Πώς να συνδέσετε το smartphone σας με την τηλεόραση

Τα smartphones εν έτει 2019 είναι ίσως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα. Παρόλο που έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας υπάρχει ένα τεχνολογικό προϊόν το οποίο δεν έχει βγει από την ζωή των ανθρώπων, και αυτό δεν είναι άλλο από την τηλεόραση. Πώς όμως μπορεί κάποιος να συνδέσει το smartphone του με την τηλεόραση του; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε δύο εύκολους τρόπους σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου με την τηλεόραση.

Σύνδεση smartphone με την τηλεόραση με χρήση καλωδίου

Τα περισσότερα smartphone αν όχι όλα που κυκλοφόρησαν το 2019 διαθέτουν θύρα USB-C, μέσω της οποίας γίνεται η φόρτιση της μπαταρίας και η μεταφορά δεδομένων. Με την χρήση λοιπόν ενός καλωδίου USB-C to HDMI μπορείτε να συνδέσετε την μία άκρη στο κινητό και την άλλη στην τηλεόραση και αμέσως θα μπορέσετε να προβάλετε την οθόνη του κινητού σας στην τηλεόραση. Ίσως, χρειαστεί να δώσετε άδεια στην τηλεόραση για να προβάλει την οθόνη του smartphone. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω ενός pop-up παραθύρου στην οθόνη του τηλεφώνου που πιθανόν θα πατήσετε “Αποδοχή” ή κάτι παρόμοιο.

Όσοι όμως έχετε κάποιο παλαιότερο smartphone μην αγχώνεστε γιατί η προβολή της οθόνης του smartphone στην τηλεόραση μπορεί να γίνει και με την χρήση ενός καλωδίου microUSB to HDMI.

Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει όσους δεν έχουν μία smart TV η οποία δεν μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο.

Σύνδεση smartphone με την τηλεόραση ασύρματα

Αυτή η λειτουργία απαιτεί η τηλεόραση να είναι smart. Οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone παρέχουν στους χρήστες τις δικές τους λειτουργίες ή εφαρμογές για screen mirroring μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η προβολή της οθόνης του smartphone στην τηλεόραση. Η Samsung για παράδειγμα παρέχει την λειτουργία Smart View, ενώ από ένα Xiaomi κινητό θα χρειαστείτε και την εφαρμογή Mi Home. Μέσω αυτών των λειτουργιών απλά θα χρειαστεί να συνδέσετε κινητό και τηλεόραση στο ίδιο δίκτυο και έπειτα απλά θα πρέπει να επιλέξετε την τηλεόραση σας, από την λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

Όσοι έχετε κάποιο άλλο smartphone που δεν έχει την κατάλληλη λειτουργία ή εφαρμογή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του smartphone και έπειτα στην καρτέλα “Συνδέσεις”. Εκεί θα βρείτε την λειτουργία Wireless Display την οποία πρέπει να ενεργοποιήσετε.
  • Επιλέξτε την τηλεόραση σας από την λίστα των διαθέσιμων συσκευών.
  • Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

Σημείωση: Αν η λειτουργία Wireless Display δεν υπάρχει εκεί κάντε μία αναζήτηση ενώ βρίσκεστε στις Ρυθμίσεις για να την βρείτε εύκολα χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσετε σε κάθε καρτέλα των Ρυθμίσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το smartphone και η τηλεόραση θα χρειαστεί να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο ενώ από την τηλεόραση ίσως χρειαστεί να εργοποιήσετε τη λειτουργία Wireless Display.

Πηγή: Techblog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.