Προοδευτικές κλούβες

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Με την τωρινή κυβέρνηση το λεξιλόγιο αλλάζει τόσο πολύ και κατά βούλησή της που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τις παράλογες επινοήσεις της. Τώρα το πιο πιθανό είναι να μας εξηγήσει ότι οι κλούβες των ΜΑΤ αποτελούν προοδευτικές δυνάμεις που εξηγούν στον ελληνικό λαό μια σταλινική μεταμοντέρνα μεθοδολογία.

Η κυβέρνηση ακολουθεί τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι θεωρούν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η δική της ερμηνεία της πραγματικότητας.

Μπορεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών να είναι απαράδεκτο, σημασία έχει η ερμηνεία της. Μπορεί το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων να είναι απαράδεκτο, σημασία έχει η ερμηνεία της. Μπορεί να αναγκάζεται να πηγαίνει στη Μακεδονία με κλούβες, για να μην έχει προβλήματα με τον ελληνικό λαό αλλά παραμένει προοδευτική.

Άλλωστε οι συλλήψεις που κάνει πριν ακόμα εκδηλωθεί κάποιος εναντίον της, είναι μια νέα διδασκαλία, που δεν έχει σχέση με τη μαιευτική του Σωκράτη γι’ αυτό δεν περιμένει τίποτα από τους μαθητές και δεν υπάρχουν δάσκαλοι. Μαθαίνει στους ανθρώπους τι σημαίνει σταλινισμός με ένα πρακτικό παράδειγμα, αφού τους βάζει φυλακή χωρίς να κάνουν τίποτα.

Διότι στη Σοβιετική Ένωση όταν δεν έκανες τίποτα ήσουν ήδη ενάντια στην εξουσία, αφού θα έπρεπε να συμμετέχεις στα εγκλήματα της βαρβαρότητας.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42375&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.