Πρωτείο επιτυχίας, στην Ευρώπη…

Άρθρο του Νάσου Τσαγκανέλη 

Απονέμει στην Ελλάδα το Bloomberg με ένα άρθρο ΣΠΑΝΙΑΣ Ειλικρίνεια σε μια εποχή διεφθαρμένη, που τα κυρίαρχα ΜΜΕ ελέγχονται από μεγαλολεφτάδες…

Συγχαίρω το Bloomberg, για το ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντικειμενικό άρθρο του για την Ελλάδα.
Σπάνιο, φαινόμενο.
Να μένουν και σήμερα όρθιες συνειδήσεις.
Σε μια διεφθαρμένη εποχή. Που οι λεφτάδες έχουν αγοράσει τα μεγάλα ΜΜΕ.
Για το δικό τους χρήμα και τη δική τους επιρροή. Λεπτομέρεια, η ενημέρωση…

Το Bloomberg διεισδύει στα πρόσφατα επιτυχημένα γεγονότα.
Και ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ, χωρίς να κάνει χάρες, πως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης έγινε παράδεισος των Ευρωπαίων!!!

Όλες οι γραμμές του άρθρου, πυροβολούν τους εδώ μοχθηρούς κομπλεξικούς.
Που με γελοία “σαλιαρίσματα”, τολμούν να γκρεμίσουν το πρωτείο υπεροχής στην Ευρώπη,
που έχει σήμερα η Ελλάδα. Με το σπαθί της!

Οι Ευρωπαίοι το λένε. Και το γράφουν. Όχι, εμείς.

Διαβάστε, ένα κείμενο σπάνιας ειλικρίνειας.
Που οι μόνιμοι αμφισβητίες, ίσως σωπάσουν.
Έστω και για λίγες ημέρες να πάψουν να λερώνουν το μεγάλο επίτευγμα μας.
Με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες ένοιωθαν ότι πλήρωναν αδίκως τα «σπασμένα» για τα προβλήματα της Ελλάδας. Με το πρώτο κύμα της πανδημίας όμως που ήδη «ξεφουσκώνει», είναι η σειρά των Ελλήνων να νοιώθουν ενοχλημένοι», γράφει σε άρθρο του στο Bloomberg ο Ferdinando Giugliano.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «η χώρα πέτυχε ένα από τα καλύτερα ρεκόρ του Covid-19 στην ΕΕ, χάρη στη γρήγορη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει lockdown, αλλά και στη συμμόρφωση που επέδειξε ο λαός στους περιορισμούς».

Ο αρθρογράφος, παραθέτει στοιχεία, συγκριτικά με άλλες χώρες, «μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι 187 σε σύνολο 10,7 εκατ. πολιτών, αριθμός που αντιστοιχεί σε 17 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Η Ισπανία και η Ιταλία είχαν 578 και 560 καταγεγραμμένου θανάτους αντίστοιχα ανά ένα εκατομμύριο άτομα».

«Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η επιτυχία στην πανδημία θα τη βοηθήσει να προωθήσει τη χώρα ως ασφαλή προορισμό. Η επιτυχία όμως του καλοκαιριού θα εξαρτηθεί από το τι συμβαίνει και αλλού. Το άλμα των κρουσμάτων του Covid-19 σε πολλά βαλκανικά κράτη έκανε την Αθήνα να αναβάλει το άνοιγμα των βόρειων χερσαίων συνόρων της για όλες τις χώρες, πλην της Βουλγαρίας, ως τα τέλη του μήνα. Αν και η χώρα άνοιξε τα δυο μεγάλα της αεροδρόμια σε πολλές διεθνείς πτήσεις, νέα ξεσπάσματα του ιού μπορεί να την κάνουν να αναθεωρήσει», αναφέρει το Bloomberg.

Ο Ferdinando Giugliano στο άρθρο του σημειώνει ότι «Ωστόσο, η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας μέχρι στιγμής φέρνει κάποια ανταμοιβή. Κατ’ αρχάς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να ανοίξει ξανά την εγχώρια οικονομία πριν από άλλες χώρες όπως η Βρετανία. Αυτό θα μειώσει την επίδραση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.

Η κυβέρνηση θέσπισε κοστοβόρα μέτρα -συμπεριλαμβανομένων των δανείων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ένα νέο πρόγραμμα για τους υποαπασχολούμενους- για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Ελπίζει να τα μειώσει γρηγορότερα από ό, τι αλλού, καθώς επανέρχεται η οικονομική η δραστηριότητα, ελαττώνοντας την επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών.

Επιπλέον, η φήμη της χώρας βελτιώνεται. Ένας λόγος να μην επενδύσει κανείς στην Ελλάδα ήταν η προσδοκία ότι θα αντιμετώπιζε μια κρίση χειρότερη από άλλες χώρες. Αυτό σήμαινε ότι κάποιες ξένες εταιρείες δεν ήταν πρόθυμες να ρίξουν χρήμα στη χώρα. Ο σκεπτικισμός τώρα αρχίζει να εξαφανίζεται.

Πέρυσι, ο χρηματιστηριακός δείκτης της Αθήνας ήταν αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο – ένα σημάδι αυξανόμενης εμπιστοσύνης στη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Μητσάτακη. Τώρα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας έχουν πέσει κάτω από τις ιταλικές, εν μέρει χάρη στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει το ελληνικό χρέος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.