“Πρόεδρος”… νοσοκομείων

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

«Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του Πάνου Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε» έγραφε στο twitter o Φώτης Κουβέλης.

Δεν το θυμόταν, όταν τον κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει αναπληρωτής Καμμένου. Άλλωστε η μνήμη του έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αδύναμη. Δεν θυμόταν, για παράδειγμα, ότι από βραδύς συμφώνησε με τους Σαμαρά και Βενιζέλο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το πρωί που ξύπνησε αποχώρησε από την κυβέρνηση για το κλείσιμό της…

Δέχτηκε, ασμένως, την αναπληροϋπουργοποίησή του στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπό τον Καμμένο. Το δε “νοείται“ απώλεσε το “δε“ και έμεινε το “νοείται”. Σε μια τόση δα αρνησιλούλα θα κολλούσε; Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του έδειξε να απολαμβάνει τα ταρατατζούμ της απόδοσης τιμών, στο Πεντάγωνο. Να, και αγκαλίτσες με τον προϊστάμενό του. Νερό κι αλάτι, που λέει και ο λαός.

Η αναπληροϋποργοποίηση Κουβέλη έπεσε πάνω στην σύλληψη των δύο αξιωματικών. Έσπευσε ο αναπληρωτής να βγει στην κυβερνητική ΕΡΤ για να καθησυχάσει τους πολίτες: “Πολύ γρήγορα, είπε, οι δύο αξιωματικοί θα επιστρέψουν. Τυπική και συνήθης η διαδικασία». Ήξερε κάτι που εμείς δεν ξέραμε; Οχι, γιατί μετά από λίγες μέρες και, καθώς συνεχίζεται η κράτησή τους, έκανε διορθωτικές δηλώσεις. Τέλος πάντων.

Ωσόσο, για να αποδείξει την ανεξαρτησία του από τον προϊστάμενό του, προέβη και σε διορθωτικό σχολιασμό των –επαναλαμβανόμενων- δηλώσεων Καμμένου ότι οι τουρκικές αρχές κρατούν τους δύο Ελληνες αξιωματικούς ως ομήρους: «Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής. Αυτό αφορά ομήρους. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι για διασυνοριακό γεγονός» .

Το πήγε και παρακάτω, σχολιάζοντας το λόγο που έχει υιοθετήσει ο προϊστάμενός του: “Υπερτροφικός ο λόγος περί ομηρίας και αιχμαλωσίας και δεν υπηρετεί τον σκοπό του Υπουργείου Άμυνας για τους δύο στρατιωτικούς”, δήλωσε στον Αντέννα. Υπετροφικός ο λόγος; Τουλάχιστον αν έλεγε ότι είναι …υπερτροφικός ο Πάνος, ίσως και να την γλύτωνε.

Χτες, ο Πάνος Καμμένος, από το ίδιο βήμα. έβαλε τα πράγματα στην θέση τους: “Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: Για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Συμπέρασμα πρώτο: Ο Κουβέλης έγινε αναπληρωτής υπουργός με τις ευλογίες Καμμένου. Ήτοι, ο Κουβέλης επέλεξε από Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είχε συμφωνήσει -μετά άλλαξε γνώμη- με τους Σαμαρά-Βενιζέλο να γίνει …υποτακτικός Καμμένου.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο Τσίπρας έδωσε στον Κουβέλη εποπτεία νοσοκομείων και αμυντικής βιομηχανίας! Η δεύτερη είναι …πεθαμένη. Επομένως, η αρμοδιότητά του είναι ένα είδος πρόεδρου στα στρατωτικά νοσοκομεία!

Από Πρόεδρος Δημοκρατίας …βουλκανιζατεράς Καμμένου. Οχι ; Πως όχι.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.