικότητα!

Πολύ-πολιτισμικότητα είναι ΜΗ ενσωμάτωση.

Η Μέρσι Ουζόρ που παρέλασε προχθές – όπως και ο Γιάννης Αντεντεκούμπο που έδινε μαθήματα σεβασμού της ελληνικής σημαίας πριν λίγα χρόνια – αυτά τα δύο παιδιά είναι πολύ πιο Έλληνες στην ψυχή, από τα σούργελα που πήγαν προχθές να διακωμωδήσουν την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνοντας βλακώδη παράσταση silly walk.

Αν είχα να διαλέξω με ποιους θα ήθελα να νιώθω «συμπατριώτης»– δηλαδή μέλος της ίδιας εθνικής κοινότητας – θα προτιμούσα χίλιες φορές τον Γιάννη Αντεντοκούμπο και την 17χρονη Μέρσι Ουζόρ, από τις «βλαμμένες»… μεγαλοκοπέλες (κι όχι βέβαια, «μαθήτριες») που πήγαν να χλευάσουν την παρέλαση.

Όμως, αν υιοθετούσαμε την πολύ-πολιτισμικότητα, δεν θα βγάζουμε άλλα τέτοια Ελληνόπουλα σαν τον Γιάννη και την Μέρσι.

Θα βγάζουμε περισσότερες από τις «βλαμμένες», που μισούν την Ελληνικότητα.

Έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας συμμετέχοντες! Ημετέρα Παιδεία είναι η Ελληνικότητα.

Η πολύ-πολιτισμικότητα δεν ενσωματώνει στην ημετέρα Παιδεία.

Καταργεί την ημετέρα Παιδεία!

Οι γονείς της Μέρσι ήλθαν πριν 20 χρόνια. Κι εκείνη γεννήθηκε εδώ.

Δεν τους δώσαμε από την ώρα που ήλθαν επιδόματα και δουλειές.

Πάλεψαν κι έμειναν εδώ γιατί το ήθελαν. Όχι γιατί ξέμειναν και δεν μπορούσαν να πάνε αλλού. Έμαθαν τη γλώσσα, αγάπησαν την Ελλάδα, έκαναν οικογένειά εδώ και ενεθάρρυναν τα παιδιά τους να ενσωματωθούν! Και να σέβονται τη χώρα όπου ήλθαν και τους δέχθηκε.

Τι σχέση έχουν αυτά τα λαμπρά παραδείγματα με όσους ήλθαν παράνομα, λένε ψέματα, παρανομούν συνεχώς, διακινούν παράνομα πράγματα, θέλουν να πάνε αλλού – και πριν πάνε αλλού θέλουν να φέρουν και όλη την ευρύτερη φαμίλια τους, σε μια χώρα που δεν χωράει αυτούς που ήδη έχει;

Η Μέρσι και ο Γιάννης ενσωματώθηκαν γιατί θέλησαν να γίνουν μέρος της ημετέρας Παιδείας. Κι είμαστε υπερήφανοι και για τους δύο.

Αλλά ο Χασάν με τα τρία διαφορετικά ονόματα, από τέσσερις διαφορετικές χώρες, που θέλει να πάει αλλού, που όσο είναι εδώ παραβίασε ήδη τον μισό Ποινικό Κώδικα και δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι, ούτε πούθε κρατάει η σκούφια του, δεν θα ενσωματωθεί ποτέ!

Και στο μεταξύ οι διάφοροι Χασάν, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κάνουν και δηλώσεις: ότι θέλουν εμείς λέει, να προσαρμοστούμε στα δικά τους!

Ότι δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία, αλλά η επιβολή της Σαρίας! Δηλαδή του ισλαμικού Νόμου, που παραβιάζει το δημοκρατικό μας Σύνταγμα, από το πρώτο άρθρο (και το Προοίμιο) ως το τελευταίο!

Όποιος ταυτίζει το Γιάννη και την Μέρσι με τους λαθρο της τελευταίας πενταετίας, απλώς τους προσβάλλει βάναυσα.

Και εκείνους και μας.

Και κυρίως προσβάλλει την Ελληνικότητα, που σμιλεύεται εδώ και χιλιετίες και γνωρίζει πολύ καλά τι να αγκαλιάζει και να ενσωματώνει με αγάπη και τι να αποβάλει αμείλικτα. Και αδυσώπητα.

ΥΓ.1 Ο γράφων έχει γεννηθεί εκτός Ελλάδος, έχει ανιόντες συγγενείς εκτός Ελλάδος, η ελληνική ΔΕΝ ήταν η πρώτη γλώσσα που έμαθε, έχει ζήσει πολλά χρόνια εκτός Ελλάδος, έχει δεύτερου βαθμού συγγενείς (ξαδέλφια κλπ.) που δεν είναι Έλληνες και δεν ζουν στην Ελλάδα, οπότε μαθήματα Οικουμενικότητας δεν δέχεται…

ΥΓ.2 Θα μπορούσα να ΜΗΝ είμαι Έλληνας. Επέλεξα να είμαι.

Οι περισσότεροι γεννήθηκαν Έλληνες από τύχη.

Εγώ έγινα κατ’ επιλογήν.

Οπότε και μαθήματα Ελληνικότητας δεν δέχομαι.

ΥΓ.3 Ό χειρότερος ρατσισμός σήμερα, είναι αυτός που ασκείται σε βάρος των Ελλήνων! Μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

(Και σας το λέω εγώ, που η πρώτη σχέση που είχα με το Ελληνικό δημόσιο, ήταν με το Τμήμα Αλλοδαπών, όταν με έφερε, μικρό παιδί στην Ελλάδα, η «ξένη» μάνα μου…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.