Πού ακούστηκε; Η Μακεδονία στην παρέλαση; Έξω! Ντροπή σας! Αποβολή!

Του Σπύρου Παν. Κανελλόπουλου *

Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που αρνείσαι στους μαθητές να επικαιροποιήσουν το μεγαλειώδες ΟΧΙ! Γιατί, τι άλλο από επικαιροποίηση θα ήταν από το να ψάλλουν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου; Μήπως δεν αφουγκράζονται οι μαθητές τις πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού; Μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο και συνάδελφοί μου καθηγητές; Αν μούντζωναν τους επισήμους –όπως κατά κόρον γινόταν τα προηγούμενα χρόνια- θα έπαιρναν διήμερη αποβολή οι μαθητές;

Πόθεν τεκμαίρεται ότι οι καθηγητές δικαιούνται να απαγορεύουν στους μαθητές να ψάλλουν εμβατήρια κατά τη διάρκεια της παρέλασης; Και την παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Ελληνικού Συντάγματος που αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.», την έλαβαν υπόψη; Όταν αναπτύσσεται η εθνική συνείδηση, δεν μπορεί να εκδηλώνεται και έτσι; Συνεδρίασε ο Σύλλογος των διδασκόντων καλώντας σε «απολογία» τους συγκεκριμένους 6 μαθητές όπως προβλέπεται ή απλώς τους ανακοινώθηκε η μέγιστη ποινή; Αληθεύει ότι καθηγητές αποκάλεσαν τους συγκεκριμένους μαθητές «φασίστες» που με τη στάση τους εκθέτουν το σχολείο;

Τα παιδιά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους πριν την παρέλαση και τελικώς τους απαγορεύτηκε να παρελάσουν. Έτσι, πήγαν στην «ουρά» της παρέλασης και παρέλασαν χωρίς τα διακριτικά του σχολείου τους, ψάλλοντας «Μακεδονία ξακουστή». Μέγα έγκλημα!

Προσέξτε τώρα!
Την άλλη ημέρα λοιπόν, αντιμετωπίστηκαν ως «ένοχοι» επειδή δεν έπρεπε να παρελάσουν, αφού τους είχε απαγορευθεί.

Και ρωτάω εγώ ο αφελής! Γιατί τους είχε απαγορευθεί να παρελάσουν;
Και απαντώ εγώ ο αφελής (επιμένω στο χαρακτηρισμό)! Τους είχε απαγορευθεί να παρελάσουν επειδή ήθελαν να ψάλλουν το εμβατήριο!
Άρα… Κακά τα ψέματα. Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα αποβλήθηκαν επειδή εξέφρασαν τα εθνικά και πατριωτικά τους αισθήματα. Το πιστεύω αυτό ακράδαντα και με πείθει η ανώτατη ποινή που τους επεβλήθη. Βέβαια, το 1ο Λύκειο Γέρακα, μετά από αυτή την εξέλιξη τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές με κρεμασμένες στα κάγκελά του Ελληνικές σημαίες!

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υπάρχουν Ελληνόπουλα έτοιμα να διατρανώσουν το εθνικό τους φρόνημα και αντιδρούν σε φασιστικού τύπου απαγορεύσεις. Στην αντίθετη περίπτωση καλύτερα να πάμε στον «αγύριστο». Εκείνος ή εκείνοι οι καθηγητές που υποκίνησαν την τιμωρία των μαθητών, δεν έδρασαν ως παιδαγωγοί, αλλά ως κομματικοί εγκάθετοι. Θα μπορούσαν να μας πουν και την άποψή τους για την κατάργηση των παρελάσεων; Είναι υπέρ ή κατά;

Χάρηκαν όταν ο «ηρωικός λαός» το 2011, διέλυσε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη; Κάποτε αυτοί -είμαι σίγουρος χωρίς να το ξέρω- θα ήταν υπέρ της κατάληψης των σχολείων για άλλου τύπου αιτήματα. Τώρα όμως, δεν εξυπηρετούνται οι ιδεοληψίες τους… Είναι πολιτικοί απόγονοι αυτών που ήθελαν την απόσχιση της Μακεδονίας όταν ο ανθός της Ελλάδος αλληλοσκοτωνόταν το 1946 -49; Ποιος ξέρει…

Αυτά τα ολίγα και μην ξεχνάτε -πίνοντας και όξον- αγαπητοί συνάδελφοι καθηγητές:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

* Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορωπίου
Ταμίας στο Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
Ταμίας της Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Υστερόγραφα:
-1-
Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες. (από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη).

-2-
Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης. (από την Ιλιάδα του Ομήρου)

-3-
https://www.youtube.com/watch?v=ZZ8B6gCLwPw

-4-
https://www.youtube.com/watch?v=iw33QIzqvqY

-5-
Το κείμενο αφιερώνεται σ’ αυτούς που ενοχλούνται από τον όρο «λαθρομετανάστης», συναινούν όμως με τη στάση τους στην ύπαρξη «λαθρελλήνων». Ελλήνων δηλαδή, με λάθρα (δηλαδή κρυφά) φρονήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.