Παρουσίαση βιβλίου: “Συμπαγείς Άνεμοι”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6η Μαΐου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου Βιβλίου της Συγγραφέως Μαρίας -Ευαγγελίας Γυφτογιάννη με τίτλο : “ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ”

Πρόκειται για μια συλλογή πεζών, ποιημάτων και στοχασμών με επίκαιρη, ωστόσο και διαχρονική προσέγγιση θεμάτων κοινωνικών, ανθρωπιστικών, ιστορικών και φιλοσοφικών καθώς και ηθικών και αξιακών αναμοχλεύσεων. .

Η Ανοιξιάτικη καταιγίδα δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους εκατοντάδες βιβλιόφιλους , τους αναγνώστες και τους φίλους της συγγραφέως να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα και να παρακολουθήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή παρουσίαση με ξεχωριστούς και σημαντικούς ομιλητές .

Όπως είπε στον πρόλογό του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέας -Σεναριογράφος και βραβευμένος Σκηνοθέτης κ Τάσος Λέρτας , οι “Συμπαγείς Άνεμοι ήρθαν για να μείνουν στα Ελληνικά γράμματα όπως και η Συγγραφέας ποιήτρια κ Μαρία- Ευαγγελία Γυφτογιάννη, η οποία με το έργο της τοποθετεί το όνομα δίπλα σε αυτά των μεγάλων Ελλήνων ποιητών …” και την καλωσόρισε ως το νεώτερο μέλος στην ΠΕΛ.

Ο χαρακτηρισμός “Διθυραμβικά” δεν ήταν υπερβολή και για τα σχόλια των υπόλοιπων σημαντικών ομιλητών, που με έκδηλο ενθουσιασμό αναφερθήκαν στο βιβλίο και την συγγραφέα κ Γυφτογιάννη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι .

Η κ.Δέσποινα Κονταράκη Δημοσιογράφος- Αρχισυντάκτρια εφημερίδας ”Eλεύθερος Τύπος” ,

ο κ.Πάρης Καρβουνόπουλος Δημοσιογράφος- Επικεφαλής Μilitaire.gr και

και ο Δημοσιογράφος κ.Νίκος Χιδίρογλου, έπλεξαν εγκώμια για την δύναμη της γραφής της συγγραφέως , την αρτιότητα του λόγου , τον βαθύ πλούτο του λεξιλογίου , την συγκλονιστική καταγραφή των εικόνων και των συναισθημάτων, κάνοντας λόγο για πραγματική ανάταση ψυχής από την ανάγνωσή του βιβλίου “ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ” .

-Ένα βιβλίο που δεν φοβάται να παρουσιάσει έννοιες που στις ημέρες μας δεν αναφέρουμε. Όπως πατρίδα, ηρωισμός, καθήκον κ.λπ. Αν με ρωτήσει το παιδί μου για το μέλλον θα του πω : “Αμα οι πέτρες κυλίσουν κάτω από τα πόδια σου κάμε τα πόδια σου καρφιά μη και παρασυρθείς μαζί τους …μη φύγεις…” είπε τελειώνοντας την ομιλία της κ. Δέσποινα Κονταράκη

-Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτήν την τόσο διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα σε έναν Στρατιωτικό, παρατήρησε ο κ. Πάρις Καρβουνόπουλος ,πάρα την καθημερινή μου συναναστροφή μαζί τους επί χρόνια λόγω επαγγέλματος .Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τους συμβολισμούς , τα κείμενα και την γραφή της κ Γυφτογιάννη.

-Έχω συγκινηθεί και εντυπωσιαστεί με την γραφή σας . Είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει παντού γνωστό το βιβλίο σας κ Γυφτογιάννη, κατέληξε ο κ Νίκος Χιδίρογλου.

Μεγάλη απούσα της βραδιάς η κ. Αλκυόνη Παπαδάκη .Μια ίωση που την ταλαιπωρούσε, σε συνδυασμό με την έντονη κακοκαιρία , δεν της επέτρεψαν να παραστεί στην παρουσίαση. Έστειλε όμως την αγάπη της και τις ευχές της για να είναι καλοτάξιδοι οι “Συμπαγείς Άνεμοι”.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, η μυσταγωγική εκτέλεση μουσικών έργων γνωστών συνθετών , στο τέλος της παρουσίασης, από τον Διεθνούς φήμης Σολίστα κ. Βασίλη Σαλέα , ο οποίος παρευρέθηκε στην ΛΑΕΔ ειδικά για την επίσημη παρουσίαση του νέου Βιβλίου της κ Γυφτογιάννη, αμέσως μετά την άφιξή του από επαγγελματικές του υποχρεώσεις και εμφανίσεις του στην Γερμανία .

Ο διεθνούς φήμης σολίστ καθήλωσε το κοινό στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της κατάμεστης κόσμου αίθουσας Τελετών της ΛΑΕΔ, και το μάγεψε κυριολεκτικά με την υπέροχη ερμηνεία του, σε ένα ρεσιτάλ Instrumental music , καταχειροκροτούμενος και αποσπώντας τον γενικό θαυμασμό όλων .

Τον κ Σαλέα συνόδευαν η πιανίστρια κ Στέισυ Κουλούρη και ο κ Βλάσης Διαμαντής.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης και τον συντονισμό είχε η κ. Ντεπη Στενού η οποία δήλωσε υπερήφανη για την συμμετοχή της στην παρουσίαση ενός εκπληκτικού βιβλίου για ένα τόσο σημαντικό σκοπό , αφού όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου , όλων των εκδόσεων, θα αποδοθούν στην “Κιβωτό του Κόσμου” .

Η εκδήλωση ευτύχησε να καλυφθεί φωτογραφικά από την χαρισματική, ταλαντούχο φωτογράφο του Σαντορινιού τοπίου κ. Αρτεμία Αργυρού , η καλλιτεχνική φωτογραφία της οποίας κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου.
Χαιρετισμό έκαναν εκ μέρους της “Κιβωτού του Κόσμου”, ο Υποδιευθυντής τομέα κοινωνικής προσφοράς και παιδαγωγικού τμήματός της κιβωτού κ. Απόστολος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ( ΕΛΙΣΜΕ), κ Αναστάσιος Μπασαράς και εκ μέρους του εκδοτικού οίκου “Ανάτυπο” ο κ Αντώνης Τουτμανίδης .

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους : η Βουλευτής και π. Υπουργός κ Σοφία Βούλτεψη, εκ μέρους του Γεν Επιτελείου Στρατού ο Ταξίαρχος κ Νινιός, ο π. Υπουργός Οικονομικών κ Πέτρος Δούκας , ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Περ Αττικής κ. Τάκης Χατζηπέρος , ο Υποδιοικητής Ασφαλείας Ελληνικού κ. Στέφανος Σκουτέλας,ο δημοσιογράφος κ Αρης Ευριπίδης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Γραφείου Αθηνών του «Εθνικού Κήρυκα», ο διακεκριμένος Θηραίος νομικός και δημοσιογράφος Εμμανουήλ Λιγνός, ο Πρόεδρος Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ),κος Ιωάννης Κούτρας, ο Ναύαρχος ε.α Ανδρέας Ζαρταλούδης , ο Αντιπτέραρχος ε.α κ. Γιώργος Παπαδογιάννης , η κ Εμμυ Ταμβάκη, η Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ενώσεως Ελλάδος – Εξωτερικού και Διεθνούς Ένωσης Γυναικών Λακωνίας “ΛΑΚΑΙΝΕΣ” κ. Ειρήνη Μουσταφέλου – Αντωναράκου, η κυρία Βούλα Σαραντάρη ιδρύτρια της Λέσχης των LIONS «ΜΑΡΟΥΣΙ» , “Hellen Keller” και π. Πρόεδρος Λέσχης Αθηνών Πολιτεία , η κ Ειρήνη Φιοράντη μέλος Δ.Σ Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ) , η ποιήτρια και μελος του Δ.Σ της ΠΕΛ κ. Αγγελική Κωβαίου, η ποιήτρια κ Κασελάκη, η στιχουργός -ποιήτρια κ Ελένη Τσιρογιάννη -Πράντζου , η δημοσιογράφος κ. Φωτεινή Δημητριάδη, η Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου κ. Κατερίνα Βασιλείου, η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σύλλογου” ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ” κ.Ευτέρπη Λέρτα, ο διακεκριμένος μουσικός κ Σαράντης Σαλέας, ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Θάνος Μουρελάτος , ο κ. και η κ. Σταύρου Πατρικαλάκη, η κ Μαρία Αλαφογιάννη, η κ. Γιάννα Καλυβα, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μαρία Λιμογιάννη και Νίκος Μουρελάτος και πολλοί ακόμη εκλεκτοί προσκεκλημένοι που αγνόησαν τις προγνώσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κατέκλυσαν την αίθουσα της ΛΑΕΔ , αποζημιωνόμενοι με μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη από στιγμές ψυχικής ανάτασης .

Ευγενικοί χορηγοί της Εκδήλωσης οι Εταιρείες : ‘’ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε’’ , ‘’Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ κ ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε ‘’ & ‘’GATOH-DESSERTS/DODONI ICE CREAMS’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.