Πόσο βρώμικο είναι το “καθαρό” βλέμμα του Τσίπρα;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Όταν εξαντλούνται τα πολιτικά επιχειρήματα, η συζήτηση αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από ηθικολογικές γενκολογίες. Κάπως έτσι κι η κυβέρνηση, ανήμπορη να αρθρώσει πειστικό λόγο, χαμένη ανάμεσα στην ασάφεια και την αφασία, αναμασά τελεολογικά, μεταφυσικά επιχειρήματα.

Ναι, δεν τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Ναι, αγόμαστε και φερόμαστε από ιδεοληπτικές εμμονές. Διαθέτουμε όμως καθαρό βλέμμα. Η ματιά μας είναι αμόλυντη και κοινωνικά ευαίσθητη. Είναι όμως όντως τόσο καθαρή η κυβερνητική οπτική και ειδικά η θωριά του πρωθυπουργού;

Πόσο καθαρή είναι η ματιά ενός ανθρώπου γαλουχημένου στο ταξικό μίσος; Κάποιου που θεωρούσε εχθρό του κάθε αστική αξία; Οι ίδιες οι επιλογές του αποδεικνύουν πως ακόμη και σήμερα αυτό το σκεπτικό καθορίζει τις αποφάσεις του.

Με αυτές τις προφάσεις προωθούνται οι παρεμβάσεις σε θέματα Δικαιοσύνης, ασφάλειας, Παιδείας. Με αυτή τη λογική η δράση του Ρουβίκωνα θεωρείται ακτιβισμός ενώ οι αντικυβερνητικές αντιδράσεις χαρακτηρίζονται φασιστικές κι ακροδεξιές.

Πόσο καθαρή είναι η ματιά ενός πρωθυπουργού που επιχαίρει για λύσεις σε εθνικά θέματα που ενισχύουν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας; Αδιαφορεί για το ότι η σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια θα αποτελέσει την κερκόπορτα για να ανοίξουν θέματα “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα. Ότι σε συνδυασμό με την χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μίγμα στην Β. Ελλάδα ικανό να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή.

Μήπως η ματιά του Τσίπρα είναι τόσο “καθαρή” όσο και η επερχόμενη έξοδος στις αγορές; Μια ματιά που επιτυγχάνει δημοσιονομικούς στόχους, “επιτυγχάνοντας” ταυτόχρονα τεράστιες αποκλίσεις από τους αναπτυξιακους στόχους. Φρενάρει διαρκώς την οικονομία για να… “υπεραποδίδει” στον στόχο για το πλεόνασμα.

Και με αυτές τις βάσεις πιστεύει ότι οι αγορές θα ανταποκρίνονται εσαεί στην κάλυψη των χρηματοδοτικών μας αναγκών; Την στιγμή μάλιστα που ο αναμενόμενος περιορισμός της ποσοτικής χαλάρωσης θα οδηγήσει τα επιτόκια σε νέα ανοδική τάση.

Βρώμικη και μόνο βρώμικη είναι η ματιά του Τσίπρα. Η ματιά που ταυτίζεται με την πιο καταπτυστη προπαγάνδα και την σκανδαλολογία. Η ματιά που ταυτίζεται με το προσβλητικό ύφος και τις βωμολοχίες του Καρανίκα και του Πολάκη. Η ματιά που επιτρέπει στον Καμμένο να περιβάλλει την φαιδρότητα του με την θεσμική υπουργική ισχύ. Πιο βρώμικη ματιά για το μέλλον της χώρας δεν υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.