Πρώτα το κοκορέτσι, μετά η γαρδούμπα και τώρα κεμπάπ, γύρος και ντονέρ

Γράφει η Καλυψώ

Αυτοί οι «Πράσινοι» καλά θα κάνουν να ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα και προτείνουν μέτρα υπέρ του πλανήτη και της φυσικής ισορροπίας που έχει πραγματικά διαταραχτεί καθώς επίσης, να στραφούν και κατά κάθε ανώμαλου και παρανοϊκού που παίζει με τα πυρηνικά πάνω από τα κεφάλια μας. Διότι αν «σκάσει» καμιά βομβίτσα, εκεί να δεις τι έχει να γίνει…

Όταν λοιπόν λύσουν όλα αυτά ή τουλάχιστον τα «τακτοποιήσουν», μετά, συμβουλευτικά και όχι αυταρχικά ας ασχοληθούν με τα παραδοσιακά μας (τούρκικα) εδέσματα, κοκορέτσι, ντονέρ, κεμπάπ κλπ.
Ποιο είναι το θέμα.

Οι Ευρωπαίοι πράσινοι είπαν να προτείνουν την απαγόρευση του ντονέρ, του γύρου και του κεμπάπ, διότι όπως υποστηρίζουν, «αν ξανά ζεσταθεί γίνεται επικίνδυνο για την υγεία, διότι περιέχουν φωσφορικό άλας». Και αυτό βέβαια όχι πάντοτε αλλά «σε πολλές περιπτώσεις» όπως οι ίδιοι λένε.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και επειδή δεν ασχολούνται, από ότι φαίνεται με σοβαρά αλλά με κάτι τέτοια θέματα, γίνονται γραφικοί.

Ομως, μέσα από όλη αυτήν την γελοιότητα των Πράσινων, εμείς ο απλός λαός μάθαμε και κάτι που δεν ξέραμε. Μάθαμε ότι όλα αυτά τα εδέσματα που σίγουρα όλοι μας τρώμε τουλάχιστον 10 φορές τον μήνα, περιέχουν φωσφορικό άλας. Το τι είναι αυτό, το αν είναι λίγο ή πολύ επιζήμιο για τον οργανισμό, κανένας δεν ξέρει και κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να μας ενημερώσει και να είσαστε σίγουροι.

Ψάχνοντας όμως, λόγω της ανακίνησης του θέματος, μάθαμε ότι τα κεμπάπ εμπεριέχουν και…ελαστίνη.
Αυτά, για να είμαστε σοβαροί, σίγουρα δεν είναι και τα καλύτερα νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.